Как да декорираме стените на банята: плочки, тапети

Как да декорираме стените на банята: плочки, тапети
Как да декорираме стените на банята: плочки, тапети
Anonim

Банята предлага много възможности за декорация. Не само трябва да гледате мебелите или тоалетните, но и самите стенни облицовки. Когато почувстваме нужда да ги подновим, тогава трябва да предприемем действия и да потърсим алтернативи, които дълбоко в себе си осигуряват съществена промяна в интериорната естетика.

Ако искате да намерите добри решения за вашата баня, ето няколко идеи как да декорирате стените на вашата баня: плочки, тапети…

Керамика за баня

Стените могат да бъдат покрити с устойчиви и издръжливи покрития Като цяло най-голяма роля играе керамиката. Може да се намери в обикновени цветове, хидравлични плочки, груби текстури и др. Разнообразието е толкова голямо, че имаме възможност да избираме от голям брой продукти.

Общата характеристика на керамиката за баня е, че тя издържа на влага и остава непроменена от износване. Колкото и да се използва, тя е здрава и устойчива във времето. Затова изберете най-подходящия в зависимост от наличното пространство; освен това можете да намерите множество модели, които ще паснат на декорацията на банята.

Тапет и винил

Едно от покритията, които са много лесни за инсталиране, е тапетът. Подрежда се върху гладка повърхност, така че да покрие цялата стена. Може да покрие цялото пространство или само една стена.Очевидно това е цветен и елегантен декоративен продукт, който изглежда страхотно в банята.

Положителен фактор за подновяване на стените с тапет е, че пространството е тематично; т.е. въвежда се конкретно съдържание: тропическа гора, зеленчуци, хоризонтална линия, trompe l'oeil, геометрични фигури, триизмерни фигури и т.н. Има голямо разнообразие от причини да персонализирате банята по ваш вкус.

Друга алтернатива е винилът. Имаме широка гама от дизайни. Може да се постави на стена, за да показва конкретна тема, рисунка или дори да симулира плочка. В крайна сметка това е идеален ресурс за най-модерните бани.

Други стенни облицовки

Разбира се, естествен камък не може да липсва,без изкусност и естествено. Представен е с твърдост и последователност; всъщност се среща в различни цветове: неутрални, светли или тъмни тонове. Можем да изберем модел според нашите нужди.

Друга възможност е обикновени стени, боядисани в един цвят. Синьото е основно един от нюансите, които най-добре се вписват в банята заедно с бялото. Във всеки случай хроматичните композиции се създават въз основа на нашите вкусове; следователно материалът играе важна роля, тъй като от него ще зависи приложеният цвят.

Що се отнася до най-модерните алтернативи, те се обработват чрез триизмерни покрития, тоест релефно. Превръща се в алтернатива на типичното традиционно облицоване, за да направи път на новите тенденции.

Накратко, ако искате да знаете най-добрите идеи за обновяване на баня, разгледайте примерите по-долу.

1

Винилови тапети за баня

баня в зелено и цветове с винилови тапети

Актуализиране на декорацията на банята без навлизане в сложни работи или правене на големи инвестиции е възможно. За целта освен все по-усъвършенстваната боя за плочки се налагат винилови тапети, като този на снимката, които издържат на влага и се почистват безпроблемно. Решение на добра цена с привлекателни щампи за всеки вкус.

Ако харесвате моделите от 70-те години, вижте тук: papeldelos70.com

2

Винил: Лепило за плочки

баня с винилови плочки

Фантастичен вариант за експресни ремонти е тази винилова хартия от фирма Caselio, която симулира покритието на мозаечни плочки; лепило, пръчка и готово! Модел мозайка от колекцията Cap Horn (30,90 €/10 м ролка).

3

Меки плочки

плочки за баня с ефект на мека текстура

Много оригинална шахматна дъска, толкова мека, че изглежда подплатена. Това е серията Capitoné от колекцията Tau Haus, идеална за комбиниране с обикновени бели плочки от същия формат. Всяко едно от парчетата е с размери 20 x 20 cm и те принадлежат към фирма Tau Cerámica. Цената му е 16 € m2 прибл.

4

Създаване на контрасти с плочки

Симетрията на плочките създава силен контраст с плавните линии на скрина във винтидж стил, от линията Urban Class, от El Corte Inglés (€1120). Удивително предложение, което Encarna Romero осъществи в пространството Create Home, в Casa Decor Madrid.

Защо не върнете старо обзавеждане за баня? Очарованието е гарантирано; можете да го боядисате по забавен начин и да направите необходимите инсталации, като се възползвате от дупката в първото чекмедже. Пространството ще бъде кръгло, ако декорирате стената с огледало и аплици в същия стил.

