35-те най-добри идеи за декориране на малка всекидневна

35-те най-добри идеи за декориране на малка всекидневна
35-те най-добри идеи за декориране на малка всекидневна
Anonim

Малките всекидневни не трябва да се ограничават до ограничен брой декоративни ресурси, точно обратното. Ние можем да ги изпълним с живот и индивидуалност. Целта е да извлечем максимума от него, за да постигнем по-модерна и изтънчена тенденция.

Ако мислите да промените дизайна и декорацията на вашата всекидневна, ние ви показваме 35 идеи за декориране на малка всекидневна с много стил и да я изпълните с чар.

Как да декорирате малка всекидневна?

Декорирането на малки стаи е прост процес, ако вземете предвид някои съществени аспекти: размери, размери, форми и цветове.Декоративният подход, който правим, трябва да се основава на адекватното съотношение на мебелите, но без насищане на пространството.

За да знаем как да декорираме стаята, основната задача е да управляваме добре цялото пространство, което имаме. Наясно сме, че това е малко място, но няма ограничения за поставяне. Идеята е, че достигаме степен на визуална хармония и можем да създадем усещане за простор чрез определени елементи, които освен че декорират, спомагат за генерирането на повече пространство.

Ключове за мини салони

Най-важното е да започнем с големите парчета, които трябва да се адаптират добре към пространството, както се вижда при дивана. От друга страна, можем да включим аксесоари като възглавници, рафтове, маси и килими, които се съчетават помежду си и заемат видно място в стаята, дори ако са всекидневни с трапезария.

Що се отнася до хроматичните приноси, те идват от ръката на обикновени тъкани, особено в екрю и бели тонове.Добър залог са неутралните тонове и по този начин се постига правилна комбинация между всички елементи. По същия начин богатството на цветовете се постига чрез цветя, ивици и геометрични фигури, които осигуряват определен визуален ред. По този начин пространствата оживяват, без да стават малки и тъмни.

Семпла, но привличаща вниманието декорация

Големите завеси отстъпват място на по-семпли завеси, без гънки, оттук и успехът на щорите и панелите. Необходимо е да се осигури достъп на естествена светлина, за да се постигне обединение между хол, кухня и трапезария; обаче трябва да се екранира по такъв начин, че да се постигне осветление, при което навлизането на слънчева светлина не е прекомерно.

Сред материалите, на които трябва да обърнете внимание, се откроява керамиката, която бяга от кухнята и баните и също се монтира във всекидневните. По същия начин дървото играе много важна роля, както може да се види в мебелите или ламинирания паркет.Те са материали, използвани за декориране на малка къща със стил и постигане на повече оригинални пространства, които предлагат дълбочина.

Включване на функционални и декоративни ресурси

Разбира се, средства в светли тонове не могат да липсват, както се вижда в по-големите мебели, начин за пречистване на помещението. За да продължите с тази линия, заложете на функционалност и места за съхранение в цялата стая: помощни маси, отделения за съхранение и т.н. Всъщност те са детайли за декориране на стаята с личен стил.

Обърнете внимание на всички тези идеи и открийте как да декорирате всекидневната, без да правите грешки, красиво и приятно, което ще ви бъде от полза, за да извлечете максимума от нея няколко метри квадратни пространство. Със сигурност ще ви вдъхнови!

1

Бяло и тюркоазено

малка всекидневна

Не е необходимо много друго в тази сладка малка стая. Тоновете, които играят главна роля в стаята: тюркоазено и кремаво бяло. Малък Г-образен диван, пуф и масичка, всичко това покрито с килим. Елегантна всекидневна, нямате нужда от нищо друго.

2

Минималистичен и модерен

всекидневна икеа

Ако събрана всекидневна, семпла и с прави линии винаги е била мечта за вас, това, от което се нуждаете, е да я декорирате в минималистичен стил Въпреки че този стил изглежда лесен за постигане, също така е много лесно да изпаднете в грешка, което води до скучна и безжизнена среда, в която няма хармония.

3

Индустриален стил

хол, декориран в дърво и естествени влакна, до спалня със стъклена преграда с метални профили

В този малък дуплекс пространството и светлината са използвани максимално чрез промяна на преградите със стъклени стени, за да разделят средата. Проект на Аранча Мато.

