Как да приложите фън шуй в хола-трапезарията на къщата си

Съдържание:

Как да приложите фън шуй в хола-трапезарията на къщата си
Как да приложите фън шуй в хола-трапезарията на къщата си
Anonim

Знаете ли, че начинът, по който заемате пространство, има много общо с това как се чувствате? Например, ако къщата ви е хаотична и сте я разхвърляна, вероятно настроението ви ще клони към раздразнителност и безпокойство. Въпреки това, когато заложите на хармонична декорация, където всяко парче позволява на енергията да тече свободно, ежедневието ви ще бъде възнаградено от естествен баланс. Точно от това се състои фън шуй, китайска философия от даоистки произход, която предлага съзнателно и хармонично заемане на пространството, така че да оказва положително влияние върху хората, които заеми го

Това е особено важно в стаи, където прекарваме повече време, като хол или трапезария: места за срещи, предназначени да се забавляват със семейството или приятелите. Оформлението, материалите, текстурите, формите, размерите… всичко около вас влияе на настроението ви Ако искате да се чувствате спокойни и без да ви безпокоят в тези пространства, толкова социални, за да се насладите на компания на любимите си хора в най-голяма степен, вземете под внимание нашите съвети и се запишете за фън шуй !

БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП

Пазете мебелите да не пречат на вратите или да блокират пътя и никога (никога) не сядайте с гръб към вратата.

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ

Поставете дивана така, че да се виждате лице в лице: ъгловите седалки са благоприятни поради кръглата си форма.В допълнение, столовете или диваните трябва да се държат далеч от камини и да имат високи облегалки, извити форми и тапицирани с тъкани, тъй като осигуряват комфорт, благоприятстват общителността и символизират подкрепа в живота.

БЕЗОПАСНО ОТ ГРЕДИ

Избягвайте да поставяте масата и столовете в трапезарията под греда, доколкото е възможно. Ако не можете да помогнете, закачете две еднакви бамбукови флейти на червени струни под ъгъл от 45º с върха в горната част на флейтите и мундщуците в долните краища. По този начин ще повишите енергията на лъча и ще намалите негативните му вибрации.

ТОПЛО ОТРАЖЕНИЕ

Поставете голямо огледало в трапезарията, така че цялото семейство да се отразява.

"Трапезария, декорирана по фън шуй

ГЛАВКИ КОНТУРИ

Масата в трапезарията трябва да има заоблени ъгли, ако не, компенсирайте с кръгли или извити предмети и вази.

"Трапезария, декорирана по фън шуй

БЪДЕТЕ ВОДА

Водна функция ще подобри положителното чи на стаята. Добър вариант е аквариум с цветни риби, които допринасят за енергизиране на стаята.

СТЕНИ В ХАРМОНИЯ

Не окачвайте предмети с остри ръбове, мечове, ножове или животински трофеи по стените, тъй като те генерират отрицателна енергия.

"Трапезария, декорирана по фън шуй

БЕЗ НАПРЕЖЕНИЕ

Телевизорът трябва да е далеч от зоната за сядане, за да се намали електромагнитното напрежение.

АКТИВИРАНЕ НА ЧИ И ИН

Дървесните подове активират чи, а вълнените килими генерират ин енергия и комфорт.

МОЩНИ МАТЕРИАЛИ

Кварц, аметист или кристал заедно с керамични или теракотени вази са идеални материали за североизточната част на стаята, тъй като активират образованието.

Всичко за фън шуй

Как да боядисате къщата си според фън шуй цветовете

Популярна тема