Най-честите грешки, които допускаме

Най-честите грешки, които допускаме
Най-честите грешки, които допускаме
Anonim

Декорацията на нашия дом е много лична, , но има някои (почти) универсални насоки, които трябва да следваме, ако не искаме да съжаляваме по-късно. Спестяването на някои неща или спестяването на други може да има последици в дългосрочен план, за които по-късно ще съжаляваме. Целта на всеки е да имаме функционална къща, която харесваме и която е приятна и, избягвайки всичко, което тези експерти ни кажат, ще постигнем тази цел.

Ние сме хора и правим грешки, но повечето от тях могат да бъдат избегнати в декорацията, тъй като решенията се вземат студено, с планиране и цел. Наградата: липса на неприятни изненади и топ интериорен дизайн.Къщата никога не се започва от покрива, но ако е твърде късно, почти винаги може да се поправи. Разберете какво често се прави погрешно с тази селекция от най-честите деко-грешки.

Най-чести грешки в декорацията

Прибягнахме до мнението на експерти по интериорен дизайн и декорация и това е списъкът с неща, които трябва да избягваме, ако искаме домът ни да е перфектен.

  • Пестете боя. Интериорният дизайнер Ерик Колър предупреждава за намаляване на разходите точно тук. „Евтиното боядисване не издържа повече от няколко години, но добрата работа с добра боя може да издържи двадесет.“
  • Изберете количеството пред качеството. „Имайте по-малко, но по-добри неща“, казва интериорният дизайнер Сузане Райнщайн. "Очевидно това е дълъг процес. Не е 10-минутна декорация. Ако купувате едно добро нещо на година, след пет години ще имате пет страхотни неща."
  • Излишни аксесоари. "Спал ли си някога на едно от тези легла с 60 възглавници върху него?" казва Джим Хауърд, интериорен дизайнер. „Имате нужда от ръководство за опростяване. Добрият дизайн не е необходимо да бъде впечатляващ – той просто трябва да ви накара да се чувствате добре.“
  • Забравете, че децата растат. „Детските стаи не се нуждаят от стенописи на Дисни и чаршафи със снимки на коли или принцеси върху тях. Те се нуждаят от място за излагане на трофеи и отразяват хобита, децата променят вкусовете си много често. Трябва да ги слушате, но също така да трансформирате желанията им в нещо, което да ги придружава и да расте с тях", казва Бетси Бърнам.
  • Пазарувайте текстил онлайн. Стивън Шубел знае силата на добрия печат - вижте този chicroom. Въпреки че е изкушаващо да купите стотици платове, които се предлагат онлайн, Шубел предупреждава да не натискате бутона „добави в количката“.„Никога не бих купил плат онлайн. Трябва да го усетите, да погледнете цветовете, да видите мащаба на шарката“, казва Шубел.
  • Подаване на стреса. Редекорирането може да бъде непосилно, благодарение на широчината от възможности, които съществуват. Но дизайнерите прегръщат по-креативния аспект. „Насладете се на процеса! Забавлявайте се. И се доверете на инстинктите си. След като страхът изчезне, забавлението започва. Ако не е забавно, не го правете“, казва Джефри Билхубер, който е проектирал този модерен салон.

И това не е единственото нещо, от Dimesi-on, студиото за декорация в Мадрид, споделиха с нас и най-честите грешки, които начинаещите допускат при декорирането. Дивани, които не стават, всекидневни, които не казват нищо, лошо осветление… Не ги правете!

Твърде много грим

всекидневна със синя стена

Стени с интерес vs. наситеност

Разнообразните стени, боядисани в супер интензивни цветове, уморяват очите. Повтарянето на един и същ декоративен ресурс в различни стаи на къщата не украсява… уморява. Същото се случва и с техниките за декоративно рисуване, прибягвайки до повече от три? в къща от 80 m2 е прекалено…

Решението за тези, които искат да подобрят стените: редуването на идеи/ресурси. В допълнение към рисунките има тапети, стенописи, широкоформатна фотография, панели с подсветка, деко колажи със слънчеви огледала или други дизайни, винил, картини, плакати, ръчно изработена композиция, големи букви, фрази… Нещо съществено в кутията боядисване: пробвайте различни нюанси на място, в зависимост от естествената/изкуствената осветеност на помещението. Интериорен дизайн, Egue и Seta. На стената, тапет, от Coordonné.Диван, тапициран с кожа, и масичка за кафе, от Bianca Bosman. Възглавници, от Лу Инк. Килим, от Франсиско Кумелас. Настилка, хидравлично пространство.

Мрачно осветление

трапезария

Топло, нюансирано и декоративно осветление срещу. досадно и неприятно осветление

Осветяването и осветяването са различни неща. Осветяването на една стая няма много общо с осветлението на складово помещение например. Сред най-честите грешки е поставянето на лампата на тавана и забравянето на всичко останало. Сценичният ефект на мощното осветление на тавана е досаден и неприятен. Решението: универсално осветление, което се адаптира към различните извършвани дейности. Основно е да има няколко светлинни точки, разположени на стратегическо място, което спомага за създаването на атмосфера. Комбинирайте различни видове осветление, общо, околно и точно: таван, плот, под, осветяване… и инсталирайте димери или регулатори на интензитета, за да създадете интимна, внушаваща атмосфера… Декорация, студио за интериорен дизайн MA+uno.Висящи лампи Beat Light, от Том Диксън, в светлинни години. Маса и столове от Habitat.

