Как да се грижим за pachira aquatica или гуава кестен

Как да се грижим за pachira aquatica или гуава кестен
Как да се грижим за pachira aquatica или гуава кестен
Anonim

Pachira aquatica или гуава кестен е едно от най-интересните декоративни растения за декорация на дома. Неговият външен вид и формат го правят подходящ природен ресурс за интериор. По този начин той се превръща в алтернатива на типичните растения, които познаваме, по такъв начин, че да ни помогне да подобрим картината на дома.

За да научите повече за водната пахира, ние обясняваме характеристиките и грижите, които трябва да получи. Време е да се насладите на това красиво растение в собствения си дом.

Неща, които трябва да имате предвид

Пачира е роден в Централна Америка,от Мексико до Коста Рика. Среща се и в северна Бразилия и Перу. Това е дървесен вид, който живее в блатисти райони, но когато се отглежда на закрито, не се нуждае от много вода, което кара много хора да имат проблеми с отглеждането му, тъй като го поливат твърде много. Принадлежи към семейство Bombacea и е известен още като воден кестен, гвиански кестен или кестен, abombo, ceibo de agua, диво какао…

Това е декоративно растение, много ценено заради големите си зелени, длановидни, лъскави листа. Обикновено се представя с оплетка на багажника, за да се увеличи естетическата му стойност. Той произвежда големи, ароматни цветя с ефектни жълто-оранжеви тичинки, но само когато е на открито. Може да се каже, че е едно от най-красивите ароматни растения за дома.

Има дървесни плодове, които се отварят на сегменти и семена, също големи, които, подобно на листата и цветовете, са годни за консумация. Стволът му съхранява вода като този на баобаба, на който той е близък роднина. Може да се поддържа по същия начин като грижите за бонсай, т.е. чрез контролиране на растежа му чрез контролирано подрязване.

Характеристики на пахира

В зависимост от региона, в който се развива, такива ще бъдат и разновидностите на pachira aquatica, тъй като те се опитват да се адаптират към околната среда, но всички са склонни да имат сходни параметри. Разбира се, за да знаете какви са свойствата на пахира, трябва да знаете някои от основните й характеристики:

 • Кога е най-доброто време за подрязване на пахира? Един от съветите за градинарство относно грижите за този кестен guyaba или пахира е, че ако е направено много голямо, късната зима е най-доброто време за резитба.
 • Какъв тип почва имате нужда? Едно от решенията за пахира е субстрат, богат на органична материя с добър дренаж. Смес от торф с горна почва от гора. Растителният субстрат от асоко, смесен с перлит против слепване, е много добър. Пачирата и влажността са важна задача; затова самополивните саксии са добро решение, ако ще отсъстваме от дома за дълго време.
 • Препоръчително ли е да го трансплантирате, ако расте твърде много? Да, трансплантирайте го всяка година, през пролетта, в големи саксии, но никога преди два месеца след като го поставите твоята къща. Растението трябва да бъде адаптирано към околната среда, за да издържи добре трансплантацията. Това е начин да избегнете проблеми в пахира.
 • Колко високо може да стане? Като стайно растение не надвишава 5 m; В естествената си среда, като дърво, достига до 18 м.
 • Кога цъфти? Пачира цъфти грандиозно през цялата година, но като стайно растение не цъфти, за разлика от други тропически растения като цимбидиума, който цъфти.
 • Как може да се оплете стъблото? Може да се направи само когато растението е много младо, тъй като тогава стъблата са много гъвкави. Ако растението вече е възрастно, стъблото е много твърдо, вдървесинено и не може да се огъне. В крайна сметка това е много подобно на грижите за китайското портокаловото дърво.
 • Как можете да се размножите, за да имате нови растения? Когато засаждате пахира, най-лесно е да го направите през пролетта, което ще отнеме между 15 и 25 дни, за да покълне. За резниците е много по-трудно, тъй като те трябва да се вземат от възрастните клони, които са много твърди и при много специални условия.

Pachira Care

Pachira Aquatica
Pachira Aquatica
 • СВЕТЛИНА. Важен аспект е светлината в пахира. Трябва да е индиректно, тъй като слънцето изгаря листата му, въпреки че през зимата може да понесе няколко часа пряка слънчева светлина.
 • ТЕМПЕРАТУРА. Като тропическо растение не понася студ. Под 12º C вегетативният му растеж спира. Освен това се нуждае от много влажност на околната среда, в противен случай листата ще започнат да падат. Важно е той да е добре защитен от всякакви течения.
 • НАПОЯВАНЕ. Нормалното нещо е пачирата да се полива два пъти седмично. Субстратът трябва да има много суха повърхност между едно поливане и друго. Затова трябва да се внимава при поливането на пахира, за да не се прекалява.
 • ТОР. Удобно е да се тори веднъж месечно с тор за зелени растения, от пролетта до края на лятото. Плащането на пахира обаче трябва да се контролира.

Чести проблеми с пахира

Pachira Aquatica
Pachira Aquatica
 • Листата са жълти, отпуснати, а стволът мек. Това се дължи на прекомерно напояване. Спрете поливането за известно време, докато почвата отново изсъхне. Освен това отстранете повредените стволове и нанесете фунгицид върху основата на ствола.
 • Листата на растението имат сухи петна, особено по върховете. Това се причинява от течение. Преместете растението на място без течение.
 • Листата имат малки червени точки и падат. Пачирата има паякообразни акари. Третирайте го с митицид на всеки 8 до 10 дни в продължение на един месец.
 • Растението има бели памучни петна в горната част на ствола и на кръстопътя на ствола с листа. В конкретния случай това е, че има кошенил. За да направите това, нанасяйте противовъзпалителни продукти на всеки 8 до 10 дни за около месец

Декоративни централни елементи

грижа за пахира
грижа за пахира

Един от съветите за пачира е да я използвате като декоративен ресурс за маса, на перваза на прозореца и дори за украса на рафт. Идеята е с него да разкрасите всяко кътче. По този начин, за да придадете по-екзотична нотка на околната среда, можете да научите за грижите за бромелията и да я комбинирате с пахира, така че и двете да допринесат положително за декорацията с растения.

Водно цвете Pachira

водно цвете пахира
водно цвете пахира

Засаждането на кестен guyaba или pachira на открито означава, че вероятно ще получите цветя. Това може да ви помогне да украсите градината и да я превърнете в много по-райско място. Всъщност цветята пахира са много красиви и елегантни.

Ботанически

Pachira aquatica

62,06 €

Колвин

Pachira aquatica

Image
Image

€61,00

Популярна тема