35 Идеи за декориране на малки бани

35 Идеи за декориране на малки бани
35 Идеи за декориране на малки бани
Anonim

Малката баня може да бъде ключът към създаването на различно и стилно пространство у дома. Независимо дали става въпрос за баня за гости или апартаментът ви има само няколко квадратни метра, ние ще ви оставим пет основни съвета, за да извлечете максимума от това пространство. Имаме три цели: да създадем усещането, че има повече пространство, да заложим на оригиналност, да бъдем практични, без да пренебрегваме стила.

След като сте избрали мебелите, които ви харесват най-много за вашата баня, ето последният щрих, с тези три ясни предпоставки е време да се захванете за работа.Не забравяйте да го направите функционален, заложете на плъзгащи се врати и многофункционални мебели. Нека зоната на мивката е възможно най-чиста и изберете добро огледало. Вашата малка баня ще бъде най-специалното нещо в къщата, това е сигурно!

В повечето от къщите ни имаме по-малки бани, отколкото бихме искали, и трябва да правим чудеса, за да се възползваме от пространството и да почувстваме, че имаме удобна баня с онази спа визия, която харесваме толкова много. И то е, че банята, освен задоволяване на основни нужди, е нашият кът за релакс. Мястото, където сме сами и възстановяваме сили с релаксираща вана след работа или където пеем най-добрите си хитове под душа, за да започнем деня с нова енергия.

Разбира се организацията е ключова. Малка, разхвърляна баня е точно това, от което НЕ СЕ нуждаем. Затова започнете, като обмислите внимателно местата за съхранение, които пространството изисква.Може да ви е удобно да съхранявате кърпи извън банята и да имате под ръка само най-необходимите в поставки за кърпи, които не заемат място. Ако нямате плот в мивката, занесете тоалетните принадлежности (гримове, кремове и т.н.) в спалнята, със сигурност имате място на скрина или скрина, с огледало ще е идеално. Ако имате вана, може би си струва малко да поработите и да я смените с душ за вграждане, ще видите как печелите място. И помислете дали да се справите без все по-остаряващото биде.

Ако ще работите върху банята,сменете тоалетните с окачени модели и вградете казанчето. И потърсете мивки със специални мерки за малки бани, ще се учудите с новите модели, ценни са.

Разпределението на тоалетните ще зависи от пространството на вашата баня. За да извлечете максимума от нея, най-добре е да направите мащабен план, показващ местоположението на вратата и прозореца, разположението на водоприемниците, тапите и радиатора.Важно е да маркирате къде е водосточната тръба, тъй като ще трябва да поставите тоалетната до нея, за да избегнете проблеми със запушването. Идеалното е да скриете тоалетната и бидето от поглед. Душът е добра алтернатива на ваната, тъй като заема по-малко място и тъй като е по-нисък, улеснява достъпа до него. Можете да изберете душ корито или да осолите зоната с керамични плочки, камък или тропическо дърво. Оставете достатъчно място отпред, за да изсъхне удобно.

Оставяме ви няколко съвета, които трябва да вземете предвид, ако искате да декорирате добре малката си баня

1

Изцяло бяло

малки бани украсяват

Бялата основа в банята създава ефект на простор, така е. Светлината има повече точки, където се отразява, което също ще я направи по-добре осветено пространство.Тоалетните и основните стени ги изберете в бяло, няма да съжалявате. Освен това на такава неутрална основа всеки детайл привлича повече внимание и се съчетава по-лесно.

Можете да се вдъхновите от тази ярка бяла баня.

2

Поставете централно място на стената

украсяват малки бани

Ако предпочитате неутрален под, можете да разгърнете цялата си креативност, като се фокусирате върху една стена. Плочките ще станат най-големият ви съюзник за това. Можете да създадете различни пространства, например на една и съща стена отделете душ зоната от зоната на мивката. Лесен и много специален начин да украсите банята си.

Psss… ние обичаме мозайките.

