12 Малки трапезарии за стаи с малко пространство

12 Малки трапезарии за стаи с малко пространство
12 Малки трапезарии за стаи с малко пространство
Anonim

Дневната е една от най-важните части на къщата. В него обикновено прекарваме много часове, било за почивка, било за хранене; затова е положително, че имаме малка трапезария, където можем да празнуваме, да вечеряме с приятели или просто да се храним всеки ден.

Но изпадаме в деликатна ситуация, когато осъзнаем, че всъщност нямаме достатъчно място, за да декорираме малка стая с всякакви аксесоари. За да ви вдъхновим и да открием някои добри идеи за разпространение, ние ви показваме 12 примера за малки трапезарии за стаи с малко пространство.

Как да вградите трапезария в малка всекидневна?

Първата стъпка е наблюдение на пространството. Не можем да продължим с декорирането на хола, като подредим мебели, които дълбоко в себе си ще заемат много и могат да възпрепятстват вътрешния трафик. За да избегнем този проблем, идеалът е да можем да организираме всекидневната по съгласуван начин и да приспособим мебелите към наличните размери, за да украсим малка къща.

Когато поставяме трапезария в хола, трябва да имаме предвид, че тя не трябва да бъде твърде широка; Във всеки случай тя може да заеме специално място в стаята, така че да бъде подредена в централна точка или в ъгъл Така, когато избирате мебелите за трапезарията, основното оформление, което трябва да имате предвид, е маса с четири стола около нея.

Ключът е да изберете сгъваеми мебели, кръгли и разтегателни маси или малък правоъгълен формат; По този начин можете да извлечете максимума от всекидневната си и да имате красива и лъскава трапезария в малко пространство. В края на краищата дневните с интегрирана трапезария са най-универсалните.

Неща, които трябва да имате предвид

Преди да декорирате всекидневната и да поставите мебелите за малката трапезария, е препоръчително, за да направите избора, да прецените нуждите и предназначението, което ще има трапезарията. Има хора, които всеки ден закусват, обядват и вечерят в него. Това означава, че трябва да бъдем много внимателни, когато избираме размера и формата на ресурсите, така че да паснат добре на дизайна на малката стая.

От друга страна, има къщи, които имат кухня с трапезария, отворена към всекидневната. Това предполага необходимостта от споделяне на различни части, които, комбинирани една с друга, трябва запазят декоративна връзка и пропорция в размерите. Истината е, че няма нищо по-неудобно от мебелите, които пречат; следователно трябва да се намерят изпълними решения, за да имате удобни пространства у дома.

Накратко, за да имате хубава малка трапезария в хола, трябва да потърсите малко вдъхновение в най-модерните примери за трапезария като тези, които ви показваме по-долу.

1

Трапезария с кръгъл дизайн

Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Маса, Стъкло, Съдове, Приспособления, Интериорен дизайн, Стол, Сервиране,
Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Маса, Стъкло, Съдове, Приспособления, Интериорен дизайн, Стол, Сервиране,

Ако единственото налично място за поставяне на трапезарията е в коридор, както в тази кухня, кръглата маса прави циркулацията по-течна от квадратен или правоъгълен модел. Моят кухненски проект. Маса и столове, закупени от Сирвент. Аксесоари от La Oca.

Материали: Ако трапезарията е в кухнята, вие се интересувате от мебели, които са издръжливи и лесни за поддръжка. Масите с плот от непорест материал се почистват лесно. За столовете ще страдате по-малко с пластмасовите отколкото с тапицираните.

2

Трапезария със светли мебели

Интериорен дизайн, Лавандула, Интериорен дизайн, Рамка за картина, Аранжиране на цветя, Централна част, Ваза, Осветително тяло, Рязани цветя, Фотография на натюрморт,
Интериорен дизайн, Лавандула, Интериорен дизайн, Рамка за картина, Аранжиране на цветя, Централна част, Ваза, Осветително тяло, Рязани цветя, Фотография на натюрморт,

Всички бели тонове и екрю са идеални за обзавеждане на трапезария с няколко метра. Изхвърлете тъмните, които ще го направят джудже. В този случай само висок шкаф и полуостров го отделят от кухнята и благодарение на неутралното покритие на комплекта се интегрира лесно. В допълнение, огледалото, поставено на стената, подобрява светлината и визуално разширява пространството. Трапезария, от Икеа. Боядисана месингова кана от El Chinaro.

3

Сгъваема трапезарна маса

Дърво, Под, Подова настилка, Интериорен дизайн, Стая, Твърда дървесина, Дървена подова настилка, Музикален инструмент, Байц за дърво, Ламиниран паркет,
Дърво, Под, Подова настилка, Интериорен дизайн, Стая, Твърда дървесина, Дървена подова настилка, Музикален инструмент, Байц за дърво, Ламиниран паркет,

Прикрепена към стената, за улесняване на преминаването между две врати в хола, но без комплекси: висяща лампа с иновативен дизайн трансформира този ъгъл. Модел Willydilly, създаден от Ingo Maurer, за продажба в Luz Bilbao. Маса, от Carpintería Anpe. Столове Vitra, в Global. Интериорен дизайн, Itziar Elejalde.

