Перголи и сенници, за да се насладите на терасата или верандата

Перголи и сенници, за да се насладите на терасата или верандата
Перголи и сенници, за да се насладите на терасата или верандата
Anonim

Настъпването на хубавото време предполага момент на почивка и релакс извън дома Простият факт, че имаме тераса или веранда, ни позволява да имаме добре климатизирано пространство за лично удоволствие. Затова е добре да го покриете с добра пергола или функционална тента, която осигурява ефективна сянка.

Тези видове ресурси са основно решението да направите всяка външна среда по-хладна. Ако искате да научите повече, открийте в тази статия всички възможности, които съществуват за правилното оборудване на екстериора на дома.

Тенти и перголи, добро решение

Тентите и перголите са най-доброто решение за защита на външните пространства от слънцето. Те също могат да помогнат за предотвратяване на навлизането на топлина и светлина в интериора, без да забравят, че могат да паснат на външните подове. Освен това те ви позволяват да се възползвате повече от външните пространства на дома.

Трябва да имаме предвид, че терасата е мястото, където ще прекарваме много време през лятото, така че е необходимо да прибегнем до функционален ресурс, който осигурява сянка и помага за охлаждане среда. Следователно перголите и сенниците са добра алтернатива за декориране на вашата тераса или градина в сравнение с типичните традиционни чадъри.

Видове и формати на сенници

НА ПРОЗОРЕЦА ИЛИ НА ТЕРАСАТА? За първите е възможно да се монтират модели с качулка и прав шев.Ориентацията на къщата е ключова за решаването кои стават и кои не: ако са с южно или западно изложение, ще бъде най-удобно, защото има повече часове слънчева светлина. За защита на тераса най-подходящи са тези с палиери и разтегателни рамена. Дори когато декорирате терасата, това може да бъде добър естетически ресурс, както с правия шев, така и с разтегателните версии.

КАКВА Е ФОРМАТА? Ако терасата или балконът са прави, изберете прав плетен модел без проблем: той предпазва добре и може да бъде наклонен или оставен напълно вертикален. Друг вариант са разтегателните сенници, много удобни благодарение на шарнирните си рамена. Въпреки това, ако външното пространство е на ъгъла, експертите препоръчват предни сенници, подсилени с други страни, или с външна завеса.

КОЕ ОПРЕДЕЛЯ КАЧЕСТВОТО МУ. Разгледайте добре структурата на сенника. Ако е термолакиран алуминий ще е устойчив и лек. Друг важен елемент е тръбата за навиване: тези от поцинкована стомана не ръждясват.Що се отнася до фиксиращата система, тя трябва да е безопасна и да поддържа големи натоварвания с винтове от неръждаема стомана.

ПЛАТНОТО ДА ИЗБЕРЕШ. Ако преди всичко искаш да спечелиш свежест, микроперфорираните са чудесен избор, тъй като благоприятстват вентилацията. Но може да се нуждаете от по-устойчиво решение, като 100% акрилно платно. Освен това най-новите технологии са достигнали и до тях, тъй като има брезенти, които се почистват сами с дъждовна вода и други слънчеви с фотоволтаични клетки за генериране на енергия. Те са идеални за селски къщи.

Качествени перголи за градината

Ако имате голямо пространство на терасата или градината, перголата е добро решение. С помощта на широка и висока конструкция, голяма част от екстериора може да бъде покрита с брезент. Така получаваме идеално място за провеждане на тържества, обеди и вечери. В декоративната област трябва да се каже, че те участват в новите външни тенденции.

Добрата пергола се характеризира с здрави и устойчиви на вятър конструкции, по същия начин, по който така желаната сянка е гарантирана, така че през лятото усещането на топлина.

1

Интелигентна биоклиматична пергола, от Saxun

биоклиматична пергола, от saxun

Всички познаваме ламелните перголи като слънцезащитна система, но може би не знаете, че има тяхна „умна“версия. Наричат ​​се биоклиматични перголи и имат автоматизирани регулируеми или подвижни перголи, за да се адаптират към движението на слънцето и в случай на дъжд предпазват пространството от вода и вятър като неподвижни покрив. В слънчевите дни те ви позволяват да се насладите на приятна сянка, с различни степени на наклон, а в дъждовните дни се превръщат във водоустойчиво покритие.В този модел на фирма Saxun освен това има и вертикални тенти за по-голяма защита.

2

Maisons du Monde Ombre Shade Candle

омбре сянка свещ, от maisons du monde

Сенници, чадъри, перголи и…. сенчести платна! Те обикновено са платна с триъгълна форма, които са фиксирани към стени или стълбове. Те придават много релаксиращ релаксиращ въздух на пространството, което засенчват. Изработват се в стандартни и индивидуални размери, като няколко могат да се комбинират, за да се разшири засенчената зона. Издържат ли на вятър и дъжд? Най-високо качество да. Информирайте се за вида плат! В тази веранда моделът Ombre от Maisons du Monde е съставен от метални стълбове и полиестерно покритие; има размери 312 x 312 cm и височина 270 cm.

3

Решение за домашна автоматизация за сенници

автоматизирана тента, от somfy

Слънцето изгрява и вие разтягате тентата. Слизаш на улицата и започва да вали… и тогава се сещаш, че си го оставил проснат!! С автоматизирана тента това никога не се случва. Само той знае кога трябва да се разгъва и прибира автоматично в зависимост от слънцето, вятъра и дъжда, благодарение на своите сензори. Тази на снимката се управлява с дистанционно и приложението Somfy Connexoon Terrace. Поемете контрола над тентата си!

