Основни растения за къщата Имате ли достатъчно?

Основни растения за къщата Имате ли достатъчно?
Основни растения за къщата Имате ли достатъчно?
Anonim

Ако обвинявате генетиката за липсата на ръка с растенията, време е да се научите на силите да поддържате растението живо. Оказва се, че тези живи „неща“могат да направят дори повече за вашето физическо и психическо здраве, отколкото за декора на хола ви, и ето доказателството.

1

Имат лечебна сила

алое вера
алое вера

Според Националния институт по здравеопазване, Алое Вера е било известно като „растението на безсмъртието“в Египет и е било използвано за лекуване на рани. Днес хората често го намазват върху слънчеви изгаряния или зачервявания, за да облекчат болката.

2

Намалете стреса

антуриум антуриум
антуриум антуриум

Според Journal of Environmental Psychology цъфтящите растения (като Anthurium) помагат за понижаване на нивата на стрес. Това със сигурност е нещо, което почти всяка стая в къщата ви може да използва, нали?

3

Вдъхновете креативността

кротон
кротон

Следващия път, когато изпитате писателски блок, отидете до най-близката детска стая. Според Джъстин Хенкок, градински експерт в Costa Farms, цветните листа на Кротон вдъхновяват и енергизират околната среда, включително вас!

4

Почистете въздуха

Ако искате да сте сигурни, че въздухът, който дишате у дома, е здравословен и чист, не търсете повече, имате нужда от бръшлян. Учените от НАСА откриха, че това е стайното растение с най-добрия въздушен филтър, тъй като то най-добре абсорбира формалдехида.

5

Те са естествени овлажнители

Вместо да харчите за скъпо устройство за регулиране на сухия зимен въздух, сложете няколко папрати около къщата си. Те отделят влага чрез процес, наречен транспирация, при който порите в долната част на листата се изпотяват и освобождават така необходимата влага.

6

Помага ви да се отпуснете

Всичко, което трябва да направите, е да погледнете поразителните лилави листенца на африканската теменужка и ще стимулирате отделянето на адреналин. В резултат на това вашите енергийни нива ще се повишат и притокът на кислород към мозъка ще се увеличи, което ще ви помогне да се отпуснете.

7

Помощ за концентрация

Проучване в Кралския колеж по земеделие установи, че студентите показват 70% повече внимание, когато са в стая с растения. Има много разновидности, които могат да оцелеят в слабо осветени офиси, но бамбукът ще даде на вашето работно пространство така необходимия фън шуй тласък.

8

Успокоява очите

Много хора вярват, че всичко, което трябва да направите, е да погледнете Pothos, когато очите ви са възпалени или уморени (може би след часове пред компютър), за да облекчите напрежението на очите. Също така се смята, че предотвратява глаукома или катаракта.

9

Осигуряват енергия

Тъй като червеното е стимулиращ цвят, известен с това, че повишава апетита и осигурява енергия, листата на Red Aglaonemas ще осигурят всички горепосочени предимства във вашия дом. Дръжте го в банята, за да ви събуди, докато се приготвяте сутрин.

10

Минимизиране на алергиите

Ако всяка зима кихате от прах, имате нужда от няколко ленти в живота си. Листата абсорбират алергени (като прах) и за два дни това растение може да елиминира до 90% от токсините в стаята.

Популярна тема