Идеи: Компенсирайте мини пространството на вашата трапезария с някои от тези предложения: боядисайте стената си в различен цвят или я подчертайте с винил; изберете столове с ексклузивен дизайн и изискана лампа. И накрая, направете го по-топло с пухкав килим.

4

Кухнята на мини лофт

Ако имате отворено, но малко пространство, трапезарията може да играе ролята на разделител между кухнята и всекидневната; Освен това, ако го поставите до стената, ще заема много малко място. Изберете мебели с чисти линии и в цветове, които ви помагат да пресъздадете индустриалната естетика: стомана, алуминий, цимент… Трапезария, от La Oca: Концептуален модел маса, разтегателна от 90 x 90 cm до 1,80 x 0,90 м и столове Olivia.

5

Много естествено хранене

Храненето почти винаги в кухнята предполага намалено пространство, но не означава отказ от комфорта. Тези мебели от естествено дърво внасят топлина и автентичност. От Лора Ашли: Трапезария Милтън, обработен с масло дъб: разтегателна маса; керамични столове и лампи, Pippin.

6

Основен формат

Тази малка трапезария за ежедневна употреба е страхотна за прекарване на времето със семейството и приятелите. Състои се просто от маса с основен формат и четири тапицирани и подплатени дървени стола. Ето защо не е необходимо да усложнявате живота си, когато проектирате трапезария. Дизайн Lerhamn, от IKEA.

7

Квадратна маса

Моделите с размери 80 x 80 cm са идеални за двама души; за четирима е по-добро оформление 1 x 1 m. Преценете, че пространството за всяка закусвалня трябва да бъде около 35 см дълбоко и около 55-60 см широко; В идеалния случай трябва да има празнина от около 20 см в центъра на масата за чиниите за сервиране. Фирмена трапезария Banak Importa: Маса Yuan, от акациево дърво, разтегателна от 90 x 90 cm до 1,80 x 0,90 m; и столове Yapen, които съчетават плетени синтетични влакна и тиково дърво.

8

От бюро до трапезария

Изберете мебели с практичност; ако всички са сгъваеми, вие оптимизирате пространството. Трапезарната маса, затворена и прикрепена към стената, ще ви служи като бюро. Столовете, докато не ви трябват, можете да ги приберете в шкаф или на конзола за стена в кухнята. С калъфи от плат те ще бъдат елегантни, дори дизайнът им да е семпъл. Маса и библиотека, изработени от SoldeVila. Аксесоари от Индия и Тихия океан.

9

Current Line Diner

Изчистените дизайни са визуално по-леки. Много стилизираните крака на масата и столовете в тази трапезария не затрупват пространството. Ако нямате свободна и дълга стена за поставяне на стандартен бюфет, с ширини 1, 35 или 1, 50 м, има по-къси и по-високи дизайни, в актуален стил, като този на снимката до тези редове. Трапезария, Експо Моби: Маса модел Делос; Фиксирани столове и бюфет Sella, 1,10 x 0,35 x 1,16 м.

10

Трапезария с противоположни цветове

В трапезария, декорирана в бяло, въвеждането на тъмен дизайн е новаторско. Масата и бюфета образуват ясен тандем в среда, в която присъствието на черни столове има голямо визуално въздействие. Висяща лампа, светла отвътре и тъмна отвън, визуално ограничава това пространство и придава на класически и по-изтънчен вид. Декорация, César Menéndez, който също е проектирал лампата. Модел маса Doksa, за продажба в Ikea.

11

Завеси, готови за окачване

Ако трапезарията е близо до прозореца, завесите са ключови за подобряване на атмосферата и нюансиране на яснотата. Опростете с готов модел, като този на снимката. Новото е, че се адаптира към височината на отвора, тъй като дължината му варира от 2,35 до 2,55м. Състои се от лента за глава с велкро задна част и капка. Просто го залепете с лек натиск. Ширината е 1,40м. Готови за носене завеси от Destiny и подходящи столове Flick от Capdell.

12

Трапезна маса с падащи крила и колела

Тази маса е бестселър сред подвижните трапезарии. Ако поради липса на място не можете да разполагате с маса, която да ограничава движенията ви, вземете си конзола със сгъваеми крила Olivia Fast, от фирма Calligaris, има много функционален дизайн; затворен, пликът е само с размери 20 x 70 cm. Всяко крило е с ширина 45 см; ако отворите едната, ще имате маса с размери 65 х 70 см, а когато разгънете и двете, 1,10 х 0,70 м. Структурата е от сатенирана стомана, а плотът се предлага в цветове венге, череша и бяло. Колелата му улесняват преместването.

Популярна тема