⚠️ 12 токсични растения за вашия домашен любимец

⚠️ 12 токсични растения за вашия домашен любимец
⚠️ 12 токсични растения за вашия домашен любимец
Anonim

Да имате градина е страхотна новина за вашите кучета, за тях е от съществено значение да излизат, да играят и да тичат на открито,, така че ако имате градина у дома, я е дори по-важен изход за тях, отколкото за нас. А наличието на градина е добра новина за нас, тъй като е допълнение към къщата, в което да се наслаждаваме на растения, цветя и дървета.

Ако имате зелена ръка, това означава, че сте добри в растенията и ги харесвате, ще искате да поставите растения и цветя в градината, за да се насладите на красотата на природата в собствения си дом, дори ако е в малък оазис в града.Със сигурност вече сте виждали и проучвали кои са най-устойчивите растения на слънце, ако живеете в горещ климат и с много слънчеви дни в годината, кои са най-красивите лози или кои са овощните дървета, които можете да поставите в градината си но ако имате куче за домашен любимец, има видове растения, за които трябва да знаете малко повече, защото те могат да бъдат вредни за тях.

Кучетата ядат трева, за да се прочистят и ако са кученца, обичат да хапят листата в обсега им (добре, кученцата обичат да хапят всичко, което им попадне), така че ще трябва да вземете предпазни мерки, първо, за да не унищожат красивата ви градина и преди всичко за да не се разболеят от изяждане на лист или растение, което е токсично за тях. Можете да започнете, като си купите играчка за дъвчене, така че те ще оставят вашите растения на мира и ще се забавляват с играчките си. Друга добра идея е да поставите огради, огради или решетки, които да ограничават зоните за игра на кучетата и да пречат на достъпа до растенията.По този начин също ще им попречите да повредят корените на растенията… кое куче не обича да рови, за да скрие костите или играчките си?

Почти една четвърт от отравянията на домашни любимци са причинени от обикновени растения. Открийте характеристиките на тези, които имате във вашата къща или градина и ако откриете, че имате такъв, който може да бъде токсичен за вашето куче, сменете го с друг или ограничете достъпа на домашни любимци.

1

Digitalis

дигиталис, растение, цвете, лилаво, венчелистче, виолетово, магента, цъфтящо растение, сухоземно растение, ботаника,

Въпреки че екстрактите от дигиталис се използват във фармацевтичната индустрия за сърдечни пациенти, това растение е токсично и за хора, кучета и котки. Само половин грам изсушено листо или два грама свежо може да убие човек.

2

Larkspur

Синьо, Растение, Цвете, Цъфтящо растение, Лавандула, Majorelle blue, Диво цвете, Многогодишно растение, Delphinium, Broomrape,

Родът Delphinium се състои от около 300 вида многогодишни диви цветя. Алкалоидите, открити в тези растения, могат да причинят мускулни тремори, дихателна парализа, сърдечна недостатъчност и смърт при кучета и котки.

3

Sagu Palm

Растителност, Природна среда, Зелено, Листа, Дърво, Arecales, Сухоземно растение, Дървесно растение, Ботаника, Биом,

Това декоративно и често срещано дърво с тропически климат води до смъртност при поглъщане от 50% до 75%. Симптомите включват черни изпражнения, рани и чернодробна недостатъчност.

4

Абрус

Това инвазивно открито растение е едно от най-токсичните на планетата. Само едно "грахово зърно" може да причини смърт. Бъдете внимателни, ако имате някакви бижута, направени със семена.

5

Олеандър

Листата на олеандъра могат да убият човек и дори крава, така че няма нужда да споменаваме, че са изключително токсични за домашни любимци. Симптомите включват диария, задух и дихателна недостатъчност.

6

Див шафран

Дивият шафран съдържа токсин, който наподобява арсеновата отрова и може да доведе до смърт - повръщане на кръв, потискане на костния мозък и увреждане на множество органи.

7

Diefembaquia

Въпреки че Dieffenbachia рядко е фатална, тя може да причини респираторни проблеми при домашни любимци. Избягвайте сока от растението: той причинява кожни раздразнения и ако влезе в контакт с очите може да увреди роговицата.

8

Фалшива акация

Всичко на това дърво е вредно, но кората и пъпките са най-токсични. Смята се, че 10% от експозициите на това дърво завършват със смърт. Симптомите включват гадене, депресия, слабост и бъбречна недостатъчност.

9

лилии

Не оставяйте този букет цветя близо до котката си. Яденето на малко количество от това растение може да причини бъбречна недостатъчност при котки.Ако котката ви реши да отхапе лилията, незабавно я заведете на ветеринар. Съществува 100% смъртност от отравяне с лилия, което не е лекувано в рамките на 18 часа.

10

Слонски уши

Ако вашето куче ухапе която и да е част от Caladium hortulanum, известен също като слонски уши, това може да доведе до смъртоносни симптоми като затруднено дишане и преглъщане. Това растение е и четвъртото най-отровно за хората.

11

Castor

Ricinus communis, често срещано стайно и градинско растение, известно още като рициново масло, е най-отровното растение в света според Книгата на рекордите на Гинес. Ако бъдат погълнати, листата и семената му могат да убият хора, кучета, котки, зайци и много други животни.

12

Tejo

Никога не си играйте с кучето си близо до тисово дърво: листата на това дърво са смъртоносни само с ухапване на клонка. Най-лошото е, че симптомите не се откриват, докато не стане твърде късно.

Популярна тема