5

Тапет, класическа елегантност

Черно и бяло: идеален чифт за стилна среда. В тази зона на мивката главният герой е тапет с ретро излъчване заедно с мивката с преден корпус, заварен от неръждаема стомана, с размери 33 x 33 x 24 cm (310 €). Миксерът за вграждане е модел Cuadro (210,75 евро); и двете от Тека Санитарни Системи. Вдъхновените от класиката хромирани детайли завършват предложението на декоратора Раул Мартинс за пространството Teka в едно от изданията на Casa Decor.

6

Стени с естествен камък

Красота без изкусност. Покритията от естествен камък са впечатляващи; затова се налагат в авангардните бани. За да се получи правилно, е важно да се гарантира правилна хидроизолация, тъй като това са порести материали, редуващи се с бяла боя, за да олекотят цялото и комбинацията с дизайнерски тоалетни. На тази снимка покритията от естествен камък са от Gunni & Trentino. Санитарен фаянс и кранове от Duravit.

7

Плочки с геометричен модел

Припомняйки си баните от нашето детство, този ъгъл се откроява с перваза в хидравлични плочки, от Ludivall.Този тип плочки - ценни и с все по-голямо присъствие на пазара - трябва да бъдат обработени с хидроизолация. Вдъхновена от винтидж мивка от Leroy Merlin допълва винтидж визията.

8

Цокли в банята

Имате ли деца у дома? Защитете стените от тези малки размирници с боядисана дървена дъска, дори и в банята, ако не е с плочки. С красив тапет и закачлива тоалетка, той ще демонстрира романтичен вид, без да губи от поглед своята функционалност. Шкаф Flåren със стъклена врата и огледално чекмедже; от Ikea (€129).

9

Наситено синя баня

Доброкачествената пластмасова боя ще издържи на влага без проблеми, въпреки че е удобно да не влиза в пряк контакт с вода. Това пространство, толкова свежо и оригинално, беше покрито с мощно синьо от Pinturas Bruguer, което, комбинирано с бяло, издава безпогрешно напомняне за морето. Декорацията на такива гладки стени допуска множество предложения, от залепващ винил до композиция от квадрати или серия от широкоформатни снимки. Накратко, ние се влюбваме в сините бани.

10

Релефна стена

Техниката на монтаж и форматът на керамичните плочки за стена са достатъчни, за да придадат индивидуалност на една баня. Такъв е случаят със серията Dreams от Fanal Cerámicas, съставена от парчета, завършени в пясъчен цвят, много семпли, но с оригинален дизайн, който съчетава различни дебелини при неравности.Изкушаваща покана да заложите на прави линии и дизайн.

11

Винтидж плочка

Ретро стил и съвременен дизайн се сливат в перфектна хармония. Опитайте тази комбинация във вашата баня: мивка с прави линии и ретро плочки. От Ikea.

12

Цвят по стените

Присъединете се към едно от декоративните предложения във възход: създайте цветови градации. Правоъгълните части трябва да се поставят хоризонтално, за да изглежда стаята по-широка. Порцеланов гранитогрес, 60 x 30 cm (108 €/m²) и флуоресцентно огледало (1148 €, 40 €). Всичко в Трентино.

13

Gresite в зелено

Добър декоративен ресурс са плочките. Използва се за украсяване на стени и създаване на ясен и директен контраст с обзавеждането за баня. Ясно е, че нейното място в дома е банята, затова имаме тази красива баня с боя и плочки.

14

Едноцветни плочки

Простият факт да прибягваме до керамични плочки в един цвят ни позволява да създадем лична среда, в която се създава контраст между мебелите, стените и огледалото. С други думи, простота и функционалност, където преобладава яснотата.

15

Дърво с устойчивост на каменинови изделия

Ще намерите керамични колекции, които симулират различни разновидности; изберете покритието, което най-добре се съчетава с декоративния стил, който желаете. За модерна стая направете перваз, напомнящ венге и го завършете със стоманена лента. За озаряване, комбинирайте го с бели лайнери. Плочки, имитиращи дърво, с размери 30 x 90 cm (21,25 €/m²) и стенен радиатор (1100 €). Всичко, в Azulejos Peña.

16

Текстурни плочки

Имитирането на други материали, като привличащи вниманието тъкани или тапети, е друг от залаганията на най-авангардните покрития.В тази баня е създадена много лична атмосфера с плочки, които симулират тапети с цветя от настоящата линия; в 30 x 30 cm (32,63 €/m² в Radisa).

17

Модерни алтернативи на класическото бяло облицоване

Най-новите тенденции избират релефни декорации, където части от различни формати се комбинират за постигане на изненадващи визуални стимули. Плочки, в мрежи от 30 x 60 cm (455,88 €/m² в Трентино).

18

Върнете си чара на откритите каменни стени

Постигнете романтична естетика, с деликатен селски вид, с мозайка от различни разновидности и видове мрамор. Мозайка, в мрежи 26,5 x 29,3 cm (21,46 € всяка); порцеланова мивка (779 евро) и кран (261 евро). Всичко, в Azulejos Peña.

Популярна тема