Вземете повече от фурната: Съвети и трикове

Вземете повече от фурната: Съвети и трикове
Вземете повече от фурната: Съвети и трикове
Anonim

Трябва да купите нова фурна? Ние ви даваме ключовете, за да изберете този, който най-добре отговаря на вашата кухня и вашите нужди. Включете го и разгърнете кулинарните си умения.

На какво трябва да обърнете внимание, за да стане правилно? Преди да купите нова фурна, имайте предвид следните ключове:

  • РАБОТА НА ФУРНАТА. Ще намерите конвенционални фурни, най-евтините, и мултифункционални фурни, с грил и вентилатор, който движи въздуха и улеснява приготвянето на повече рецепти и готвенето на две ястия едновременно. Има и фурни с функция за пара.
  • РАЗМЕР. Най-често срещаните фурни са с размери 60 см и обикновено се поставят под плота. Но има и компактни фурни с височина 45 см, които са полезни за инсталиране на колона и спестяване на място.
  • ОТВАРЯНЕ НА ФУРНАТА. Най-разпространените фурни са тези с врата, която се отваря надолу с подвижни релси, но има и фурни със странично отваряне и фурни с отварящи се врати общо с подвижна количка, последните са най-удобни. Решете първо къде искате да инсталирате фурната и помислете какъв тип отвор ще ви улесни при използването.
  • КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ. Трябва да знаете, че фурната е един от най-консумиращите уреди. Изберете високоефективен.
  • ПЛОТОВИ ФУРНИ. Това е идеалният вариант за тези, които нямат място в кухнята или за тези, които готвят за 1 или 2 души.

За да започнете добре връзката си с фурната, производителите препоръчват да я включите празна за първи път за 30 минути при 250º C. След като изстине, почистете вътрешността с влажна кърпа.

Как да поддържаме фурната. Винаги я охлаждайте със затворена врата, така че топлината, която излъчва, когато е отворена, да не повреди близките мебели. Използвайте подходящи за употреба съдове и по-добре да са черни, тъй като храната покафенява по-добре. Винаги, когато можете, гответе на слаб огън, защото е по-чисто.

Как да почистите фурната. Не използвайте подложки за почистване на стени или нагревателни елементи, те ще се повредят. За да премахнете мазнината, ако не е каталитична или пиролитична, напръскайте сода бикарбонат, когато го изключите и е още горещ, изчакайте около час. и отстранете сместа с хартиена кърпа.

1

Тека

Многофункционални фурни

Image
Image

284, €11

Подвижните фурни имат само предимства. Те ви позволяват да боравите с храната, която приготвяте, по по-удобен, безопасен и ефективен начин. Освен това можете да добавите аксесоари за готвене на пара, като тавата Multicook, към тази мултифункционална фурна Teka.

2

AEG

Познавате ли термосондата?

Image
Image

€549,00

Тази фурна, в допълнение към 9 девет функции за готвене, включително готвене на пара, включва термосонда за контрол на вътрешната температура на парчето, което готвите.

3

Moulinex

Настолни фурни

Image
Image

119,99€

Изберете модел с различни режими на готвене, който достига температури и се готви равномерно.

4

GREVY

Без изгаряния

Image
Image

13, 95 €

Когато изваждате съд от фурната, защитете ръцете си с ръкавици за готвене или държачи за гърне. Можете да ги намерите със забавен печат в Amazon.

5

Основи на Amazon

Силиконова подложка за печене (2 бр.)

Image
Image

17, €49

Силиконовите подложки са идеални за защита на тави за фурна. Със силиконовите подложки можете да готвите както обикновено, но без да се налага да накисвате тавата на фурната. Силиконовите подложки се почистват много лесно.

6

Печено пиле, класика

Трудната част е да стигнем до точката, така че вземете си бележка и отворете фурната си с вкусно печено пиле.

ПЕЧЕНО ПИЛЕ, МАРИНОВАНО С АРОМАТ НА ВЪГЛЕНИ

7

Едно от ребрата!

Ако сте фен на ребрата, не е нужно да напускате дома си, за да се насладите на изцапването на пръстите си.

ПЕЧЕНИ РЕБРА С МЕД

8

Вода…хляб?

Както чувате, хлябът с вода е един от най-меките и богати хлябове. И е супер лесно да се направи у дома, така че загрейте фурната.

КАК ДА НАПРАВИМ ХЛЯБ С ВОДА

9

Пълнозърнест хляб

Хлябът е една от храните, които най-много обичаме да печем у дома. Обърнете внимание как да направите този вкусен хляб с тиквени семки у дома.

ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ С ДОМАШНИ ТИКВЕНИ СЕМКИ

10

Кексчета, разбира се!

Със сигурност вече сте опитвали да приготвите класическата торта с кисело мляко, една от най-успешните, заради това колко лесно се прави и колко е вкусна, но дойде моментът да опитате различни вкусове. йени

ЛАВАНДУЛОВА ТОРТА

Популярна тема