Състезание с препятствия

бяла спалня

Гладка циркулация срещу. транзитни зони с бариери и непроходими

Тази грешка и предишната се случват, когато мебелите са избрани "на око", без да са взети точни размери или да е направен подробен план. Появява се и всеки път, когато се опитате да приложите у дома разпределението, което толкова сте харесали в чужда къща, обикновено в списание. Винаги трябва да създавате удобно пространство за циркулация, без бариери. Решението: когато сте помислили за разпределение, проверете дали обичайните проходи са свободни, особено зоната близо до вратите. Функционалното оформление е ключово. Реформа и интериорен дизайн на студио Arkittec, откъдето идва овалното и златисто огледало.Лакиран скрин, от Европа 20.

Грешен избор на размер

Килим, който блести срещу. килимът е твърде малък

При килимите за всекидневната, в идеалния случай мебелите трябва да докосват част от площта, покрита с килима. Какво се случва, когато купеният килим е малък? Килимът е постлан, мебелите се оказват твърде близо една до друга, повече от желаното, и стаята става разхвърляна. Решението е да измерите пространството, за да намерите килим с правилния размер и форма. Килими, от The Rug Company, в BSB. Лакирана маса, дизайн на María Lladó

Този диван, който не става…

Планиране срещу. злоупотреба с пространство

Какво имаме предвид? Просто е; да игнорирате измерванията на стаята. Преди да се сдобиете с мебели, както основни, така и спомагателни, трябва да измерите и вземете предвид повърхността и разпределението на помещението, разположението на радиаторите, прозорците, контактите… А също и навиците. Диван, който не се побира там, където сте си помислили, е грешка, толкова важна, колкото да се насочите да купувате ефектна маса за хранене, но твърде голяма, когато сте само четирима и обикновено нямате гости. Декорация, студио Лукас и Ернандес-Гил. Приземен диван от Flexform. Възглавници и одеяла от Missoni. Ленени завеси от Lantero.

Кабели дори в супата

Безжичен техно хаус срещу. жици навсякъде

Ефектен телевизор с плосък екран, впечатляваща аудио система и почти най-добрият компютър на пазара.И какво виждате? Навсякъде кабели… които съсипват декорацията. Скриването или маскирането на всички кабели на електронни устройства не е невъзможна мисия. Разклонителите трябва да са временно решение.

Какво може да се направи? Например, следващия път, когато отидете да боядисате, възползвайте се от възможността да направите жлебове и да промените щепсели и връзки. Ако предпочитате, ето още една възможност: закрепете лист Pladur или MDF към преградата, планирайте местоположението на щепселите и направете дупките за свързване на всяко устройство. В тази част на хола, с митичния шезлонг от Charles & Ray Eames, редактиран от Vitra, до прозореца е инсталиран телевизор с плосък екран Samsung; аудио система от Bang & Olufsen и окачен модул за поставяне на други системи, като DVD, списания, контроли… Подовата лампа е от Artemide.

Цялата партида

Декорирайте със сливане на стилове срещу. обзавеждане с комплект мебели

Декорирането е за смелите

Стойност срещу. страх

Сценичната треска не е само за актьорите. Обичайно е да се страхувате да декорирате и да имате съмнения относно крайния резултат, когато декорирате собствения си дом. Поради тази причина е обичайно да се стремим към стандартна и безлична декорация, която не създава усещане за афинитет и благополучие в собствения дом. Ако има привлекателно парче за себе си, но това би било ексцентрично за останалите, защо да не се осмелите? Ако винаги сте го харесвали, както бихте казали на английски, дерзайте! Важно е да запомните кой живее в къщата и кой трябва да се чувства комфортно в нея. Леглото, изработено с различни метални скелета, е със същия дизайн, както и настолната лампа.Нощното шкафче е облицовано с рециклирани кутии. Спално бельо, от Filocolore.

Накратко: това са най-честите грешки, които трябва да избягвате, когато планирате декорацията на вашия дом

Не планирам осветление

Планирането на осветлението се състои в изготвянето на цялостна стратегия, която трябва да включва всичко - от прозорци, мебели, врати и други аксесоари. Избор на осветление, което е твърде интензивно, поставяне на превключвателите на грешното място, неизползване на естествената светлина, поставяне на лампите на грешна височина… това са често срещани грешки, които могат да навредят на всяка декорация на дома.

Не измерва точно

Стая с прекалено големи мебели ще я направи да изглежда по-малка и небалансирана. Друга грешка е, че мебелите са твърде малки. Най-важното нещо в декорацията е балансът и функционалността, затова е много важно да не претоварвате средата, да поставите необходимите мебели и да се откажете от излишните аксесоари, които не допринасят с нищо полезно или визуално.

Следвайте тенденциите в декорирането до буквата

Най-важното е да се запитате какво наистина харесвате, потърсете декорация, която ви оставя наистина доволни и която говори за вас, най-добре декорираните пространства са тези със стил и личен печат и игнорирайте социалните норми и тенденции които обикновено се променят след сезона.

Неправилно окачване на произведения на изкуството

Често срещана грешка е да изберете грешно място в къщата, има моменти, когато виси по-близо до тавана, отколкото шкафа отдолу, или много малко парче е поставено на много голяма стена, оставяйки визуално усещане на празен; най-добрият вариант е да са на нивото на очите. В идеалния случай изберете пространството, което се нуждае от повече живот и където прекарвате повече време, като всекидневни, трапезарии или спални.

Лоша комбинация от цветове и декоративни стилове

Не е необходимо цялата къща да е боядисана в един и същи цвят или всички тъкани и шарки да са еднакви, но внимавайте за невъзможни тонове и тенденции за смесване.Сполучлив вариант е да заложите на бяла основа, тя дава много светлина и в комбинация с други тонове може да придаде много изразителност и топлина на обстановката.

Популярна тема