Как да създадем мини градина в къщата

Как да създадем мини градина в къщата
Как да създадем мини градина в къщата
Anonim

Зеленото предава усещане за свежест, оживява всяка декорация и всяка среда в къщата, а ако къщата ви не е много голяма, тази тема ще ви заинтересува много. Избрали сме идеи и примери как да създадете малки градини в къщата. Много добра идея, особено ако нямате тераса или градина, където да се наслаждавате на много растения.

Това е тенденция, която нарасна много през последните години, откакто започна пандемията от COVID-19, трябва да прекарваме много повече време у дома, всички се обръщаме към дейности, които не сме правили дотогава посветени (който не са започнали да пекат домашен хляб?).А растенията, предвид невъзможността да изляза на разходка в провинцията или в парка, е едно от хобитата, които се разрастваха като горски пожар. Според Испанската асоциация на градинските центрове (AECJ) броят на хората, които са събудили любопитството си към градинарството, се е увеличил с до 40% през последните години.

Връщайки се към проблема с недостига на метри у дома и невъзможността да имаме градина с овощни дървета или розова градина в повечето от домовете ни, идеята да имаме мини вътрешна градина с мини растения е чудесно предложение, ако искаме да се насладим на природата. И не само за визуално удоволствие, доказано е, че растенията помагат в борбата с безпокойството, подобряват качеството на въздуха, който дишаме в къщата и дори могат да ви помогнат да заспите. Не пропускайте тези 10 стайни растения, които пречистват въздуха в дома.

Вече нямате извинение да създавате малка джунгла у дома, присъединете се към тенденцията за джунгла и започнете да поставяте малка вътрешна градина във всяка стая на къщата си.В банята те изглеждат страхотно и се възползват от влагата, която обикновено винаги съществува, в кухнята ще е добре да имате под ръка мини градина от ароматни билки за вашите рецепти, в спалнята дори ще ви помогнат да заспите, а в хол те ще създадат по-декоративна атмосфера.

Зелени или цъфтящи растения, сукуленти и кактуси и много други видове, които да изпълнят дома ви със свеж въздух, които ви свързват с природата и са идеални за създаване на мини декоративни градини.

1

Старото също е красиво

Саксия, Цвете, Жълто, Синьо, Зелено, Растение, Рязани цветя, Флористика, Фотография на натюрморт, Букет,

Напукани, вдлъбнати, дори нащърбени контейнери съставляват красив зеленчуков натюрморт, като този, предложен от Affari. Босилек, розмарин, слънчогледи показват цялата си красота в тези ретро кутии.

2

Като скулптури

Бяло, Мебели, Под, Саксия, Стая, Интериорен дизайн, Маса, Стайно растение, Ютия, Рафт,

Растенията, групирани в ъгъла на светла стая, могат да бъдат най-доброто декоративно допълнение, ако са подредени на повдигнати пиедестали на различна височина. Тези са от Bloomingville.

3

Летящи гърнета

Саксия, бяло, цвете, растение, стайно растение, ботаника, стая, съдово растение, клонка, интериорен дизайн,

Какво ще кажете да окачите растенията си на тавана, като в тази идея на мадам Щолц? Поставете висящи сортове, кактуси, сукуленти или големи листа и изберете добре саксиите. Ще обогатите (и много) въздушната градина.

4

Общност

Мебелите от растителни влакна - ракита, тръстика, ратан, бамбук - се съчетават чудесно с добре изглеждащи зелени растения. Заедно с фотьойл те образуват ултраестествен кът, като този от La Redoute.

5

Комбинирайте различни саксии

За да поставите вашите стайни растения и да постигнете много динамични композиции. Опитайте се да "сдвоите" каменна саксия с други племенни растителни влакна или стъклени вази. Делукс! Те са от Блумингвил.

6

Сложете им колела

Имайте поставки за саксии с колела във всичките си саксии. Ако са тежки, лесно ще ги преместите, без да извивате гръб, а ако са малки, ще ги предпазите от оставяне на следи по пода от влага. Какво изобретение!

Популярна тема