Кухня с полуостров и кабинет

Кухня с полуостров и кабинет
Кухня с полуостров и кабинет
Anonim

Редуването на различни покрития постига по-динамична атмосфера. Когато ги избирате, имайте предвид, че кухнята винаги е изложена на дим, пръски вода и петна от съставки и мазнини; уверете се, че са лесни за почистване.

Комбинирайте различни материали

кухня с полуостров и кабинет в зелено и бяло

Тук комбинирахме зелена пластмасова боя върху стената, стоманен фронт и под Abet Laminati, който имитира дърво.

Удобен полуостров

кухня с полуостров и кабинет в зелено и бяло

Освен че визуално скъсява пространството в дълъг план като този, полуостровът е практичен за избягване на безполезни премествания от една зона в друга. В тази кухня, проектирана от Jordi Tejedor, от Cid Delta Interior Design and Architecture Studio, полуостровът е използван за инсталиране на мивката; с лице към прозореца можете да се наслаждавате на хубави гледки, докато търкате. Trend Furniture, от Leicht.

Зоната за готвене

кухня с полуостров и кабинет в зелено и бяло

За да направите кулинарните задачи по-поносими, поставете работна повърхност до чинията, на която удобно да приготвяте вашите рецепти.Допълнете го с чекмеджета и шкафове за съхранение на тенджери и други необходими прибори. Ако имате място, планирайте да инсталирате няколко контакта на стената: по този начин винаги можете да имате малки уреди под ръка на плота.

Уреди

Сложете най-обемистите заедно, за да не претрупват стаята. Поставете фурната и микровълновата в колона и се възползвайте от пространството, което остава до тавана и пода с шкафове. Ако искате да придадете модерен вид на кухнята, изберете дизайни от неръждаема стомана с цифрово управление. Фурна и микровълнова, Siemens. Хладилник Либхер. Плат, от Tendences.

Работата

Ако не искате да губите време в търсене на ежедневни прибори в чекмеджето, монтирайте лост отпред на работния плот и закачете скимери и тенджери за него с помощта на куки. Има и поставки под формата на рафтове, много практични за поддържане на най-често срещаните съставки под ръка. Не забравяйте да се погрижите и за осветлението с линестри или халогенни прожектори за вграждане. Ръкавица, от Tendances.

Отделни стаи

Решение за разграничаване на зоните в кухнята е изграждането на ниска стена; тук е предназначен да отдели мивката от офиса. Ако имате прозорец, както в този случай, изчислете височината му, за да не блокира преминаването на естествена светлина. Материалите, с които е покрита стената, също са важни: в случая е използвана стомана в мивката и същото покритие като кухненските мебели в трапезарията.

Създаване на офис

За да запазите зоната ниска, използвайте маса и столове с лека рамка, които се прибират отдолу, когато не се използват. Ако можете, разширете мястото за съхранение с килер. Маса, проектирана от Jordi Tejedor. Столове Gazelle от Indecasa. Физически лица, от Tendences. Лампи, от Ikea.

План на кухнята

  1. Работна зона. Състои се от два L-образни фронта: по-дългият има плочата с качулката, базовите елементи и рафта, който се адаптира към колоната; на полуострова беше монтирана мивката.
  2. Място за съхранение. Шкафове от пода до тавана, фурната и микровълновата на колона и хладилник с голям капацитет бяха разположени пред вратата.
  3. Дневна трапезария. Той стоеше до прозорците, от другата страна на мивката, и беше отделен от нея с ниска стена. Зоната беше завършена с персонализиран шкаф, който минава от стена до стена.

Популярна тема