Декоративно зеле: грижи, характеристики и напояване

Декоративно зеле: грижи, характеристики и напояване
Декоративно зеле: грижи, характеристики и напояване
Anonim

Научното наименование на това грандиозно растение е Brassica Oleracea, въпреки че е известно като градинско зеле, декоративно зеле или декоративно зеле. То принадлежи към семейство Cruciferae и произхожда от него в района на Средиземно море и Мала Азия. Неговите големи, къдрави листа придобиват много интензивни цветове, които варират от ярко розово до бяло през безкрайни разновидности на зелено.

Декоративното зеле е идеално растение за украса на тераси и градини, тъй като издържа много добре на студ.Дори ледът прави цветовете му още по-интензивни, но може да се отглежда и на закрито, стига да се пази от отопление и на умерени температури. Така че защо не го вземете в саксия, ще видите, че изглежда добре в хола или в кухнята.

Характеристики на декоративното зеле

  • Какъв е вашият период на цъфтеж? Декоративното зеле започва да цъфти през есента, но достига пълната си красота през зимата.
  • Колко високо може да стане растението? Зависи от субстрата, в който е засадено, но средно достига 30 см височина и диаметър.
  • Колко време обикновено издържат тези зелки? Обикновено само една година, тъй като на пролет идват пискюли и по-грозни.
  • Може ли да се направи нещо, за да останат красиви по-дълго? Освен да не ги поставяте близо до източници на топлина и да ги поливате правилно, препоръчително е да премахнете повредените листа и да ги подрежете ръбовете, които изсъхват.
  • Кое е най-доброто време за засаждане на тези зелки? Най-подходящото нещо е да го направите през пролетта, възможно най-дълбоко и оставяйки разстояние между едно растение и друго за това при отглеждане листата не се съединяват твърде много, тъй като могат да се повредят.

Декоративното зеле е годно за консумация, да, възможно е колкото по-красиво е растението, толкова по-горчив е вкусът му. Но разбира се, ако искате да съчетаете естетиката със зеленчукова градина във вашата градина, декоративното зеле е най-добрият вариант.

Светът на цветята

€16,00

Смееш ли? Това е декоративно растение, което можете да отглеждате в градината или в сандъчета на терасата или дори в саксии вътре в къщата (стига да го държите далеч от източници на топлина).Насладете се на различните нюанси и цветове на декоративното зеле.

Популярна тема