26 трика за организиране на къщата

26 трика за организиране на къщата
26 трика за организиране на къщата
Anonim

Всичко на мястото си… В хола, баните, кухнята и, разбира се, в спалните. Всеки престой изисква вашата поръчка. Как да го постигаме ежедневно? Можете да започнете с всички тези идеи.

Ред на входа: Въпреки че може да ви е трудно да повярвате, антрето е една от най-важните зони на всеки дом и това е първото пространство, което едновременно вие и вашето семейство или гости ще видите, когато влезете, и последният ъгъл, върху който ще стъпите, когато излезете. Затова е от съществено значение да се поддържа чисто и подредено Омръзна ли ви да се прибирате натоварени и да оставяте нещата си на пода? Изберете портманто за антрето. Търсете и изберете този, който най-добре отговаря на вашата личност. В крайна сметка той ще бъде първият, който ще ви поздрави, когато се приберете у дома.

Ред във всекидневната: Това е нервният център на къщата, където цялото семейство се събира, за да чатят, четат или гледат телевизия. Потърсете решения за съхранение, така че всичко да е на мястото си, пространството да е по-леко и в същото време да имате всичко под ръка.

Ред в кухнята: Искате ли да постигнете страхотно усещане за ред в кухнята? Подредете чиниите по големина: най-големите отдолу и най-малките отгоре, тоест десертните. Подноси и други керамични предмети, като вази, се поддържат по-добре в задната част на шкафа. Те заемат по-малко място и в същото време се кичат много, така че покажете тези, които са по-цветни. Килерите изискват перфектна организация, поддържането на всичко в ред ще ви улесни в намирането на съставките, от които се нуждаете, когато започнете да готвите. Даваме ви съвети, за да поддържате килера организиран и кухнята да изглежда идеално подредена.

Ред в спалните: Безпорядъкът предполага малки фокуси на внимание, които пречат на съня. Ако гардеробът не е достатъчен, включете спомагателни мебели. За да се възползвате от пространството, имате нужда от ефективна система за съхранение и поддържане на ред. За да направите вашето място за сън възможно най-спокойно, отделете един ден, за да прегледате какво пазите. Неща като стара технология, книги, които вече сте чели, и дрехи, които никога не носите, трябва да изчезнат.

Ред в банята: Въвеждането на ред в банята е толкова просто, колкото да следвате няколко прости трика. Организацията ще бъде перфектна.

Подредени чекмеджета: Ще ви трябва по-малко от час, за да го подредите, ако си зададете тези два въпроса: Мина ли повече от месец, откакто съм използвах това? Имам ли нещо друго, което работи по-добре? Ако отговорът и на двете е "да", отървете се от него. Ако не, намерете ново място, където е по-функционално.

Подреденият дом е синоним на хармония, благополучие и организация. За да постигнем тази цел, трябва да спазваме редица правила. Записвате ли се за предизвикателството?

1

Идеална симетрия

антре с мебелни врати, чекмеджета и закачалки
антре с мебелни врати, чекмеджета и закачалки

Шкаф за антре като този може да бъде пример за ред. И още повече, ако това е дизайн със симетрични тела, така че всеки човек да има своето пространство; В идеалния случай закачалките ви не трябва да са претрупани (избягва се хаотичен образ). Долните отвори, междинните чекмеджета и таваните ви позволяват да съхранявате, като същевременно поддържате ред.

2

Коридор с всичко под ръка

антре с пейка и портманто
антре с пейка и портманто

Редът може да доминира в мини фоайе, като това от Car-Möbel. Стенна портманто е достатъчна за закачане на най-необходимото, а ако е с капак, е възможно да се редят кутии върху нея. Дълга пейка с малка дълбочина и няколко плетени кошници, които се побират под нея, ще позволят да бъде събрана.

3

Витрина за вашите текстилни дрехи

витрина с дървени чекмеджета
витрина с дървени чекмеджета

Модел като този в тази среда може да е това, от което се нуждаете, за да централизирате определени домакински текстилни изделия в една мебел. Използвайте рафтовете му, за да подреждате комплекти спално бельо, фини покривки за легла, калъфки за възглавници, одеяла и дори кърпи, ако не се побират в банята. Групирани по семейства ще бъдат организирани максимално. Но ако предпочитате по-декоративен комплект, подредете ги по цвят. Можете също така да смесвате наситеност и равнини с щампи: ще постигнете по-малко твърда хармония. Чекмеджетата, запазете ги за най-деликатните, като чаршафите.

4

Бъркотията в залива

Мебел като тази е чудесен съюзник за поддържане на кабинета подреден. Но вашите книги и обекти в полезрението трябва да бъдат изложени дозирано. Експертите съветват 60% за първото, 10% за второто и 30% празно; Car-Mobel.

5

Дневната… без хаос!

Зоната на дивана е една от най-конфликтните във всекидневната за борба с бъркотията. Но има решения, които много ни улесняват. Като този диван Атланта от Kave Home. Неговият шезлонг крие интериор, където можете да съхранявате възглавници, одеяло за гледане на телевизия или книги. Защо не?

6

Вашите ястия под контрол

Шкаф като този е най-добрият приятел за съхранение на съдовете и останалите кухненски прибори, които използваме ежедневно. Те ще са ви под ръка, само като погледнете шкафа ще откриете това, което искате да вземете и на всичкото отгоре няма да бъдат зацапани с прах благодарение на стъклените врати.

7

Добре обмислен плот

Запазването му по този начин е от ключово значение, за да не причинява бъркотия при готвене. Неговият ред от стъклени буркани с еднакъв размер ви позволява да класифицирате зеленчуците, а горният рафт се използва за съхранение на всички видове подправки под ръка в прозрачни буркани.