3

Заложете на специално огледало

малка декорация за баня

Без съмнение ключовата част от малката баня е огледалото Отдайте му значението, което заслужава. Заложете на кръгли форми, това ще ви помогне да създадете хармония с останалите пространства. Можете също да поставите голямо огледало, уверете се, че не е твърде широко, може да намали усещането за простор, което възнамеряваме да постигнем с бялото. Тук свободен избор, форми, цветове, рамки…

4

Внимание към детайлите

Това е същината на въпроса. Една малка баня може бързо да изглежда разхвърляна, така че съхранението и детайлите са ключови. Опитайте се да държите всичко, което можете в шкафовете, ако не го виждате, не създавайте усещане за безпорядък.А останалите, използвайте стената! Нищо за премахване на сантиметри от земята. Мебели, чекмеджета на стената… Всичко, от което се нуждаете, за да държите всичко винаги на мястото си.

Нуждаете се от идеи? Ето най-добрите, за да поддържате банята подредена.

5

Малка таванска баня

Когато тръгнете да избирате елементите, потърсете тези, които имат двойна функция, като малкия квадратен рафт с кукички за кърпи. Шкафът с летяща мивка оползотворява по-добре пространството.

6

С вграден душ

Тъй като е монтирана на същото ниво на пода, банята изглежда оптически по-голяма.В този случай ниската стена, която разделя душа от мивката, има правилната мярка, за да гарантира уединението на тоалетната, но позволява на светлината, която влиза от прозореца, да наводни пространството. Други полезни идеи? Закачалките за дрехи като закачалки за хавлии, пейката с капацитет за съхранение или въжето за дрехи на нивото на тавана. Мивка, мебели и аксесоари, от Ikea. Банята изглежда по-голяма със светли стенни плочки: бялото е класика, която също така предава чистота. Прозорец, разположен отзад, ще удължи перспективата навън. А ако поставите мивката пред входа, огледалото ще удвои пространството.

7

Като рамкирана картина

Имате ли банята към спалнята? Отделете го със стъклена кутия и ще бъде много шик.

8

Поставяне на оригинален под

Разбийте всичко на земята. Има безкрайни възможности и материали за създаване на най-оригинален под. Заложете на големи плочки, това ще създаде усещане за по-голям простор. Можете да изберете шарени плочки, да направите мозайки или просто да създадете контраст с по-интензивен цвят. Творчеството няма граници.

9

Плочки в ретро стил

Рафтът над мивката добавя място, което липсва в шкафа за мивка. Това е много модерен модел с включено огледало, идеален за малки бани. Бялото умножава светлината в тази баня. Не пропускайте останалата част от апартамента: малко студио от 35 м2 с преустроена тераса на покрива.

10

Страст към хидравликата

Добрите плочки могат да създадат уникални и стилни пространства и това не зависи от размера на вашата стая. Заложете на жив под или единична стена с индивидуалност. Друг вариант е и под душа с прозрачен параван, така че да се виждат… Вариантите са безкрайни, затова можете да дадете воля на въображението си, можете да имате пространства, толкова готини, колкото това.

11

Модерно и таванско помещение

Покритието съчетава два вида керамика. При мивката имитира дърво, а при душа форматът тип бяла плочка нарушава еднообразието.Колко хубаво! Рафтове вместо шкафове. Горният интегрира самата мивка. Това е модерно решение, което придава лекота и съвременно усещане на всяка баня. Добър размер. Кабината заема цялата ширина на стената. Много е удобно за взимане на душ сам или за почистване на децата.

12

Бяло и капандура

Ако изберете цялостната бяла визия, за да придадете яснота на малка баня, не забравяйте да й придадете индивидуалност с аксесоарите. В този апартамент от 55 квадратни метра те са придали специална нотка с висящо кръгло огледало. Вижте цялата къща тук: градски, млад и гъвкав апартамент

13

Чамови шкафове за баня

Естествените вариации на зърното правят всяко парче дърво в тази баня уникално парче. Идея на IKEA с мебели от масивно дърво, които добавят топлина в контраст с белите стени. Подът е идеален!

14

Непрекъснат под

Предизвикателството, когато става въпрос за обновяване на малка баня, е по-голямо, но дори и в тесен етажен план, като този, има решение.

Съвети, които помагат: едно, намерете душа отзад и поръчайте изработен по поръчка шкаф за мивка с правилната дълбочина, за да направите циркулацията течна; и две, прибягвайки до бялото и визуалната приемственост между стени-душ и под-душ корито с покритията, за да се създаде усещане за простор.

Реформа, от студио Arroyo Arquitectos. Хидравлични, от Zelart.

