8 деликатни растения. грижи и съвети

8 деликатни растения. грижи и съвети
8 деликатни растения. грижи и съвети
Anonim

1

Азалия

Цвете, Цъфтящо растение, Саксия, Растение, Розово, Стайно растение, Азалия, Венчелистче, Храст, Изкуствено цвете,

Това красиво растение не понася топлината. Всъщност идеалната му температура не трябва да надвишава 18º c.

2

Босилек

Саксия, цвете, растение, босилек, листо, стайно растение, билка, зеленчук, оцимум, лимонов босилек,

Ако това ароматно растение умре, преди да сте имали възможност да приготвите салатата си капрезе с него, причината вероятно е местоположението му. И се нуждае от поне 6 часа пряка слънчева светлина всеки ден (да, дори когато е облачно).

3

Алоказия

Саксия, листо, цвете, стайно растение, растение, бръшлян, антуриум, тревисто растение, Alismatales, цъфтящо растение,

Познато още като "слонско ухо" заради формата на листата си, това растение изисква постоянно поливане от пролетта до есента. За да има цялата необходима вода, можете да използвате система като тази на изображението.

4

Банан

Това тропическо растение се нуждае от много влажност на околната среда (поне 50% или повече). Освен това изисква около 12 часа пряка слънчева светлина.

5

Calathea ornata

Това растение е много чувствително към студ и температурни колебания. За да расте добре, се нуждае от топла температура, влажност и много светлина.

6

Ctenanthe

Това е много непостоянно растение: ако получава малко светлина, цветът на листата му ще потъмнее и няма да показва красивата си шарка. От друга страна, ако имате твърде много, чаршафите ще "кървят".

7

Папрат

Тъй като е горско растение, листата му са много крехки и не понасят добре пряката светлина. Ако е на осветено място, имайте предвид, че колкото по-ярко става, толкова повече вода ще му трябва.

8

Stromanthe 'Tricolor'

Това цветно растение се нуждае от по-висок от средния процент влажност. Идеалното би било да го имате в терариум, но ако това не е възможно, можете да го поставите в банята. Разбира се, ще трябва да изпарявате листата му с вода всеки ден. Чрез House Beautiful

Популярна тема