8

Оптимизирани чекмеджета

Няколко квадратни стъклени буркана с херметично затваряне ще ви позволят да организирате вътрешността им със сухите храни, които използвате най-често. С тях ще спестите място и време при локализирането им, защото виждате съдържанието им. От Curver.

9

Планиран килер

Ако е добре организирано, ще разберете с един поглед коя храна ви липсва и коя не. Най-добре е да ги групирате по категории на рафтове и да подреждате отворени дървени щайги за храни като плодове. И за да попълните мазето си, опитайте стенен стелаж за бутилки; Leroy Merlin.

10

Организиран градински кът

Ако има друга част от къщата, където редът е свещен, това е мястото, където да се грижим за растенията. Пейка като тази на изображението (тя е дълбока 40 см) осигурява удобно пространство за работа върху вашия плот от поцинкована ламарина. Дизайнът му гарантира, че имате всичко необходимо под ръка, като включва две чекмеджета за земеделска земя, семена и др. А долният рафт ви позволява да подреждате кутии за съхранение. От Garden Trading.

На стената: Поставете специален рафт за окачване на инструменти с дълги и къси дръжки и ще имате всичко останало под ръка.

11

А в игралната зала?

Склонно е да бъде хаотично, затова е най-добре да се възползвате от всеки сантиметър от стената, за да сглобите MDF рафт с безкрайни дупки, които са толкова големи, колкото играчките. Решението е идеално за стаи със скосени тавани като тази.

НА ЗЕМЯТА

Възглавниците за пода и мекият килим са достатъчни за игра без много неща между тях.

12

Обличане на десет

Перфектно е, защото всяка зона има приложение. Централното тяло за окачване на ризи: като използвате същия тип закачалка и с кукичката, обърната навътре, изглежда по-организирана. Отдолу скрин за дребни дрехи и до него кът за дрехи за пране. Ikea.

13

Отделни бижута

Запазете място за него в чекмеджетата си, за да можете да го приберете, когато го свалите, вместо да го трупате на нощното шкафче. Като този органайзер от Ikea: всеки раздел е за различен тип бижута: гривни, дълги и къси колиета, пръстени и др.

14

Гардероб в детайли

Ако организирате интериора му до милиметър, няма да се отчайвате да търсите. Ключът е да намерите вашата конкретна поръчка. Много практично е да отделите роклите от ежедневните дрехи, да организирате щангите в няколко комплекта и да отделите място за саката. Също така си струва да поставите панталони, за да ги виждате. В допълнение към подреждането на малки дрехи, възползвайте се от горните пространства с големи кутии и съхранявайте обувките в калъфи. Ще бъде готово за всеки ден.

15

Всичко в чекмеджето на банята

Нищо като залагане на кутии с различни форми, за да се гарантира, че вътре цари ред. Така с един поглед ще разберете къде се намира всеки обект, особено ако е прозрачен. Играйте с различни мерки и ще бъде по-лесно да се възползвате от цялото дъно на чекмеджето. От Ikea.

16

Скриване на кабелите

Нищо не разваля декора така, както кабелите от всички уреди из цялата стая. Блогърът на Hi Sugarplum! използва малки лепилни кукички, за да ги камуфлира и да предотврати евентуално заплитане чрез „залепване“на шнурове към гърба на мебелите.

17

Проблемът с възглавницата

Твърде много възглавници и възглавници на леглото? Използвайте плетена кошница за съхранение на възглавници, възглавници и одеяла.

18

Вземете повече от вратата

Използвайте органайзери за обувки, за да разширите пространството за съхранение в дома си. Можете да съхранявате аксесоари за коса, грим, ученически пособия и много други в тях.

19

Грим под контрол

Ако вашите тоалетни аксесоари са главоболие, ние имаме решението. Подредете четките си изправени с утайка от кафе, подредете сенките за очи във форма за лед и лака за нокти в малка кръгла купа за риба.

20

Опростете деня за пране

Авторът на Sand and Sisal създаде сгъваема маса над кошниците за пране, за да класифицира всяка дреха, така че всеки член на семейството да отговаря за своите чисти дрехи и им позволява да ги сгъват и съхраняват сами.

21

Поемете контрола над килера

Не позволявайте на любимите ви подправки да се изгубят зад кутиите със зърнени култури. Прекарайте един следобед, преобразявайки килера си с буркани, кошници и подноси.

22

Куки за саксии

Защо да оставите тези тежки кухненски прибори да паднат на пръстите ви, когато има толкова много интелигентни решения? Можете да ги закачите на хавлиен бар отстрани на кухненския шкаф, просто инсталирайте органайзер като този или повече.

23

Удвоете капацитета на вашия гардероб

Просто удвоете закачалките с помощта на калаен пръстен, както е обяснено в блога The Shabby Creek Cottage, така че ще заемете половината от пространството.

24

Използвайте повече перилни препарати

И не е като да чистиш гишетата всяка вечер. Просто направете бутилките със спрей по-достъпни. Повярвайте ни, ако организирате всичките им почистващи препарати, използването им ще ви струва наполовина по-малко.

25

Организирайте сметките си

Понякога може да нямате време да седнете и да подредите всички нови документи. Затова вместо това поставете органайзери в пространството на къщата, което използвате най-често, както предлагаме в „Организиране на домашния живот“, за да можете временно да съхранявате цялата документация.

26

Контролирани найлонови торбички

Ако чантите с хранителни стоки се трупат и заемат много чекмеджета, съхранявайте ги в празни кутии за тъкани за удобно, компактно решение, както направи създателят на Grow Creative. Чанти, които не се побират в кутията, отиват в кошчето.

Популярна тема