Коледен кактус, как да се грижим за цветята на това зимно растение

Съдържание:

Коледен кактус, как да се грижим за цветята на това зимно растение
Коледен кактус, как да се грижим за цветята на това зимно растение
Anonim

Коледният кактус, с научното наименование Schlumbergera, е известен още като Деня на благодарността, Великден или кактус на Санта Тересита.Произлиза от тропическите райони на Бразилия, така че това стайно растение се нуждае от повече влажност от традиционните кактуси и е епифитно растение, тъй като те живеят на други дървета. Има листна форма и стъблото му, с месеста и цилиндрична основа, става плоско, докато расте.

Грижа за коледни кактуси

Когато говорим за естествено осветление,този вид трябва да бъде на места, където има светлина, но не директно. Издържа безпроблемно на слабото зимно слънце, но не и на лятното. Освен това, за да расте здрав и да не изсъхне, коледният кактус трябва да бъде изложен на температура между 10º C и 25º C. През зимата, при над 16º C, от време на време напръскайте с вода.

По отношение на навика на поливане на великденския кактус,имайте предвид, че трябва да добавяте вода веднъж седмично, през лятото; докато през зимата и есента трябва да използвате душ на всеки петнадесет дни. Внимавайте да не се натрупва вода в саксията и проверете дали субстратът е сух, преди да поливате отново. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е плащането. За да придадете на кактуса жизненост, поливайте с тор, добавящ железни хелати и ако искате да насърчите цъфтежа, редовно прилагайте тор, много богат на фосфор и калий.

Къде да сложа великденския кактус

Винаги възникват въпроси, когато декорирате интериора с растения, особено с кактуси. Например, важно е да знаете, че коледният кактус може да се постави на террасa cкогато отминат зимните студове, но винаги на сенчесто и хладно място, тъй като, въпреки че е издръжлив кактус, изобщо не обича пряко слънце.

Това растение принадлежи към кактусите, но тъй като произхожда от влажни гори, не съхранява вода, така че се нуждае от по-често напояване и цени пръскането с вода, въпреки че винаги е добра идея да проучите грижите и напояването на кактуси, за да растат здрави. Голямо предимство на кактуса Санта Тересита е, че расте бавно,, така че няма да се налага да го пресаждаме, докато не порасне, на всеки три години и през пролетта. Ако обаче видите, че не расте или че корените излизат от дренажните отвори, това означава, че се нуждае от по-голяма саксия.

Коледна украса със стайни растения

Кактусът Санта Тересита е много хубав вид за поставяне на стойки или висящи кошници, тъй като цъфтящите стъбла на коледния кактус с цветята са склонни да падат, така че ще е добре да знаете как да направите кашпа от макраме, за да придадете бохо шик на декорацията на къщата си.

В тези дати зимните растения са главните герои и се превръщат в най-добрите съюзници за украса на къщата ви по Коледа. Със сигурност всяка година получавате коледна звезда като подарък или я купувате, научавате най-добрите трикове, за да й се наслаждавате през този сезон, дори да вземете резници или да я трансплантирате в градината си през останалата част от годината.

Вердекора

Хубав цъфтеж

11, €99

Най-доброто време за закупуване на коледен кактус е през зимата, тъй като е в пълен разцвет.Цветовете, които се раждат по краищата на стъблата, са тесни и удължени и имат много ярки цветове. Изберете растение с много издънки; Това е знак, че е здрава и силна. В Amazon ще намерите великденски кактуси в различни размери.

Кокедамас с любов

Кокедама с коледен кактус

€29,00

Саксиите с мъх са много цветни и са идеални за декориране на интериор. Тази японска техника е лесна и много привлекателна за висящи растения.

ОЩЕ ИДЕИ: КАК ДА НАПРАВИТЕ КОКЕДАМА

DECOALIVE

Две по две

19,95 €

Тези цъфтящи кактуси са толкова цветни, че ще искате да ги имате по двойки, но също така е перфектен комплект, който да вземете на пътешествие и да изненадате своя невидим приятел с екологичен, устойчив и евтин подарък.йени

ОЩЕ ИДЕИ: ТРИКОВЕ, ЗА ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА КОЛЕДАТА БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ

KNIKGLASS

Терариум за стена

35,99 €

Висящите растения, като коледния кактус, са идеални за декорация на стени. Този набор от терариуми включва три кръгли метални саксии за спиране на всякакви видове от въздуха.

GARDENIX

Сакси за естествени влакна

14, €95

Великденският кактус може да бъде екологичен подарък, ако покриете саксията с чувал от юта и я украсите с красива панделка от плат. Идеален подарък за тези, които обичат стайни растения.

Популярна тема