Кухни с трапезария във всички стилове

Кухни с трапезария във всички стилове
Кухни с трапезария във всички стилове
Anonim

Рядка е къщата, в която кухнята не се използва и за закуска, обяд, лека закуска или вечеря. Какъвто и да е стилът и размерът на вашата кухня, ще видите, че можете да инсталирате офис или трапезария, за да се възползвате от пространството и да го направите по-функционално.

Кухни, днес,са истинското място за срещи. И това се дължи на няколко промени. На първо място, кухните са отворени. Все по-често виждаме в къщите, че работата по реформата е насочена към отваряне на кухнята към всекидневната, така че в едно и също пространство да живеем заедно, докато някои готвят, а други си почиват на дивана.

Последните месеци (вече година!) от пандемията живеехме много повече у дома и общите части трябваше да се адаптират към ежедневните дейности на семейството: дистанционна работа, виртуални класове, Zoom срещи и др.Така кухнята се превърна и в офис или учебна зона. Така че всеки, който не е имал маса в кухнята, със сигурност си е купил такава, за да създаде тези нови зони за работа и домашна работа.

Наличието на офис или трапезария в кухнята е възможно, дори и в най-малките кухни, не можете да си представите функционалността на сгъваемите маси

Ние особено харесваме трапезарии в кухните на селските къщи,също най-приятните, тъй като селските къщи често са ваканционни домове, когато прекарваме повече време в готвене и обяд и вечеря в приятна компания. Но също така кухните на апартаментите в градовете, както казахме преди, съдържат функционални трапезарии за ежедневни закуски, закуски за децата и семейни вечери.

Трапезарията, която обособявате, трябва да поддържа естетическата линия на кухнята. Помислете как ще съчетаете цветовете и материалите на кухненското обзавеждане с тези на трапезария.Те могат да имат същия стил или да създават успешен контраст. Представете си как би изглеждало в кухня в индустриален стил, където стоманените повърхности преобладават с рустикална дървена маса за хранене, идеално, нали?

Вдъхновете се от тези кухни с трапезария, които избрахме в този доклад, за да създадем пространство, което да ви подхожда.

1

Комплект маса

селска кухня с кръгла трапезария

Подобряването на външния вид на масата за хранене, ако тя е повредена от времето или ако не се вписва добре в декорацията, е възможно и лесно постижимо, ако се поддържа облечена. За това ленените покривки в неутрални тонове са страхотни, поради тяхната елегантност и гъвкавост; Друг вариант е да изберете плъзгачи за маса на определени места. Като допълнителна декорация са достатъчни свежи цветя през деня и няколко свещи през нощта.Столове, от Непорочното зачатие. Мебели, произведени от Deulonder.

2

Кухня с поглед към миналото

бяла кухня с трапезария и шахматен под

Евокативно провансалско вдъхновение напълва тази кухня с чар и топлина, подражавайки на тези на старите селски къщи. От шахматния под до дървената дограма или вградения аспиратор засилват това усещане; въпреки че основното парче без съмнение е голямата трапезария, оборудвана за шест души със столове Thonet и сервизи за маса, от Becara. Масата от масивно дърво е закупена от Living Etc.

3

Кухня в бяло и дърво

бяла кухня с дървена трапезария

Внушителен контраст на покрития и стилове разчупва монотонността в тази привлекателна среда. Това е отлично предложение от Mestre Paco Decoration Studio, което реши да изчисти центъра, като прикрепи мебелите към стените; свободното пространство е разделено наполовина между остров, оборудван с кът за готвене и красива трапезария. Внимателният избор на масата CH 318 и столовете Y-Chair, публикувани от Carl Hansen & Son, беше ключът към крайния успех.

4

Офис с изглед към градината

Когато оформлението на кухнята го позволява, масата за хранене трябва да е близо до източник на естествена светлина. В тази кухня сливането с външната страна също е постигнато благодарение на стъклен корпус с дървена рамка; гаранция за визуална амплитуда и осветеност.Лампа, от Vincon. Маса и столове от Habitat.

