Плетива: идеи и материали

Плетива: идеи и материали
Плетива: идеи и материали
Anonim

В други доклади сме говорили за това как ръчната работа отпуска и освобождава стреса, особено ако извършвате много интелектуална работа или прекарвате много часове пред компютъра. И ръкоделието,както се казва, е оптимален избор. Нямате нужда от скъпи инструменти, голямо пространство или изключителни умения. Всичко, от което се нуждаете, е кълбо прежда, чифт плетени плетива (или плетени на една кука) и вашето малко кътче на дивана.

В началните етапи се оставете да бъдете съветвани от професионалисти. Asunción Pérez, от магазина Las 13 Hanks в Малага, препоръчва да започнете да плетете с игли със средна дебелина, като използвате единични шевове, като плетиво или жартиер, и изберете сравнително лесни елементи, като шал или възглавница.Ще има време и за по-тежки задачи!

Ще видите, че веднага се увличате и започвате да се наслаждавате да правите свои собствени шалове, жилетки, големи плетени одеяла или пончота. Има хора, които дори създават шивашка работилница у дома си, повече от всичко, защото по-късно ще ви трябва малко кътче, където можете да подредите вълната, конците и иглите си. Но не се притеснявайте с малък скрин можете да решите проблема с пространството.

Ако искате да постигнете оптимални резултати в работата си,изберете качествени материали. 100% естествените вълни осигуряват по-голяма мекота на допир и оставят плетката по-пухкава. Съхранявайте преждите, иглите и работата си в платнена торба или плетена кошница, за да ги предпазите от замърсяване.

Вярвате или не, плетенето на една кука отново е на мода в домашния декор. Разбира се, вече не става въпрос за покриване на повърхности, мебели или дивани с кърпи. Но да, някои детайли, които добавят топлина към всяко пространство.И в тази връзка можете да се вдъхновите да направите първите си проекти за плетене на една кука.

Познавате ли амигуруми? Става дума за изработка на плетени кукли. Потърсете в занаятчийски магазини и галантерия комплект, за да започнете в това изкуство.

Ще се наложи ли да направите плетена на една кука или плетена лампа за дома си? Вие поставяте границата, защото креативността, когато започнете да я упражнявате, няма край. Ще ви хрумнат хиляди идеи, за да продължите да плетете и след като всички се приберат у дома с вълнени ботуши, шапки с помпони и шалове с ресни, ще погледнете къщата си и ще видите много възможности за декориране на ъгли с плетиво и плетене на една кука занаяти.

Устойчиви проекти

комплект zero waste чанта за киви за плетене на една кука ekos

Фирмата Katia разполага с КОМПЛЕКТИТЕ EKOS ZERO WASTE с рециклиран памук, като този, за да направите хубава плетена чанта за пазаруване или за плажа.

Открийте комплекти за плетене на една кука и плетене тук.

Разнообразието е подправката

топки от розова вълна

Английско ребро, ориз, нахут, осмици, плитки и кръстосани… Знаете ли, че има повече от сто разновидности на бод? В Ashton Labores ви учат на всички тях. От нейния магазин са тези топки от бебешка вълна (€2,9) и Merino Classic (€4,80).

Не се заплитайте!

ръчно изработена керамична купа за вълна

Ако не искате топката да се търкаля, сякаш има собствен живот, съхранявайте я в контейнер, който я поддържа твърда и също така украсява; като тази керамична купа, ръчно изработена от Вероника Моар (€30).

Вашата работа, на сигурно място

От DMC, топки памучни конци за плетене и плетене на една кука, идеални за amigurumis, Natura (4, €10/1) и игли бамбук ($9/чифт); на www.latiendadedmc.com

Залагане на смесване на цветове

De Katia, топки Punto (€5,30/1) и Ushuaia (€8,50/1), идеални за яки, шапки и пончо.

Центри за плетене на една кука

Освен за полезност в кухнята, канапът се използва и за тъкане. Доказателство за това са тези изключителни кошници ръчно изработени с детайли в сребристо, фуксия и синьо. Те са Heavy Metal триото (€24), от La Araña que Teje (www.teje.es).

Джоб на дивана

За да държите вашето списание или дистанционно за телевизор под ръка, направете си удобен джоб за облегалката на вашия диван. Тази кабелна плетка е изработена с игли 7 и мериносова вълна, боядисана с естествени багрила.

Палто за вашата чаша за закуска

Това е страхотно начало за начинаещи. комплектът, с всички материали и инструкции, може да бъде закупен само за €12 в онлайн магазина на

Топли аксесоари

С жартиера или плетения шев е най-лесно да започнете да плетете. Практикувайте го с чорапи от една част, одеяло за диван или калъфка за възглавница. Одеяло (€115, €30) и калъфка за възглавница Seagreen (€18, €20); за продажба в An Angel at my Table.

Станете плетач

Колко вълна да купя? Какъв номер игла да използвате? Как да направите модел? В комплектите от We are Knitters (www.weareknitters.com/es) имате отговора: те включват прежда, игли, етикет и шаблон.

Изтеглете модела

Искате ли да си направите красива плетена жилетка? Ние сме плетачи предлага на читателите на MiCasa модела на модела Eva Vest.

Увеличете снимката, като щракнете върху нея и е готова за печат.

Модел (част 2)

жилетката е направена с комбиниран мъх бод (една плетка, последвана от сърмени конци) и игли размер 8. И ако не се получи от първия път, не! нагоре! Повторете го толкова пъти, колкото е необходимо. В крайна сметка усилията ви ще бъдат възнаградени, защото ще имате неповторим дизайн.

Популярна тема