Открийте растенията, които могат да навредят на вашата домашна градина

Открийте растенията, които могат да навредят на вашата домашна градина
Открийте растенията, които могат да навредят на вашата домашна градина
Anonim

Ако някой вземе 75% от храната ви, няма да сте толкова щастливи. Но когато засадите някое от тези инвазивни растения във вашата градина, това е, което правите с другите видове, които ги заобикалят, и дори с птиците и пеперудите във вашата среда. Водещ еколог на дивата природа иска да мислите за вашата градина, независимо колко голяма или малка е, като важна връзка във вашата местна екосистема. Всяко растение, което включите във вашата градина, ще повлияе на хранителната верига на местните животински видове и разбира се на флората на вашата градина и околната среда.

Изборът на растенията и цветята, които искате за вашата градина, изисква да вземете предвид няколко аспекта, които често пренебрегваме. Разбира се, и преди всичко трябва да вземете под внимание каква употреба ще използвате в градината си и какво пространство искате да посветите на растителността, това е първата стъпка да решите дали ще имате нужда от големи или малки растения, храсти, катерене растения или дори дърво.по-голямо овощно дърво, което също осигурява сянка. Оттам, в зависимост от това дали харесвате цъфтящи растения или не, ще изберете цветовете, с които искате да украсите градината или вътрешния двор. И точно в този момент трябва да сте особено внимателни при избора. има красиви растения, със супер красиви и цветни цветя, които могат да растат твърде много, повече отколкото сте очаквали и които в крайна сметка могат да убият останалите растения във вашата градина.

Те са инвазивни растения, които поради бързия си или екстензивен растеж, ако не им обърнете нужното внимание, те в крайна сметка заемат цялата ви градина и не само това, те могат да се разпространят през корените или чрез семената, които освобождават, за всички градини, които ви заобикалят или улицата и общественото пространство.Те са видове, които можете да имате, разбира се, но те ще изискват повече внимание и грижи, за да не се разпространяват твърде много.

Преглеждаме някои от тези растения, които могат да станат инвазивни:

1

Бамбук

бамбук в саксии

Инвазивният бамбук се превръща в основен проблем за собствениците на градини, които може да не осъзнават, че повечето видове са инвазивни, ако не бъдат проверени.

2

Японски плетив

японски Knotweed

Този храст може да се разпространи бързо и неконтролируемо, известно е, че възпира купувачите от покупка на имот. Това е тревистият храст, който опустошава градините, заплашва самата тъкан на нашите домове, напуква бетона и причинява структурни и финансови проблеми за около една пета от собствениците на жилища в Обединеното кралство.

3

Creeper

лоза с бели цветя

Известно още като Morning Glory, това красиво цъфтящо растение всъщност е плевел. Неговите здрави корени правят почти невъзможно премахването му от градината и през повечето време изисква различни методи, преди да можете да се отървете от него (течащата гореща вода върху него може да бъде ефективна).

4

Хибискус жълт

Въпреки че тези ефектни цветя са красиви и красиви на вид, те всъщност са тропически вид (те са държавното цвете на Хаваите). Поради тези причини тези растения ще изсушат вашата градина, тъй като изискват повече вода и поддръжка от повечето други растения.

5

Ivy

Бъдете сигурни, има склонност да бъде романтично, когато се катери по изоставените стени, но това, което не можете да видите, е износването, което нанася върху вече порутените конструкции. Бръшлянът може да повреди всякакъв вид покритие, включително дърво, мазилка или цимент, без да даде шанс на боята ви. Открийте тук основните грижи за бръшлян

6

Пахисандра

Въпреки че този килим е перфектна алтернатива на зелената трева, това растение също е много привлекателно за насекоми, наречени Euonymus Scales. Тези вредители изсмукват всеки бръшлян, като обикновено го убиват и оставят празни пространства от растителност и живот във вашата градина.

7

Не ме забравяй

Тези прекрасни цветя са склонни да нахлуват в други растения, което може да е необходимо, когато са в пълен разцвет. Вашия проблем? Че тези сини или лилави цветя са мимолетни и ще оставят градината ви безцветна за нула време.

8

Trumpet Vine

Предупреждение: това красиво оранжево цвете е супер агресивно. Може да повреди дървената обшивка и да поникне на голямо разстояние от мястото, където първоначално сте го засадили.

9

Розата на Шарон

Този храст е самото определение за инвазивно растение: цветето се трансформира в плодове със семенни шушулки, които се разпространяват изобилно от вятъра. Те изискват много лесна поддръжка и могат да оцелеят при тежки условия (дори бедна почва и малко вода), така че са склонни да поникват много бързо.

Популярна тема