4

Дълги

Дългите всекидневни заслужават повече внимание, защото всяка мебел ще заеме място за преминаване. Във всекидневната на този реновиран апартамент в Барселона решението е именно да се откажат от спомагателните мебели. Един обикновен рафт на телевизионната стена е всичко, което е необходимо.Това е проект на Dröm Living.

5

Тапет

За да придадете дълбочина и характер на нашето мини пространство, можете да изберете да поставите тапет в живи цветове на стената, точно зад дивана.

6

Бяло: никога не излиза от мода

Особено ако го комбинирате с мебели от дърво или естествени влакна, което му придава онова топло и уютно докосване, което не притежава само по себе си.

7

Шоколадови покрития

Те се носят преди всичко в тапицерията на столовете, кожата или имитацията на кожа, и покритието на масите за кафе и хранене. За да им придадете яснота, комбинирайте ги с кафяв текстил и нотки на живи тонове.

Благодарение на избраните декоративни елементи и минимална инвестиция, този красив пентхаус в Аликанте се превърна в уникална гледна точка.

8

Оставете отворени пространства, като таванско помещение

Премахнете преградите, които не са абсолютно необходими, и разделете стаите с прегради, паравани, плъзгащи се врати… ще създадете по-голямо усещане за пространство, дори ако стаята е малка.

9

Поставете уникално парче

Въпреки че повечето от вашите мебели трябва да имат прости линии, поставете специално парче, което да заеме централно място, за да направите вашата мини всекидневна по-приветлива. В този мини-апартамент, в който една стая включва всекидневната, трапезарията и спалнята, яснотата е това, което дава усещане за простор.

10

Бяло и дърво

Добър тандем за създаване на модерна и свежа среда. Бялото умножава светлината, а дървото добавя спокойна нотка към декорацията. В този апартамент от 55 квадратни метра, пространството на хола (и кухнята), се възползва от стена, за да постави цяла предна част от таблени шкафове. Перфектно!

11

С растения

Въпреки малкия размер на тази стая, декоративната сила на растенията не е пренебрегната. Тухлената стена придава индивидуалност на пространството, без да се налага добавяне на декоративни елементи, различни от стайни растения, които са поставени на два високи рафта, които не заемат място в стаята. Малък реновиран апартамент с нисък бюджет и добри идеи и креативни решения.

12

Без диван

Това е интересен вариант за малка стая като тази. Вместо това два удобни фотьойла и масичка за кафе създават красива и функционална всекидневна като всяка друга. От IKEA.

13

Отворено пространство

Концепцията за таванско помещение е чудесна за разпределяне на малки пространства. Отворените стаи, толкова характерни за таванските помещения, позволяват няколко среди да бъдат интегрирани в едно пространство, без недостигът на метри да е преобладаващ фактор. В това малко таванско помещение светлината циркулира свободно през всички пространства без прегради.

14

С цвят

Не се отказвайте от цвета. Въпреки че е мантра, че малките пространства трябва да бъдат боядисани в бяло, за да изглеждат по-големи, можете да добавите цвят към мебелите. В този апартамент сивото, синьото и дървото добавят динамика към декорацията.

15

С камина!

Ако обичате уютното и топло усещане, което носят камините, не се отказвайте от една. Можете да поставите бяла превръзка, която не заема много място, ще бъде красива. Като в този малък апартамент от само 45 квадратни метра.

16

Мебели, които разделят

Въпреки че няма много метри в хола, има много практични решения за отделяне на стаи. Тук нисък рафт на колела разделя всекидневната от малката трапезария стая. Атмосфера на IKEA.

17

Минимум мебели

Работите на диваните и фотьойлите изоставят извивките си и дори изчезват; столовете нямат изкусност в структурата си, но са сведени до минималната изразителност… Мебелите се опитват да заемат минималното визуално и физическо пространство, така че стаята изглежда по-голяма. В този апартамент са избрани и мебели с двойна функция, вижте масичката за кафе, която всъщност е пуф.

18

Мебели с колела

Мебелите на колела са много добро решение за малки пространства, тъй като можете да ги местите и да сменяте мястото им, когато имате нужда.В този апартамент от 60 квадратни метра масите за кафе и помощните маси с красив индустриален стил се съчетават перфектно със суровите тонове на дивана и стените.

19

Мини мебели?

