Трапезария с романтично излъчване и правоъгълен етаж

Съдържание:

Трапезария с романтично излъчване и правоъгълен етаж
Трапезария с романтично излъчване и правоъгълен етаж
Anonim

Ние ви казваме всички ключове, за да планирате правоъгълна всекидневна,да я декорирате и да се възползвате максимално от нейното пространство. Толкова е лесно!

Как да оформите правоъгълна всекидневна

Следвайте нашите съвети за разполагане на мебелите и ще се възползвате от правоъгълния план на всекидневната. Интериорните дизайнери обичат този тип разпределение, защото предлага много алтернативи да го украсят. Като цяло е препоръчително да украсите с тесни мебели, за да не губите нито един метър.Развеселете се, звучи сложно, но е по-лесно, отколкото да се научите как да оформите L-образна стая.

Трябва да знаете функцията, която всекидневната ще има и за какво ще използвате една от най-желаните общи части на къщата. Това е ключово място, идеално за създаване на кът за четене, инсталиране на трапезария за гости и запазване на най-голямото пространство за много удобна зона за почивка за гледане на телевизия, слушане на музика или чат.

Имайте предвид източника на естествена светлина,, защото получаването на светлина от малък прозорец не е същото като получаването на светлина от тераса или балкон, но ключът е да оптимизирате възможно най-отговорно използване на електрическата енергия и да направи атмосферата по-привлекателна. Освен това внимавайте проходите, които се намират до вратите и коридорите, да са свободни и да не пречат никакви мебели.

Не е лесна задача да интегрирате трапезария във всекидневната с идеи и планове за декорация.За да създадете две среди,разчитайте на мебел в декорацията, която действа като разделител. Бюфетът за съдове е перфектен, за да създаде усещане за скъсяване и разграничаване на двете пространства. Що се отнася до зоната за хранене, идеалното е да инсталирате кръгла маса и да изчислите площ на прохода от 90 см. В правоъгълната стая, която предлагаме, е възстановена квадратна маса.

Как да декорирате правоъгълна всекидневна

Изборът на мебели е много важен. Опитайте се да изберете ярки елементи от естествено дърво, както повеляват каноните на скандинавския стил и, ако става въпрос за тъмна стая, използвайте бяло, за да спечелите метри. Ако вашият хол се нуждае от промяна, интериорните дизайнери са наясно с най-новите тенденции.

В зоната за сядане заложете на два дивана един срещу друг или разпределете това пространство с диван с шезлонг срещу два фотьойла или пуфове. Що се отнася до цвета на текстила на седалката, опитайте се да е в светли тонове, за да придадете повече светлина на стаята.Имайте предвид, че диваните, облегнати на стената, удължават стаята, особено ако прозорецът е в задната част на стаята.

Когато помещението е много тясно,потърсете отделни елементи или спомагателни мебели, които не заемат много, като пейки, пуфове или тахти, защото нямат много височина и освобождаване на метри. Холната маса, която е разположена пред дивана, трябва да е с лека конструкция, за да не привлича визуално вниманието. Всичко е възможно, ако знаете как да декорирате, дори малките стаи имат решения, които да ги направят по-красиви.

Килимите определят средата и намигват към дизайна на всекидневната. В зоната за сядане можете да изберете плат с геометрични мотиви или по-смел принт, но се опитайте да използвате неутрални тонове като сиво или естествено, така че да отразяват естествената светлина и да направят околната среда по-приветлива. прозорците в стаята трябва да бъдат покрити с полупрозрачни завеси и ако имат завеси, избягвайте да бъдат затворени, доколкото е възможно.

За да завършите, не забравяйте растенията. Ако е малко помещение, помислете за възможността да създадете зелен кът с увивни видове, но винаги трябва да вземете предвид кои са 20-те най-устойчиви и дълготрайни стайни растения.

Функционален кът за сядане

правоъгълна трапезария в романтичен стил

Диваните бяха подредени около холната маса, която беше закупена от Better & Best. Библиотеката Besta, налична в Ikea, оставя място за телевизора.

ОЩЕ ИДЕИ: 8 ИДЕИ ЗА ОБОРУДВАНЕ НА ВСЕКИДНЕВНА С ПЛОЩАДКА С IKEA

Подробности за дивана

правоъгълна трапезария в романтичен стил

Диван екрю от Oficios de Ayer и масичка за кафе от Better & Best, украсена с букет от маргаритки.

ОЩЕ ИДЕИ: 50 ХУБАВИ И ЕВТИНИ ДИВАНИ ПОД 400 ЕВРО

Очарователна трапезария

правоъгълна трапезария в романтичен стил

Решихме да му придадем романтично усещане с маса от Yesterday's Crafts и столове от Better & Best. Облякохме я с платнена покривка на Gancedo. Стъклата е от El Almacen de Loza. Сервизи Arv от Ikea. За осветяване на пространството използвахме таванна лампа от Better & Best и настолна лампа от Oficios de Ayer. Огледалото на прозореца във формата на клетка за птици е закупено от De Corso.

За съхранение на съдовете

Използвана е конзола, €169, от вчерашните сделки. Поставен в задната част на дивана, той служи и като разделителен елемент между хола и трапезарията.

Дълга зала

За да оползотворим максимално пространството в тази правоъгълна всекидневна, поставихме хола до прозореца, като диваните са успоредни един на друг. На заден план моделът Huescar с дизайн на плат Acederilla от Lienzo de los Gazules и бежов диван от Oficios de Ayer. Етажерката и зоната за телевизор са разположени точно между двата дивана, до стената. След това локализираме трапезарията и в допълнение обединяваме средата със светли тонове, боядисвайки стените в кремав цвят и използваме бежово и бяло в мебелите и аксесоарите, като например килимите, използвани в двете зони.

ОЩЕ ИДЕИ: 14 УЛТРА-ТОПЛИ И КРАСИВИ ЖИЛИЩНИ ЗОНИ

Съвпадащи щампи

За да направим атмосферата по-малко сериозна, поставихме няколко завеси и възглавници, изработени от плат Gancedo.

ОЩЕ ИДЕИ: ТРИКОВЕ ЗА ДОБРЕ КОМБИНИРАНЕ НА ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ В ХОЛНАТА

С правоъгълно оформление

Дневната беше разположена вдясно от входната врата, с диваните един срещу друг и перпендикулярни на книжарницата. Вляво беше трапезарията с маса и столове. И разделя двете стаи и обслужва трапезарията с конзола.

Популярна тема