Верен, грижи и любопитство

Верен, грижи и любопитство
Верен, грижи и любопитство
Anonim

Насладете се на простотата нахедър, растение, което трябва да имате в градината. Има повече от 800 разновидности на пирен и почти всички идват от Южна Африка, въпреки че може да се намери в голяма част от Европа, особено в Ирландия. Принадлежи към семейство Ерика и в зависимост от произхода и сорта размерът му варира значително. Може да бъде храст, който достига до 20 метра височина, като Erica arborea или erica blanca, които можем да намерим на Канарските острови, или малко растение като тези, които обикновено имаме у дома, което може да бъде с размери 30 см.

Хит е многогодишно растение, , но на закрито се третира почти като едногодишно, тъй като е трудно да устои на нагряване от една година на друга. Въпреки че е сух, той също е много красив и се използва широко за направата на централни елементи. Неговите дървесни стъбла носят много малки, твърди, наситенозелени листа. Цветовете на пирена,с форма на камбанка и повече или по-малко малки, са обилно събрани в края на тънките си клони и са светлорозови или лилави, бели, а в някои случаи и розови с бели граници.

Не е трудно да се поддържа пирен, ако се опитвате да поддържате субстрата винаги влажен и ако се полива с вода, която не е твърда.
  • Кога цъфти? Обикновено цъфти в края на есента и през цялата зима, но ако се държи на хладни места, може да цъфти почти през цялата година.
  • Какъв вид почва ви трябва? Почва с кисело pH е най-добра. Най-подходящ е този от рус торф и пясък.
  • Кога е най-подходящото време за подрязване? Ако искаме да го поддържаме в перфектно състояние от една година до следващата, идеалното е да подрязваме веднага след цъфтежа и да премахваме засаждайте на открито само от май до септември, никога преди.
  • Какъв тип саксия е най-подходящ? Най-подходящи са пластмасовите саксии, тъй като задържат повече влага от глинени или кални саксии.
  • Кое е идеалното място да го имате у дома? Най-доброто място ще бъде далеч от отоплението, тъй като листата окапват с твърде много топлина, и където получава достатъчно светлина. Дори се препоръчва да получавате достатъчно слънце.

Повечето разновидности на Хедър предпочитат да са на открито. Засадете ги на групи и далеч от други растения, тъй като това е инвазивен храст.

Накратко…

  • Веренът,роден както в Южна Африка, така и в Европа, се адаптира към всякакъв климат, издържа на ниски температури и цъфти почти по всяко време на годината, въпреки че неговата експлозия на цвят е свързани със зимните месеци.
  • Това е вечнозелено дървесно растение под формата на храсти или храсти, което може да достигне височина до 70 см. Листата му са дребни с триъгълна форма и гъсти разклонения, по краищата на които цъфтят изобилни пурпурни, лилави или бели цветове.
  • Грижи. Засадете с почва с кисело PH, съставена от торф и пясък. Поливайте с вода, мека и без варовик, между три и четири пъти седмично в малки дози, тъй като излишната влага може да причини заболявания.Изисква слънчева светлина за правилен растеж, така че трябва да го поставите на слънчево място, далеч от пряка слънчева светлина.

Популярна тема