Как да се грижим за азалиите: характеристики, поливане, грижи

Как да се грижим за азалиите: характеристики, поливане, грижи
Как да се грижим за азалиите: характеристики, поливане, грижи
Anonim

Името на азалията произлиза от гръцката дума azaleos, което означава безплоден и сух. Това вероятно се дължи на дървесните му стъбла. Първият е отгледан в Япония; обаче се появява едва през 18 век в Европа, където придобива популярност със своите цветя.

Искате ли да научите повече за красиво декоративно растение за дома? Показваме ви основните грижи, които трябва да имате предвид, когато се грижите за азалиите.

Азалия: Чиста магия

Принадлежи към семейство Ericaceae,е малък храст от ориенталски произход, който поради множество хибридизации е довел до видове с по-силен цъфтеж и най-широка гама от цветове: бяло, розово, оранжево, червено или пурпурно.Среща се в групата на външните растения, но има място и на закрито; да, имайте предвид, че страда в горещ и сух климат.

Грижа за азалия

Препоръчително е да се засажда през пролетта, на полусенчести места, но с много светлина. Също така е важно да е в хладна среда. Те се нуждаят от кисела почва, с много желязо и добре дренирана, тъй като корените им са много повърхностни. Поради тази причина грижите за вашите растения трябва основно да се фокусират върху периода, в който са засадени.

Размножават се чрез резници издънки, които трябва да засадите на дълбочина 2 см. Също така е добре те да са на разстояние метър и половина между всеки храст. През лятото увеличете дозата на напояване, като избягвате наводняването на корените, не мокрете листата или цветята и използвайте филтрирана вода. Те обаче могат да бъдат оборудвани и със системи за самонапояване, в случай че прекарваме много време далеч от дома.

Често поливане, за да се поддържа почвата влажна без наводняване и много естествена светлина без пряко слънце.

По време на цъфтежа премахвайте увехналите цветове. Целта е да се благоприятства появата на нови, но за целта е важно да се извърши резитба, за да се запази формата му. Това позволява по-добро запазване на азалията.

Ярките му цветове го правят идеално растение за красиви цветни аранжировки и декориране на къщата. Без съмнение се превръща в добър вариант за украса на интериора. Например, можете да помислите за едно от стайните растения за хола. Комбинирайте ги!

От друга страна, имаме и възможността да декорираме терасата с растения с азалии. Те ни помагат да оцветим екстериора си и да покажем на целия квартал, че имаме дом, пълен с живот и цвят.

Накратко, едно от най-добрите растения за украса на къщата. Освен че осигурява цвят, той предлага опияняващи аромати и освежава околната средаe; следователно това е много интересен вариант за интериор и екстериор. Вашият балкон ще изглежда различно, точно като вашата градина, всяка стая в къщата може да получи добра доза цвят благодарение на това растение.

Популярна тема