5

Кухня с офис, модерна и функционална

Изборът на ниски табуретки без облегалки, които да придружават масата, позволява те да бъдат скрити под нея, докато не са необходими, което освобождава пространството около тях и улеснява обичайното движение в кухнята. Това е много интересно предложение в кухни с квадратна планировка със свободно пространство в центъра; Ключът към интегрирането на мебелите е да ги изберете в същите покрития и цветове като останалите шкафове. Маса и табуретки, от Simsun. Килим, от Maison de Vacances. Кухненските съдове и чаши са от Vinçon.

6

Офис с възстановени мебели

Тенденцията „Направи си сам“достига до всяка стая в къщата. Защо не в кухнята? С малка инвестиция е лесно да придадем нов облик на нашия офис. Боята е основният съюзник, с нея можете да актуализирате външния вид на дървени столове и дори да се осмелите да боядисате по един от всеки цвят; Ще бъде чудесно. Ако се спрете на тази цветна идея, подходящо е да изберете останалите

от бели мебели, за да избегнете пискливостта.

7

Леки материали

Разпределението на тази кухня с издължен етаж е решено с две противоположни фронтове, които оставят тесен коридор за дневната трапезария. Като решение бяха избрани правоъгълна маса, завършена в стомана, много актуална, и четири стола от хром и метакрилат; идеята беше да се постигне среда с голяма лекота, която да остане почти незабелязана.Модел столове Tobias (59,99 € всеки), маса Torsby (129 €) и лампа Melodi (16,99 €), от Ikea. Покривка, от Zara Home.

8

Амбивалентна трапезария, отворена към хола

Комуникацията на кухнята с всекидневната чрез открит залив направи възможно разполагането на единична трапезария, подходяща както за ежедневни, така и за официални хранения. С това решение стаята беше изчистена, което позволява наличието на няколко среди. Страхотна идея за интегриране на масата в двете пространства беше редуването на столове от различни стилове; тези от въртяща се пластмаса, характерни за кухнята, заедно с други от дърво, по-близо до хола, дават изненадващ резултат. Всички те идват от Действия.

9

Офис отделен от кухнята

Дървена преграда със стъклени панели е отличен вариант за постигане на визуално единство между кухнята и офиса; Ако е оборудван с врата за преминаване, двете зони могат да бъдат направени независими, за да се предотврати изтичането на дим или миризмата на храна в определени моменти. Видяхме това предложение от Deulonder на едно от изданията на Casa Decor в Мадрид.

10

Офис мини

Без значение колко малко е пространството, наличието на зона за ежедневно хранене е практично и решаващо. При малките кухни най-добрият вариант са решетките, които могат да се закрепят към края на плота или към стената; голямото предимство е, че могат да бъдат поръчани с точната дължина и ширина на наличното пространство.В този случай обикновен конзолен дървен рафт под прозореца и два бар стола образуват хубав малък ъгъл. Табуретки Ingolf, от Ikea (€49,99 всяка).

11

Кухня с многофункционален остров

Мултифункционалните модули компенсират липсата на метри в определени пространства с елегантност и гъвкавост. За кухнята, например, нищо като добре оборудван централен остров, като този от Maisons du Monde. Състои се от три чекмеджета и три шкафа от едната страна и от другата сгъваем плот, който при отваряне се превръща в страхотен бар за хранене. Продава се и с две подходящи табуретки. Това е комплектът Zinc и струва €699.

12

Стилова комбинация

Внушителна еклектична трапезария, пълна с уникалност в тази семпла кухня, оборудвана с гладки бели ламинирани мебели. Без да рискуваме много, стара маса от масивно дърво беше контрастирана с легендарните Айфелови столове, проектирани от Чарлз Иймс. Червена метална лампа, с подчертан ретро привкус, успешно допълва малкия офис, разположен до прозореца. Висящата лампа е закупена от Batik Interiores.

Популярна тема