Да, изберете семпли мебели и с малко хитрост. В тази стая диванът с ниска облегалка едва ли заема място. Това пространство принадлежи на 40-метров апартамент, реновиран и декориран от интериорния дизайнер Палома Пачеко.

20

Поставете две двойни маси

Вместо само едно, ще постигнете пространства, които са много по-гъвкави и функционални, защото могат да бъдат премествани и адаптирани по-лесно. Играйте с тях и се забавлявайте! Проект за обновяване на Melchora Vidal, от Crea Spacios.

21

Уютна среда

Извити мебели, заоблени и без ръбове, омекотяват декорацията. Всички от La Redoute.

22

Многофункционални мебели

Разтегателен диван, класика, която се утвърди като идеалното решение в малки пространства или ако е необходима гъвкавост.

23

Поставете ъглов диван и спечелете повече места

Това е успешно решение да направите пространството в ъгъла по-изгодно. По този начин може да се вгради диван-шезлонг и, като допълнение, фотьойл без прави и прости линии.

24

Светли мебели

В прозореца ролетна щора ще ви позволи да прикрепите дивана, рафта… За телевизора нямате нужда от конкретна мебел, нисък рафт е достатъчен.

Извитите форми на тези рафтове, без гръб и без страни, ги правят да изглеждат много по-леки.

25

Скатни скатни покриви?

Този тип таван се превръща в декоративен елемент. Облицовани са с празни дървени летви.

26

Ламинат, винил и керамика имитиращи дърво или мрамор; Те успяват, когато става въпрос за подови настилки, благодарение на тяхната цена и функционалност. Те са практични и хигиенични подови настилки, лесни за почистване, чийто цвят не се променя от слънчевата светлина и не се нуждаят от парафиниране или полиране.

27

Нека бъде светлина!

Стая, декорирана в небесно синьо и тонове слонова кост, където естествената светлина триумфира; по този начин изпълва пространството с живот. Освен това спалнята комуникира с хола. Светлината ще тече по-лесно през стаите.

28

Комбинира различни материали

Без съмнение стъклото, металът и метакрилатът са от съществено значение за постигане на съвременна среда. В допълнение, те са перфектни в мини пространства поради своята лекота. Добавете хартиени детайли - висящите лампи са тенденция - и цветен текстил (килими, възглавници…) и успехът ще бъде гарантиран. Японските панели филтрират светлината и тъй като те нямат гънки, които не тежат.

29

Изтънченост

Ако искате по-изискана атмосфера с класически или дворцови тенденции, в този случай корнизите, традиционна подова лампа, стъклена маса и диван с лилави възглавници се използват, за да придадат различен атмосфера и по-елегантен.

30

Рустик се завръща със сила

Капенци, дървени прегради и строителни конструкции като този диван. Добавете килим от влакна и дървена маса и ще се почувствате като у дома си с баба си. За да модернизирате, сложете малко цветна тапицерия и запълнете жилищното пространство. Всички текстилни изделия от Lorena Canals.

31

Търсене на баланс

Мебелите са свързани една с друга, работи се върху неутрални и топли тонове и се добавя нотка на свежест през пода. Всичко по фин, елегантен и прост начин. За да имате хубава и добре поддържана всекидневна, не е нужно да си усложнявате живота.

32

Ретро стил

Стил, който става все по-модерен и който изглежда страхотно в градските апартаменти. Използват се ресурси, които ни напомнят за миналото; но харесваме формите заради простотата и пластичността. Освен това цветовата комбинация е много подходяща.

33

Селски и очарователен

Едно от предимствата на селския стил е, че използва много светли цветове, които дават много светлина на нашето пространство. Винаги можете да направите малки щрихи с текстил или спомагателни мебели, за да не е толкова плоско.Белият диван ще върви с всичко, той е основа, с която можете да направите свои собствени композиции с останалите мебели и декоративни детайли във вашата всекидневна.

34

Цветова схема

Комбинацията от различни нюанси, които са в хармония помежду си, спомага за създаването на отличителна и уникална хармония. Това може да се види в тази всекидневна: възглавници и одеяла в топло пастелни тонове, неутрален сив диван, син килим и дървена мечта.

35

Ефективно пространство

Ако искаме помещението да е многофункционално е важно да се възползваме от пространството. По този начин разполагаме с диван, маса за хранене и практични мебели за съхранение на всякакви неща. Въпросът е да се извърши правилно разпределение.

Популярна тема