15

Малък и добре използван

Преместването на преграда с 25 см и някои нови покрития напълно промениха тази баня. Премина от руина във функционална, ярка и обгрижвана до най-малкия детайл.

16

Смес за покритие

Боядисване и керамика. Комбинацията от тези две покрития осигурява модерност, с различни модели плочки в мокрите помещения и на пода, и специална боя за бани в останалите от космоса. Много динамично.

Шкафове за стена. Улесняват почистването и са идеални за малки бани, поради усещането за лекота. Освен това те идват като комплект, така че можете да ги сглобите сами.

Удобна кабина. Под ъгъл и с минимални размери от 197x80x80 см, пространството е използвано максимално и така подредената кабина почти не заема място.

17

С тапет

Тази баня е станала много по-млада! Въпреки че не е много голяма - около 6 m2, са създадени две стъклени кабини от всяка страна на мивката: една за душ, а другата за отделяне на тоалетната. И без това не остава нищо шарено, а весело, леко и много светло.

18

Супер взети

Един от най-лесните начини да получите допълнително място за съхранение е като се възползвате от пролуките в стените с колонни мебели.Друга идея е да поставите рафт с рафтове на тоалетната, тъй като обикновено не е място, на което обръщаме много внимание, освен основните му функции. И накрая една класика, която понякога забравяме: пространството под мивката. Има безброй мебели, които се адаптират към вашите нужди в зависимост от височината, броя на чекмеджетата, дали предпочитате отворени или затворени рафтове… Стенен шкаф, 49,99 € в IKEA.

19

Баня и съблекалня

Ако две среди се съчетават перфектно, това са съблекалня и баня. Поради тази причина, когато измервателните уреди са оскъдни и тоалетната е малко малка, споделянето им на пространство е добро решение. Тук малката част за банята беше запазена без врата до килера, също отворена.

Това е предложение от декоратора Елена Лопес-Фонта за ваканционен дом.

20

Малка баня с вграден душ

В малки бани и с един вход на естествена светлина параван без профили е идеален. Визуалното сливане е пълно и светлината тече свободно из цялата баня. Ето как са го замислили архитектите Рамон Гарсия Ортега и Мануел Анхел Гил Ескуин при проектирането на това пространство.

Lavabo Recife, от Валадарес. Смесители Loft Elite, от Roca. Дървена табуретка от Венецианския търговец. Под душа, модел Santelmo матово черен каменин, от компанията Todagres.

21

Синтетични материали в банята

Тесните пространства са трудни за организиране, особено когато става въпрос за баня.Много подходящо решение е ангажиментът към синтетични материали, смоли, смесени с кварц, като Silestone или Corian, които позволяват перфектна адаптация и множество покрития. В този случай е поръчано едно парче, което действа като плот и мивка едновременно; комплектът беше допълнен с дървен рафт и антично огледало.

22

Стенни органайзери за баня

Сапунерка, чаша за четки, паста за зъби… Възможно е плотът на мивката да е недостатъчен, за да побере всичко, което използваме ежедневно в банята. Ако това е вашият случай, това предложение ще ви хареса: става дума за прости решетки, от които висят пластмасови контейнери, за да организирате перфектно всички продукти и най-важното, да ги държите под ръка.Форма на вертикално съхранение, която може да се направи и у дома с правилните предмети.

23

Цветен модул в банята

Покриването на пода и тавана с еднакъв тон боя обединява пространствата и осигурява усещане за непрекъснатост. В тази баня това беше успех, освен това, като решение за подновяване на откритите греди на тавана и за осигуряване на визуална амплитуда на пространство със скосени тавани. Останалите стени бяха облицовани с мозаечни плочки на фирма Keops, включително и вградената мебел, върху която лежи умивалник, на Duravit. Аксесоари от Трентино. Това е проект на архитекта Амая Перес Гандариас.

24

Придайте специална нотка на банята

Изборът на бяло е успешен в банята: то предава ред и чистота и засилва присъствието на предмети с декоративно значение, като например картина или ретро мебели. В тази тоалетна, декорирана от Белен Билбао, картината на Гонсало Чилида и старата махагонова маса на пиедестала се открояват. Естествените листа в прости вази придават неутрален оттенък.

Комплектът мивка в мраморния плот е от Roca.

