Как да си направим вълнени пискюли за украса

Как да си направим вълнени пискюли за украса
Как да си направим вълнени пискюли за украса
Anonim

Имате ли килим, който е загубил изяществото си? Дайте му нов живот с лесен и много евтин занаят: вълнени пискюли. Правенето на пискюли от различни материали е много релаксираща дейност и има толкова проста техника, че ще искате да започнете да украсявате къщата си с тези детайли. Ще видите колко добре изглеждат върху пуфовете или покривките, за да придадат бохо шик вид на околната среда, или върху дръжките, които можете да подновите с тези красиви копчета за врати, шкафове или мебели.

Стъпка по стъпка за направата на пискюл

Това е много лесен занаят, който ще завършите за няколко минути. Изрежете парче картон с размери 5 х 5 см и започнете да увивате преждата около шаблона.Използвайте половин чиле, за да получите красив пискюл. Отрежете парче прежда с дължина около 12 см, за да завържете преждата на възел, за да създадете пискюла. Сега обърнете картона и нарежете нишките вълна наполовина.

Резултатът е един вид вълнен лък. Завържете го отново на възел в горната част, за да създадете форма на топка и подрежете преждата, за да придадете заоблена, по-естетична форма.

Последната стъпка е да зашиете пискюлите върху краищата на памучния килим. Трябва да го правите на ръка, внимателно, за да е по-естествен ефектът. Можете да поставите всички вълнени пискюли, които харесвате, в различни цветове, дори различни размери, в зависимост от завършека, който искате да му придадете.

Пинкюли от филц

Създайте аксесоари и декорации с пискюли от други много благодарни текстилни материали. Филцът работи много добре и ще ви позволи да направите занаят „Направи си сам“само в четири много прости стъпки. Изберете хубав цвят и ще видите какъв впечатляващ резултат ще украсите възглавница или възглавница, текстил от всякакъв вид или всяка мебел във вашия дом.

Разбира се, можете да пренесете тази техника върху аксесоари, направени ръчно с хартия, тъкани или копринени нишки или въжета от естествени влакна. Всичко зависи от декоративния ефект, който искате да постигнете. Можете също така да създадете много атрактивни гирлянди или пердета „направи си сам“за отделяне на стаи или на вратата на терасата.

Малко блестящи пискюли от филц

Направи си сам домашен занаят с пискюли от филц, стъпка по стъпка

Това е брилянтен детайл за закачане на вашите саксии, мебели или дръжки на врати или за събиране на завесите. Ще ви трябва:

- Фин филц.

- Памучен шнур.

- Телбод или лепило.

- Ножици.

Стъпка 1: Изрежете парчетата от филц

Пръст, канцеларски материали, нокът, палец, офис консумативи, хартия, хартиен продукт, общи доставки,

Изрежете текстилна лента с размери 12 х 16 см. Начертайте линия с тебешир на шивачка на 5 см от единия ръб. Направете разрези до тази маркировка, на 1,5 см едно от друго, като ресни, както виждате тук.

Стъпка 2: Подгответе закачалката

Пръст, кожа, палец, нокът, китка, жест, бръчка,

Отрежете 20 см лента от връв, която ще служи като закачалка за пискюл, прегънете я на две и завържете на възел в единия край. Въжето придава на орнамента естествен щрих, но можете да го замените с друг вид шнур, дантела, панделка…

Стъпка 3: Навийте филца върху закачалката

Разпънете вече изрязаното парче филц върху повърхност. Поставете лентата въже с възел в единия край, така че затворената част да се показва от противоположната страна на тази, която сте нарязали на ленти, и я навийте на руло.

Стъпка 4: Завършете декоративния пискюл

След като цялото парче е навито, закрепете края с мини телбод, за да го задържите на място. Можете също така да нанесете лента от горещ силикон или текстилно лепило точно до ръба. Отделете ресните от пискюла и ще можете да му придадете движение.

Популярна тема