10 Добри идеи за създаване на топли всекидневни

10 Добри идеи за създаване на топли всекидневни
10 Добри идеи за създаване на топли всекидневни
Anonim

Дневната е най-важната стая в къщата. Защо е това? Може да се разглежда като общественото пространство, където обикновено прекарваме повече време и където приемаме гости. Поради тази причина искаме да ви покажем някои трикове и идеи за създаване на топли и приветливи всекидневни.

Дневната е любимото ни пространство, основно защото е просторно и удобно място. Всъщност това е фундаменталният епицентър на декорацията на дома, тъй като именно тук ние демонстрираме автентичния стил, който доминира в къщата и предлагаме персонализиран образ, тоест представени нашите вкусове и обичаи чрез цветове, дизайни, форми и мебели.

Топла и уютна всекидневна

Как да декорирате всекидневна? Можем да го направим по много начини. Разбира се, нашата цел е да има хармония със стила на дома. За целта е удобно да посочим, че декорацията се управлява от нашите вкусове и за това поради тази причина изпитваме онова дълбоко удоволствие да сме на място, което ни доставя удовлетворение.

Няма значение дали искаме да декорираме малка или голяма стая, всичко, което имаме, трябва да е по наш вкус; следователно използването на топли цветове и използването на качествени материали може да ни помогне да получим удобно, динамично и елегантно пространство. Всички части са подходящи, от стените до пода, включително мебели и декоративни предмети.

На свой ред може да има нещо, което привлича повече внимание: килим, лампа, винил на стената, картини и т.н. Тук имаме възможност да работим с определена естетика и според нашата личност, същото както ако искаме да декорираме всекидневна с фотьойли или пуфове.

Евтина декорация

Сигурно неведнъж е възниквал следният въпрос: как да декорираме хола, без да харчим много пари? Вярно е, че има различни трикове, за да избегнем прекаленото харчене и да получим декорация според вкуса ни.

Модерните всекидневни са тези, които набират все по-голям успех в днешните домове, както и стиловете минимализъм, средата на века и бохо шик. Нямате нужда от твърде много ресурси или да използвате големи марки, които включват големи инвестиции. По практичен и лесен начин можем да изградим речта си.

Уютна и топла всекидневна

Винтидж стилът е една от тенденциите за дневни, която осигурява оригиналност, докато ние намигаме към миналото. Днес обединението на модерен и винтидж стилове измина дълъг път, поради което диалогът между всички ресурси е важен. По този начин, когато седим и се оглеждаме, усещаме ентусиазма и пълнотата да сме в уютно и топло пространство.

Е, за да получите правилната декорация, ние ви показваме по-долу някои идеи за обновяване на всекидневната и да намерите естетическата линия, която ви харесва най-много. Най-хубавото е, че проучвате добре от какво се нуждае къщата ви и оттам нататък прилагате удобните трикове, които ви позволяват да не харчите много пари и да намерите правилните декоративни продукти.

1

Залагане на текстил

топла всекидневна в меки тонове

Тапицерията на дивана, завесите и възглавниците са основните елементи, които обличат всекидневната. Ако споделят една и съща цветова гама, както в това предложение от Sanderson, налично в Gancedo. Украсете стаята с тъкани с шарки и добавете някои неутрални щрихи към не претоварвайте околната среда; В допълнение, можете да включите пръски цвят върху неутрална основа.

2

Персонализирани решения за съхранение

модерна всекидневна с рафтове на ikea

Организацията е от първостепенно значение в това пространство. За целта се нуждаете от мебели, за да организирате всичко, както можем да видим в този обикновен рафт в хола. По-конкретно, моделът Ikea Svalnäs е идеална опция, която се адаптира към вашите нужди.

3

Килим за всяка стая

всекидневна с цветен килим

За да разграничите визуално частите на стаята, опитайте да постелете килим. Това е проста и евтина алтернатива, която също ще добави топлина към композицията. В това предложение, от Habitat, около мод.Бяха организирани Infinite Stairway с геометрични форми, седалки и аксесоари.

4

Намерете фокусна точка

Една картина, като това голямо платно, може да се превърне във фокусна точка на стената в тази стая. Можете също така да добавите други по-актуални декоративни елементи. В допълнение, цялото ще бъде подобрено с правилния текстил, както в това предложение за текстура, което успява да оживи донякъде скучен диван.

5

Минимални разстояния

Когато обзавеждате хола, трябва да спазвате някои основни мерки. Проходите трябва да са 80 см, а ако има шкафове или чекмеджета, 100.Ако ще поставяте холна маса, между нея и диваните или фотьойлите трябва да има между 40 и 50 см. Ако ще слагате телевизор, имайте предвид, че на всеки 10 инча трябва да оставяте около 50 см разстояние.

6

Винили с тенденция нагоре

Ако искате да обновите жилищната си площ, но имате много малък бюджет, изберете декорирайте мебели и стени с декоративен винил. Те са лесни за инсталиране, можете да персонализирате техния дизайн, а също и те изглеждат добре в почти всеки ъгъл. Стикер с азбука, от Tenvinilo.com

7

Добре разположени дивани

Когато организирате местата за сядане, имайте предвид, че те трябва да бъдат подредени по начин, който благоприятства разговора и позволява мобилността между тях. Ако всекидневната предлага достатъчно ширина, поставете два дивана един срещу друг. Те могат да бъдат еднакви или различни, но ако са с еднакви седалки, естетически ще изглежда по-добре. Разстоянието между двете трябва да бъде поне 150 см.

8

Персонализиране на стената над дивана

Най-често срещаните ресурси за декориране на стените са картини, снимки и щампи Къща с картини е синоним на пространство, пълно с живот, както в тази идея от House Doctor. Преди това определете как ще направите разпределението, цветовата му гама, размера на картините, цветовете и тоновете им… Може да изберете и растения, рафтове или букви със светлина.

9

Използване на пространство

Стаите обикновено са големи и отворени. Ако не искаме да оставим нито един непривлекателен ъгъл, можем да покрием всички части с широки дивани, странични маси и маси за гнездо за центъра. По същия начин можем да говорим за стенните рафтове, които остават като фон и са завършени с някои предмети, които много от тях може да са придобити от пазарите втора употреба.

10

Опростен дизайн

За да украсите, не е нужно да усложнявате живота си. С някои прости и основни ресурси можем да получим спокойна среда, стилна и подредена.В този пример контрастират студени и топли тонове, докато имаме други елементи като пуф, огледало за стена и прозрачна лампа на тавана. По този начин съчетаваме модерност, селски характер и съвременен усет. Накратко, още един начин за декориране на уютни стаи.

Популярна тема