Лъки бамбук: грижа, поддръжка и декорация

Съдържание:

Лъки бамбук: грижа, поддръжка и декорация
Лъки бамбук: грижа, поддръжка и декорация
Anonim

Лъки бамбук,наистина няма нищо общо с Phyllostachys Aurea, бамбуковото растение, което намираме за много по-популярно. Превръща се в едно от най-красивите растения за украса на интериора, но какви са грижите за него?, каква е поддръжката му?

По-долу представяме бамбук и някои съвети за растение, което като цяло е добър декоративен ресурс за дома, за да предложи отличителен и уникален образ в интериора.

Неща, които трябва да имате предвид

Що се отнася до формата на растението, трябва да се отбележи, че това е прав прът, който може да бъде с размери между 10 см и метър, с някои възли, от които излизат пъпки и някои междувъзлия, в които растат корените на растението. В този смисъл може да се каже, че се вписва перфектно в красиви саксии и кашпи със среден и голям размер.

Растението бамбук има това, което се нарича тирбушон на върха, което всъщност е малко стъбло, което образува спирала. Научното му име е Dracaena senderiana и е от семейство agavaceae, същото, към което принадлежат стволът на Бразилия и драцената на Мадагаскар, много декоративно растение.

Смята се, че бамбукът идва от Африка, но отглеждането му е по-разпространено в Азия; Поради тази причина той се нарича китайски бамбук, поради което в Китай е обичайно да се подарява бамбук на Нова година, чиято цел е за привличане на късмет. И също така е много повтарящ се подарък при закупуване на къща или откриване на бизнес. Сякаш това не е достатъчно, то е едно от стайните растения, които пречистват въздуха.

Lucky Bamboo Care

Когато става дума за това как да се грижим за бамбука, трябва да се посочи определящ фактор: той трябва да бъде разположен на място, където има интензивна светлина, но без пряка слънчева светлина слънчева светлина. Бамбукът расте както на светлина, така и на сянка, с идеална температура от около 18ºC и 24ºC, въпреки че може да издържа добре на екстремни климатични условия, между 10ºC и 30ºC. Това всъщност е едно от най-издръжливите стайни растения.

Навикът за поливане е ключов Ако е в съд с вода, трябва да се сменя веднъж седмично през зимата и на всеки две седмици през лятото. Два пъти седмично мъгла зеленина; по този начин ще служи и за премахване на праха. Ако е засадено в земята, полейте, когато видите, че субстратът е изсъхнал.И в двата случая е препоръчително да оставите водата да почива преди това, за да загуби хлора.

Отглеждането му на закрито е доста просто, тъй като се нуждае от малко и лесни грижи, без да забравяме, че то също е едно от стайните растения, които се нуждаят от малко светлина. В крайна сметка бамбукът в декорацията е наистина интересен; всъщност е идеален за декориране на бани и ги изпълва със свежест със своя зелен цвят.

Как да поддържаме бамбук

Преди да купите бамбук Lucky, проверете дали е здрав екземпляр. Багажникът трябва да е зелен, без никъде да пожълтява. Корените са светли на цвят, а току-що поникналите издънки са зелени и лъскави. Внимавайте, когато го купувате винаги избирайте растението с най-много пъпки

Това растение се отглежда в саксия с почва,основен принцип в грижата за драцената. Важно е винаги да избирате специална обогатена почва за стайни сортове и да поливате незабавно, ако забележите, че субстратът остава сух.Опитайте да набодете с игла за плетене и ще забележите дали му липсва влага. Добър трик е да добавяте няколко капки тор към водата за напояване веднъж месечно.

Бамбукът е едно от нецъфтящите стайни растения за украса на къщата, което дълбоко в себе си може да бъде идеално за декориране и разкрасяване на интериора. Ако искате да научите повече за грижите, за да имате щастливия бамбук в перфектно състояние,ние ви представяме всички тайни за това растение.

Често срещани проблеми

късметлия бамбук е декоративно растение

Като устойчиво растение, няма да срещнем много проблеми, ако внимаваме да не прекаляваме с водата и пряката слънчева светлина. Най-честите са:

- Кохинили. Ще ги елиминираме без проблеми с алкохола.

- Кафяви и жълти петна по листата. Причината са гъбичките, така че освен използването на специален фунгицид, спрете пръскането с вода.

Декоративен център

lucky bamboo е перфектен в цветна аранжировка за декориране на маси

В кой съд е най-добре да го поставите? Ако искате да покажете късметлия бамбук, той ще изглежда красиво в стъклена ваза с цветни камъни на дъното. Те ще служат като захващане на корените и ще дадат на растението повече стабилност. Трябва да сложите много малко вода, само за да покриете добре корените.

Много оригинална бамбукова саксия

цветна композиция с лалета и бамбук

За да направите този център, всичко, от което се нуждаете, са изсушени бамбукови стъбла, контейнер, основа, малко силикон, тел, градинска пяна и в този случай красив букет от лалета.

1. Отрежете равните стъбла и ги отворете с остър нож в центъра: два половин бамбук.

2. Съединете половинките трупи с телта в три точки, отгоре, в центъра и отдолу. Ще ви бъде по-лесно, ако използвате перфоратор, за да направите дупките, през които да прокарате жицата; съединете краищата.

3. За кашпата поставете малко лепило или силикон върху края на всяко стъбло и го залепете към основата.

4. Когато изсъхне, поставете избрания съд и поставете вътре градинската пяна. Навлажнете го и залепете цветята в него, като започнете от центъра.

Популярна тема