Съвети за безопасна градина за вашите домашни любимци

Съвети за безопасна градина за вашите домашни любимци
Съвети за безопасна градина за вашите домашни любимци
Anonim

Да имаш куче винаги е радост у дома и ако имаш хубава градина с растения и цветя, вече имаш две радости. А за вашето куче е добро облекчение, че можете да излезете в градината, за да играете и да тичате наоколо. Но има редица аспекти, които трябва да вземете под внимание, така че кучето ви да се наслаждава, без да унищожава растенията и в същото време да не може да бъде отровено от което и да е токсично растение, особено когато е малко.

Кученцата са забавни, любопитни и обичат да си играят с растения.Поради тази причина трябва да сте особено с растенията и цветята, които имате в градината,на терасата или вътре в къщата, тъй като те могат да бъдат токсични за тях. Има редица растителни видове, които, въпреки че са красиви и най-популярните (които много от нас имат у дома), са токсични за кучетата. Вижте в тази връзка растенията, които трябва да избягвате да имате в градината си, ако имате кучета или котки у дома.

От друга страна, малко неща са по-разочароващи за градинаря от това да върви по улицата и да открие, че домашното куче е изкоренило едно или повече цветя от градината обхваща За да поправите. И угризенията на вината биха били непоносими, ако вашето любимо куче отгоре се е разболяло, след като невинно е погълнало, да речем, нарцис или някакъв вид тор (дори естествени торове като мулч от какаови зърна, който мирише на шоколад за хората). може да причини повръщане, конвулсии и треперене, ако се погълне от тези домашни любимци)

 • Азалията може да причини повръщане и ниско кръвно налягане;
 • луковиците на нарциси и лалета, гърчове и аритмии;
 • олеандрите,сърдечни заболявания, които са силно отровни;
 • циклама,стомашно-чревни смущения
 • дори алое вера може да бъде много опасно за тях.

TIKAL

14, €25

8 съвета за защита на вашата градина от домашни любимци:

 1. Поставете ограда за цветни лехи. Лесен, безопасен и евтин начин да държите вашия домашен любимец далеч от цветя цветя и растения, които искате да държите далеч от вашите домашни любимци.
 2. Създайте специфична зона за игра за вашия домашен любимец. С плитка кутия, пълна с пясък, вие ще направите перфектен пясъчник, така че вашето куче да може да копае на това място, вместо на което и да е друга област от вашата градина, където може да повреди корените на растенията.
 3. Избирайте внимателно своя тор. Оборският тор, морските водорасли и компостът са безопасни торове, ако имате домашни любимци у дома. Ако изберете друга опция, уверете се, че сте направили известно проучване, преди да закупите друг тор.
 4. Проучете какво да не засаждате. Преди да планирате растенията, които искате да поставите във вашата градина, проучете кои видове могат да бъдат вредни за вашия домашен любимец. Така, например, лилии, нарциси, лалета, амарилис, олеандри са растения, считани за токсични за тези животни.
 5. Поставете развъдник за кучето си. Това е чудесно решение да държите домашния си любимец на прохлада през лятото и далеч от всякакви материали или растения във вашата градина. Ето 10-те най-красиви градински къщи за кучета, които можете да закупите.
 6. Внимание към материалите на градинските мебели. Освен успешния си дизайн, мебелите от дърво, кожа и ракита са безопасни за вашите домашни любимци.
 7. Пазете се от хранилки за птици. Въпреки че птиците са прекрасни животни, някои могат да произвеждат изпражнения, които съдържат голямо количество бактерии.
 8. Павирайте пътеките. Можете да научите вашия домашен любимец да ходи по тротоара. Ще бъде по-препоръчително за краката и… за вашите цветя!

Популярна тема