15 храни, които никога не трябва да давате на вашето куче

15 храни, които никога не трябва да давате на вашето куче
15 храни, които никога не трябва да давате на вашето куче
Anonim

Даването на малко остатъци от вечеря на вашето кученце може да причини сериозни здравословни проблеми. Храненето на вашето куче е от съществено значение за най-доброто му развитие, тъй като те са кученца. Трябва да вземете предвид породата и размера на вашия домашен любимец, така че диетата му да бъде балансирана и адаптирана към неговите характеристики.

Някои хора предпочитат да приготвят домашна храна за кучетата си, но обикновено ние им купуваме храна (или крокети, както обикновено се наричат ​​малки топчета за храна). Първото нещо, което трябва да направите, когато имате ново куче у дома, е да се консултирате с ветеринаря как да насочите храната му и какъв вид протеин може да е най-подходящ за него (има храни с агнешко, пилешко или сьомга).В допълнение към протеините, фуражът се прави със зърнени храни и зеленчуци или плодове. Проверете етикета на избраната от вас емисия.

Добре ли е да се дават на кучета сладки, лакомства и бонбони? Разберете защо не в тази статия.

Знаете ли, че има стайни и градински растения, които могат да бъдат опасни за кучетата? Наистина, някои от по-декоративните стайни растения, продавани в разсадници, могат да бъдат токсични за кучетата, ако ядат листата или цветята. И вече знаем, че кученцето ще иска да опита всичко около себе си. Затова внимавайте със стайните растения, които имате у дома, и ако има потенциално опасни, поставете ги там, където кучето ви не може да достигне. И ако купувате нов, моля, консултирайте се с продавача.

Друг аспект, който трябва да вземете предвид, когато храните вашето куче, са сезоните на годината. От топла до студена, също като нас, тялото се нуждае от различни видове храна.Със студа вашият домашен любимец се нуждае от добра диета, която увеличава консумацията на калории и поддържа тялото му топло. А през лятото със сигурност като вас ще иска сладолед, да, направете го сами със специфични съставки за кучета. В тази статия ви показваме рецепти за приготвяне на домашен сладолед за кучета.

Насладете се на здрав домашен любимец. Вашето куче ще бъде най-верният приятел, който някога ще имате, така че му правете малък подарък от време на време, знаете, че го заслужава.

Отбележете храните, които кучето ви трябва да избягва на всяка цена:

1

Царевични кочани

царевица

Истината е, че самата царевица не е токсична за кучетата. Но едно царевично ухо е с идеалния размер, за да ви причини чревна обструкция, ако го погълнете цялото. Лошото е, че кочанът почти не се вижда на рентгенови лъчи и ултразвук.

2

Авокадо

авокадо

Този популярен плод е опасен по две причини. Първият е, защото съдържа висока доза мазнини, която може да причини хаос на корема на вашето кученце. Второ, хлъзгавата кост е много лесна за преглъщане и може да причини чревна обструкция, все едно да погълнете топка за голф.

3

Праз, лук и чесън

праз, лук и чесън

Този тип храна може да повлияе на червените кръвни клетки на кучетата, което означава, че те могат да станат анемични. Вашият домашен любимец ще има сериозен проблем, ако ги яде сурови и в големи количества.

4

Алкохол

Кучетата са по-чувствителни към отравяне с продукти като бира или спиртни напитки дори от децата. Техните ензими са подобни на нашите, но ефектите на алкохола са по-силни. Само като помирише бира или вино, вашият домашен любимец може да изпадне в сладък сън.

5

Бекон

Когато храносмиламе чиния бекон, усещаме повишаване на телесната ни температура. Е, този симптом е по-лош при вашето кученце. Колкото и вкусни да са, панчетата или беконът имат твърде много мазнини и могат да причинят панкреатит при кучета.

6

кафе

Кафето стимулира кучетата твърде много и ускорява пулса им. Той също така предизвиква задъхване, аритмии, високо кръвно налягане, треперене и гърчове. Нещо по-лошо? Двойно опасно шоколадово еспресо.

7

Дъвка или бонбони без захар

Въпреки че не съдържат захар и са с ниско съдържание на калории, този тип дъвки и бонбони съдържат ксилитол, заместител на захарта, който може да доведе до повишаване на нивата на инсулина на вашето куче, което може да причини сериозни проблеми като чернодробна недостатъчност и дори смърт.

8

Шоколад

Шоколадът съдържа различни метилксантини, теобромини и кофеин. Тези смеси могат да причинят повръщане, дехидратация, коремна болка, мускулни тремори, неправилен сърдечен ритъм, висока температура, гърчове и дори смърт.

9

Кости

Може да мислите, че да дадете на вашето кученце останало пиле от вечерята е естествен жест. Но реалността е, че кучетата могат да се задавят с кости и особено когато са пилешки или сготвени, тъй като могат да се разцепят и да причинят хаос във вътрешността на вашия домашен любимец.

10

Сурово месо и яйца

Суровото месо или яйцата могат да съдържат бактерии като салмонела или E.Coli, които са дори по-вредни за кучетата, отколкото за хората. По-специално яйцата съдържат ензим, който намалява усвояването на биотин, което води до проблеми с кожата и косата.

11

Млечни продукти

Много кучета имат непоносимост към лактоза. Както при хората, които страдат от тази непоносимост, консумацията на храни като мляко, сирене и сладолед може да доведе до голямо разнообразие от стомашни заболявания.

12

Праскови и сливи

Въпреки че тези плодове не са вредни за кучетата, това, което е, и то много, са костите, тъй като те могат да причинят, подобно на авокадото, задушаване и чревна непроходимост. Ако нито един от тези два проблема не се лекува, те могат дори да доведат до смърт.

13

Макадамия

Те не само са с високо съдържание на мазнини, но и могат да раздразнят стомаха на вашия домашен любимец.Освен това по някаква странна причина ядките макадамия също са токсични. Доза от две ядки макадамия може да доведе до временна невъзможност за ходене. Поради тези причини е най-добре да държите вашето кученце далеч от бадеми и орехи.

14

Бял хляб

Промишленият бял хляб съдържа високи дози захар и мазнини, които могат да причинят панкреатит при вашето куче. Особено чувствителна порода? Шнауцерите. Ако ядат бял хляб, може да се нуждаят от медицинска помощ.

15

Грозде и стафиди

По някаква неизвестна причина гроздето и стафидите (и някои горски плодове) могат да причинят бъбречна недостатъчност при кучета. Бъдете внимателни, защото има много храни, които съдържат тези видове съставки, като например бисквитки или смес от следи.

Популярна тема