Как да си направим красиви, декоративни и лесни пердета

Как да си направим красиви, декоративни и лесни пердета
Как да си направим красиви, декоративни и лесни пердета
Anonim

Пространство като хола заслужава елегантна декорация, която отговаря на личните ни вкусове. Има възможност да не намерим ресурсите, които отговарят на нуждите ни и които не ни харесват; следователно, осмелявате ли се да направите свои собствени завеси? Ние ви учим как да ги правите с прости и ясни обяснения.

За този повод предлагаме два плата в нюанси на зелено, цвят, който изпълва стаите със свежест и приятни усещания. Не забравяйте, че тази тоналност също предава надежда и натурализъм; следователно може да се счита за естетически успех, по същия начин, по който озарява околната среда, сякаш са завеси за лятото или пролетта.

Защо да правим сами завеси?

Когато става дума за декориране със завеси и щори, не можем да се придържаме към поставянето на модел и да забравим за естетическата връзка, която може да се установи в цялото. Добрите завеси помагат за завършване на декорацията и също така филтрират светлината, идваща отвън, както и осигуряват уединение и предлагат приятен тон в цялото.

Всъщност има много модели пердета за всекидневна. Кое може да бъде правилното? Най-важното е да изберете цвят, който ви харесва, а от друга страна, материалътиграе важна роля, тъй като може да бъде повече или по-малко гъст и да бъде приемливо допълнение към постигнем връзка с останалата част от декорацията, както ако искаме да имаме пердета с волани или други по-семпли.

Няма съмнение, че обличането на прозорците с пердета е нещо необходимо във всяка къща. Всичко, което предоставят, ще бъде положително; Дори когато трябва да ги перем, можем да ги сложим в пералнята. С други думи, наличието на завеси се превръща в предимство.

Идеи за декоративни пердета

По този повод искаме да ви запознаем с това как да си направите сами пердета стъпка по стъпка. По принцип това е начин да декорирате сами бързо и лесно. Просто ще ви трябва следобед, в който да решите да посветите малко време на дома си и да продължите с реализацията от красиви завеси с шарки и плътен зелен цвят.

Трябва да посочим и системата от лъкове, които минават пред мрежестата завеса. Процесът не е труден и му придава наивност и чаровност. Без значение дали са завесите за спалнята или хола, именно в детайлите се постига по-декоративен и внимателен аспект, като се има предвид, че завесите за разделяне на пространства са видими за всички.

Тази типология, съставена от две тъкани, съгласувани една с друга, е много интересна и подходяща за помещения с високи тавани. Ако поставите светлия тон отгоре, ще получите обратният ефект, тоест ще даде на стената по-голямо усещане за височина. За да разсеем съмненията ви, сме подготвили подробно обяснение, стъпка по стъпка, на процеса на изработка на пердетата.

Координиране на обикновен и печат

Перде, Обработка на прозорци, Зелено, Интериорен дизайн, Покритие на прозорци, Текстил, Стая, Прозорец, Интериорен дизайн, Сенник,
Перде, Обработка на прозорци, Зелено, Интериорен дизайн, Покритие на прозорци, Текстил, Стая, Прозорец, Интериорен дизайн, Сенник,

Това е общата картина, която можем да получим от тези зелени завеси. Те са идеални за обличане на беседка. Както посочихме, горната ивица е обикновена зелена, докато по-голямата част от нея ще бъде карирани щампи. Внимание към подходящите възглавници…

Корни за пердета.

Зелено, Перде, Интериорен дизайн, Текстил, Стая, Обработка на прозорци, Спално бельо, Хавлиена кърпа, Завеса за душ, Спално бельо,
Зелено, Перде, Интериорен дизайн, Текстил, Стая, Обработка на прозорци, Спално бельо, Хавлиена кърпа, Завеса за душ, Спално бельо,

Подробности за това как завесите са били окачени с връзки, на двойна лента, която също позволява поставянето на мрежестите завеси. Принадлежи към модела Hava, 39,95 евро, в Ikea. По този начин външният вид е изискан от горе до долу и връзките стоят добре на корниза.

Материали

Шевна машина, Шев, Зелено, Игла за шевна машина, Домакински уред, Дизайн, Изкуство, Спално бельо, Занаят, Аксесоар за домакински уреди,
Шевна машина, Шев, Зелено, Игла за шевна машина, Домакински уред, Дизайн, Изкуство, Спално бельо, Занаят, Аксесоар за домакински уреди,

Два плата, от KA, за панделките и долнището, зелен плат Adra, 100% памук, ширина 160 см, 19, 90 €/м; зеленото е мод. Каролина, 40% лен и 60% памук, 28,50 €/м. Освен това шевна машина, конец, метър и ножица.

1 Предприемете действие

Измерете от пода до горната част на прозореца и извадете 10 см, тъй като зеленият плат трябва да се добави. Ширината ще бъде един и половина пъти размера на прозореца.

2 За горната апликация

Необходими са ви еднаква ширина и 40 см височина. Отбележете го върху плата, който предварително ще разрежете наполовина, на височината, за да направите всяка кърпа.

3 Поръчка на плат

Сглобете платовете, както можете да видите на снимката. Оттам съединете тъканите край до край, за да направите апликацията, и с подгъвите обърнати навътре.

4 Вземете иглата

Намажете с игла и конец, от грешната страна на тъканта, като внимавате да хванете и трите, тъй като по този начин няма да се движат, когато отидете да шиете тях.

5 Машинно шиене

Зашийте ги с машината отвътре навън. Изберете много устойчив конец и малък шев. Гладете и пердето е готово за направата на горната част.

6 Връзките

За да направите панделките, от които да окачите завесата на пръта, изрежете 16 парчета, 20 см широки и 40 см високи. Ако завесата ви е по-широка, тогава ще имате нужда от повече.

7 Шиене

Залепете всяка панделка от грешната страна на плата. Преди това трябва да сте ги сгънали наполовина по ширина. След това ги зашийте с машината.

8 Създайте парчетата

Обърнете всяка панделка на дясната страна с безопасна игла и зашийте подгъвите в двата края, като подпъхнете 2 см плат.

9 Завържете връзките

Сгънете всяка панделка наполовина и зашийте към горната част на апликацията. Оставете приблизително 15 см между лентата и лентата.

10 Закачете завесите

Завържете завесата за пръта с панделките. Но преди да ги закачите, трябва да зашиете подгъвите на цялата завеса с машината. Най-накрая завесата е здраво закрепена и изображението без съмнение е това, което искаме за нашата всекидневна. Добра идея е да прибегнете до този Направи си сам!

Популярна тема