25

Комбинирайте материали в банята

Чист дизайн в няколко метра; е максимата на тази мини баня, където са избрани силни контрасти и ефектни материали. Тук намерението е обърнато и вместо да се търси прикриване, се препоръчва да се подчертае всеки елемент. Дебело лакирано дърво, стоманена мивка, плочки от шисти и огледало от мариновано дърво образуват солиден и смел ансамбъл с невероятно присъствие.Смесителят за стенен монтаж е на Dorn Bracht.

26

Хубава квадратна баня

Кубичните форми триумфират в тази баня, декорирана изцяло в мръсно бяло и селадоново зелено; много елегантна комбинация, която винаги работи. Интегрирането на различните елементи и липсата на мебели бяха основни условия за крайния успех. Както зоната за съхранение, така и основата на мивката бяха решени със зидария: плот с плочки, който се простира под формата на цокъл и ниша за козметика.

27

Амплитуден ефект в банята

Визуалната широта е още по-необходима, ако пространството е на първо място; Например да се справите без шкаф под умивалника е успех, както и изборът на висок перваз от бял мрамор Macael, който внася лекота в цялото и също така отразява светлината.Хоризонтално разположеното огледало динамизира цялата баня с един жест.

28

Много място за съхранение

В ъгъла на банята на този апартамент от 65 квадратни метра поставиха висок рафт с отворено място за съхранение и в по-тъмен контрастен цвят. Освен това те се възползваха от една от страните, за да поставят закачалката за кърпи. Минаваме през целия апартамент тук: весел и цветен апартамент от 65 м².

29

Стъклена преграда

Елементите, направени с полупрозрачни материали, имат предимството, че са там, но не могат да се видят.Например, тази стъклена преграда разделя душа от мивката, но когато наблюдателят влезе в банята, няма да има усещането, че се намира в отделено и тясно пространство. Същото се случва и с метакрилатния модул на колела под шкафа на мивката: кърпите и парфюмите сякаш се носят във въздуха.

30

С вана

Разпределението, което най-добре оползотворява пространството, е когато ваната или душът са разположени отзад. На преден план обикновено се монтира мивката - по-привлекателна - и отзад тоалетната, за да я скриете от погледа. При много тесни подове шкафът за мивка може да бъде завършен със скосяване, за да се улесни преминаването.

31

Мебели с двойна употреба

Универсалността на някои мебели прави възможно поставянето им в практически всяка стая в дома. Такъв е случаят с тези полезни и декоративни табуретки, с място вътре за съхранение на кърпи и високи крака, които позволяват метене и бърсане отдолу. Само една препоръка, ако ще ги поставяте в банята, трябва да ги предпазите от влага със специални масла или с лак за дърво.

Табуретки Molger, от Ikea.

32

Винтидж и романтика

Ако имате баня в стил коридор, естествената светлина ще я направи да изглежда по-голяма.

33

Магията на огледалата

Огледалце, огледалце… дай ми повече метри в тази малка баня! Добре, шегата наистина е лоша, но ако поставите огледало в банята, визуално ще удвоите пространството благодарение на осветеността. Ключът? Използвайте го в стенен шкаф. По този начин, ако нямате огледала в спалнята или антрето, ще можете да видите цялото планинско тяло и да сте сигурни, че ще излезете с правилния вид. Допълнете го с огледало над мивката и готово! Вече имате по-голяма и по-светла баня (не забравяйте, че и огледалата отразяват светлината…). Огледален шкаф, €79 в IKEA.

34

Изглеждайте естествено

Банята на този малък апартамент с таванско помещение беше напълно реновирана и декорацията й следваше същата естетическа линия като останалата част от апартамента: покрития в неутрални тонове и дървени детайли за осигуряване на топлина. Порцелановият под е от Vives. Плочките и параванът от Leroy Merlin. Умивалник от Bathco. Килимът и кърпите от Zara Home и стенната лампа от Ikea.

35

Огледало, което се откроява

Само защото е малко, не означава, че трябва да остане незабелязано. Поставете привлекателно огледало над обикновена мивка и използвайте рафт за място за съхранение. Вижте каква промяна!

ИМАТЕ ЛИ МАЛКА БАНЯ? ВЗЕМЕТЕ НАЙ-МНОГОТО ОТ НЕГО С ТЕЗИ ТРИКОВЕ

Популярна тема