4

Ексцентричен чадър Leroy Merlin

В момента не обмисляте да поставите тента или пергола, но искате сянка. За вас нашето предложение е чадър, а не какъв да е модел.Колко пъти ви е притеснявал централния прът на чадъра? Със сигурност няколко. Е, при ексцентрични или странично стоящи чадъри това не се случва, защото мачтата му е разположена "извън" пространството, което засенчва, независимо дали става въпрос за зона с шезлонги като тази, хол с външен диван или трапезария. Още едно предимство: ексцентричните чадъри се въртят около собствената си ос Така, докато слънцето се движи, можете лесно да завъртите чадъра, така че винаги да хвърля сянка. Плюс: потърсете основа с колелца, за да е и чадърът подвижен. Този модел е от Leroy Merlin.

5

Диван+таван, по проект на Tinda's Project studio

Повече от диван, този дизайн е… курорт!! Звездното парче в салон на открито или обстановка край басейна има собствен покрив и прозрачни тъкани, за да ви засенчат от слънцето и дрямката.Изберете комбинация от възглавници, поставете странична масичка, за да изпиете питие, книга или слънцезащитен крем наблизо и насладете се на този кът на чист въздух Добра идея: поставете цъфтящо увивно растение, за да придадете повече цвят и живот в този идиличен оазис, създаден от интериорния дизайнер Ева Меса.

6

Пергола Green Classique с вълнообразни сенници от Greendesign.

Решение за тераси и веранди от всякакъв стил, което се изработва в стандартни размери и по заявка, прикрепени към стената или свободностоящи. Съчетава ламинирана дървена структура с двойна греда и две сенници модел Ondas, изработени от платно с обработка против влага, плесен и свиване; ръчно задвижване с ролки и водачи.

7

Стенна пергола Solaire от Unopiù.

Елегантен, вечен и визуално лек. Неговата структура от галванизирано желязо с криволинейни ламели е комбинирана с водоустойчиво платнено покритие. На снимката перголата е прикрепена към стената, но може да бъде и свободностояща; може да има и прави плоски летви и други материали за покритието; Украсена е с капители. Размери: 3,76 x 2,20 x 2,90 м.

8

Система Llaza-Elit с тенти Elit-Vertical от фирма Llaza.

Дизайн, който предпазва от слънцето по всяко време. Алуминиева конструкция и тенти от фибростъкло, плъзгащи се през водачи и моторизирани, с дистанционно управление. На снимката две плоски и две вертикални сенници (за въздух, ниско слънце и уединение). Външни размери: 9 x 3,75 x 2,60 m., инсталирани от Toldos Linares.

9

Здрава и стабилна метална рамка

Устойчива и ефективна пергола, която перфектно издържа на лошо време. В този случай тя може да бъде затворена отгоре с ламелите, за да гарантира сянка, когато желаете и да осигури външно осветление, когато е необходимо. Сложна и функционална система, за да се насладите на зона за обяд и вечеря.

10

Тента Green Greendesign ракла, с „невидими“ръка и гърди.

Когато сенникът е удължен, рамената не пречат, защото се изравняват с тъканта и, тъй като са шарнирни, се сгъват напълно, когато са затворени. Ръцете, тъканта и винтовете се вкарват в компактна структура или ракла, която го предпазва от прах и влага, когато не се използва. Размери: 4 x 2 м.

11

Пергола с плоска тента от Tolder.

Пергола от куперизиран шведски червен бор или ламинирано иглолистно дърво, с плъзгащо се акрилно платно и ръчно или моторизирано управление.Тъканта може да оформи плосък покрив, както е на снимката, който е навит на руло, или гофриран покрив, набран като акордеон. Размери: 3 x 3 x 2,5 м.

12

Видове тенти

Права плетка: Когато са отворени, ръцете образуват прав ъгъл с предницата; те са класически сенници и обикновено се монтират на прозорци.

С невидимо рамо: рамената „изчезват“, защото са скрити под платното, когато е отворено, както показва тази снимка, тента от твърдо платно Dickson. Когато се вдигне, ръцете, които са съчленени, се сгъват сами.

Плосък сенник: монтира се върху дървена, желязна или алуминиева пергола; полуотделен или отделен.

13

Тъкани: полиестер с висока издръжливост

Внимавайте! Не всички тъкани за сенници са еднакви. Тази на това изображение не е същата материя, използвана в тапицерията, а по-скоро по-устойчива на износване нишка, която също не абсорбира вода, така че ако се намокри, изсъхва бързо. На тази снимка 1 виждате тъканта Sunworker от фирмата Dickson, полиестер, покрит с пластизол, вид PVC, който запазва цветовете. Както можете да видите на снимката, тя е прозрачна отвътре, но не и отвън, така че се постига уединение и по-добра вентилация.

14

Беседки

Беседките, наричани още беседки от производителите, са конструкции с голямо разнообразие от дизайни, които могат да се монтират до фасадата на къщата или да стоят самостоятелно. Те се отличават с елегантността на своя дизайн: осмоъгълни, двуъгълни, правоъгълни, квадратни…

15

Тъкани: Акрилно платно и PVC

Акрилно платно: Това е влакно, което смесва синтетични материали и което не се обезцветява, защото е масово боядисано, т.е. боядисва се преди да бъде изтъкано; Има хидроизолационна обработка за отблъскване на мръсотия и вода, въпреки че не е водоустойчива. Преди се правеше само с райе в два цвята, но сега можете да го намерите с няколко нюанса, както на снимки 2 и 3, които са от Dickson.

PVC: обикновено се поръчват от този материал, когато целта не е слънцезащита, а дъжд.

Памучни брезенти: не са подходящи, защото избеляват бързо и се свиват при дъжд.

Популярна тема