Как да се грижим за драцената: характеристики, поливане, грижи

Как да се грижим за драцената: характеристики, поливане, грижи
Как да се грижим за драцената: характеристики, поливане, грижи
Anonim

Dracena или Dracaena е едно от най-устойчивите стайни растения и може да живее в сенчеста среда и при слаба светлина. Със своите дълги и тънки листа, това е много декоративно растение, което можете да поставите във всеки ъгъл на къщата си, за да постигнете онази зелена и свежа нотка на джунгла. Принадлежи към семейство Agavaceae, че докато растат и хвърлят нови листа, губят долните листа. Най-често срещаният сорт е Dracaena marginata, Това е растение, произхождащо от тропическа Африка, което се отглежда много лесно и се адаптира много добре към всяко местообитание. Също така е едно от препоръчителните растения за пречистване на въздуха в къщата. Те са в състояние да абсорбират въглероден диоксид и да премахват бензен, ксилен или формалдехид от въздуха.

Грижа за Драцена

  • СВЕТЛИНА. От съществено значение е да го пазите далеч от слънчевите лъчи. Въпреки че се адаптира много добре към всяко качество на светлината, пряката слънчева светлина може да повлияе на цвета на листата.
  • НАПОЯВАНЕ. Драцената не изисква много поливане, още повече, че трябва да внимавате почвата да не е постоянно влажна. Между поливането и поливането трябва да оставите почвата да изсъхне. Прекомерното поливане ще доведе до загниване на ствола и загуба на листа. През лятото може да изисква 2 или 3 поливания седмично, но през зимата веднъж седмично ще е достатъчно.
  • ТЕМПЕРАТУРА. Тъй като е тропическо растение, то не издържа добре на ниски температури. Предпазва от страдания при температури под 14º. Оптималната му температура е между 20 и 25 º C.
  • ПОДРЕЗВАНЕ. Драцената може да нарасне до 5 метра, така че ако я държите на закрито, може да се наложи да подрежете някои стъбла, за да запазите размера й. Въпреки че расте бавно, това, което продължава да расте, са корените му, така че ако не го пресадите в по-голям съд, това, което можете да направите, е да подрежете корените.

Въпреки че е много устойчиво растение, трябва да внимавате за вредители, които могат да го засегнат по-често, като листни въшки, червени паякообразни акари и брашнести червеи. Опитайте да ги премахнете с четка, потопена във вода и алкохол.

Открийте най-често срещаните сортове Dracaena по-долу

Viveros La Dama

Dracaena Marginata

19,99 €

Indoor-Helden

Dracaena Fragrans

44, €13

Дамата

Драцена Лимон Лайм

27,99 €

Популярна тема