Използване на височините: допълнително място за съхранение

Съдържание:

Използване на височините: допълнително място за съхранение
Използване на височините: допълнително място за съхранение
Anonim

Който има високи тавани у дома, има съкровище. Над врата, над шкаф или за да се възползвате от изключителната височина на тавана. Погледни нагоре. Колко място още трябва да се използва! Домовете с високи тавани, освен че изглеждат по-големи, предлагат много възможности за оползотворяване на пространството, защото ако квадратните метри са оскъдни, трябва да се възползвате от кубичните метри. Не е необходимо да вършите голяма работа, за да имате таванско помещение у дома. В много случаи просто с някои опори и няколко дървени дъски можете да постигнете голямо пространство за съхранение.

Къде да поставим таванско помещение?

В много случаи се налага да поставим окачени тавани в къщата, за да можем да прекараме инсталациите през тях и това е добър момент да ги удължим и да създадем тези тавани. Има и зони за преминаване през къщата, като коридори или зали, които, въпреки че имат няколко сантиметра по-малък таван, няма да забележим разликата. Поставете окачен таван и няколко врати в съседните стаи, за да създадете багажник, който значително ще реши липсата на пространство у дома. И ако имате идея да направите нова баня в спалнята си, например, избягвайте да пренасяте преградата до тавана и създайте таванско помещение над тази нова стая, за да съхранявате сезонни дрехи.

Не всичко е таванско, когато става въпрос за възползване от височината

Не е необходимо да вършите големи работи, за да се възползвате от покривите на къщата. Един обикновен рафт над вратата на банята или кухнята може да бъде голямо облекчение, ако нямате много място за съхранение в тези стаи.В спалните можете също да използвате повдигнати легла, за да поставите под тях кабинет или всекидневна зона или малка съблекалня. Всеки висок ъгъл, който имаме у дома, е перфектна възможност да монтираме нашата библиотека в него… Трябва само да анализираме дома си и да имаме въображение, за да се възползваме максимално от височината на таваните!

Открийте силата на вертикалното съхранение с тези идеи, които събрахме, за да инсталирате мансарди у дома или да се възползвате максимално от височината на тавана.

Удължете фалшивия таван

спалня с окачени маси и лофт над вратата

Удължаване на окачения таван Ако ще предприемате реформа, имайте предвид тази възможност: за да се преодолеят неравностите на таваните в две съседни зони, окаченият таван е продължен в помещението с най-голяма височина, като на рафтаДостъпът е разположен през отвора, който комуникира със спалнята. Много практично е сезонните дрехи да се съхраняват в подредени една върху друга кашони. Лампа от Батавия. Снимки, от Brocar. Табла и странична маса, изработени по мярка от лакиран MDF.

Таванско помещение за склад

промишлена зала с таванско помещение за книги

В това таванско помещение, където всички разделителни стени бяха съборени, остана само жилищната част, обградена от греда и няколко железни колони. Над дивана е създаден практичен дървен мецанин с двойна цел: да намали визуално разстоянието до тавана и да съхранява книги. Така стаята е по-събрана и се възползва от характеристиките на конструкцията. Освен това е практична опора, върху която да поставите високоговорителите, така че звукът да се разпределя равномерно. Ъгъл, от Casadesús Sofas.Пуфове, от Ikea.

Помещение за съхранение отгоре

таванско помещение за кутии за съхранение

При реформата на тази къща само банята и спалнята станаха независими от останалата част - прозрачни - чрез прегради. Конструкцията не се издигаше до покрива на къщата и празнината между нея и покрива се използва като мини-склад за съхранение на кутии, играчки, дори велосипеди. Беше обърнато специално внимание на дизайна на стълбището, така че да бъде интегрирано в декорацията и да остане фиксирано, за да има лесен достъп до тази зона. Освен това, тъй като покривът на къщата е неравен, в най-високата част на покрива има място за човек да достигне до най-отдалечените кутии.

За преспиване

В детската спалня на тази селска къща височината на таваните е използвана за създаване на таванско помещение, където може да се постави допълнително легло. За безопасност е монтиран бял метален парапет по целия периметър.

Мецанин с персонализирани рафтове за книги

Горната част на шкафовете винаги е запазена за съхранение на това, което се използва по-рядко. Вместо да прави шкаф до тавана, той създава два модула: един за затворено съхранение и друг, в горната част, като отворена библиотека. Така ще организирате всички книги, които вече сте прочели. Поръчайте подобна композиция в лакиран MDF или работете. Настолна лампа I.Cono, от Vibia.

Спане в тавана

Ако имате достатъчно височина между тавана и пода, идеалното решение да накарате детето си да се вълнува от лягане е да го поставите на таванско помещение, защитено с метален парапет. Възползвайте се от долната част с гардероб или конструкция с друго легло, в случай че стаята е обща. Можете също така да създадете личен кът на тавана, украсен с пуфове и странични маси като място за четене или слушане на музика. Това ще бъде идеалното убежище за всеки тийнейджър.

Лофт в затруднение

Неправилността на плана е послужила в това предложение за поставяне на пейка и таванско помещение. На 30 см от тавана е монтиран рафт, който съдържа няколко кутии и който освен това маркира височината на цокъла, който украсява околната среда.Комбинацията от два цвята - като най-интензивният е отгоре - визуално скъсява разстоянието, което разделя тавана от земята.

Лофт в залив

Когато искате да получите усещане за простор, визуална непрекъснатост или да улесните потока от светлина, свързаните среди са основен залог. Оставянето на широки отвори, премахването на прегради или създаването на отворени ниши са подходящи архитектурни решения, но те не са в противоречие с възможността за създаване на високо естетични решения за съхранение в повдигнати зони. Рафт или рафт близо до тавана не нарушава концепцията и въпреки това дава възможност за декориране на горната част на стаята. Тук кухнята се отваря към всекидневната през широк отвор, оборудван с барплот за закуска, който е допълнен от висок дъбов рафт.

Всичко се използва тук

Понякога не се нуждаете от строителна площадка или много високи тавани, за да се възползвате от височината. В този дуплекс в Мадрид се възползваха от факта, че кухненските шкафове не достигаха тавана, за да поставят готварски книги върху тях.

Популярна тема