12 Добри идеи за реформиране на мини кухни

12 Добри идеи за реформиране на мини кухни
12 Добри идеи за реформиране на мини кухни
Anonim

Да имаме малка кухня не е това, което искаме, но ако няма друго решение и не можем да разширим квадратните метри на пространството, с което разполагаме, трябва да използваме изобретателност, за да използваме максимално всеки сантиметър и всеки ъгъл, за създайте достатъчно място за съхранение в кухнята.

Приоритет е да обмислите добре и внимателно да планирате оформлението на вашата кухня. Зоната на мивката ще бъде наложена в повечето къщи от мястото, където са входовете и изходите за вода, но останалите елементи, като уредите или зоната за готвене, можете да изберете къде да отидат.

В този доклад се опитахме да съберем достатъчно идеи, за да можете да се вдъхновите и да извлечете максимума от вашата кухня.

Ако пространството за кухнята е малко, трябва да се избягва затрупването му с излишни мебели; за предпочитане е да дадете малко въздух на околната среда, като изчистите стената. Може би един фронт с мебели до тавана е достатъчен за съхранение. Също така в тези случаи е важно да се поддържат минимални разстояния, например между два успоредни фронта, тъй като в тази кухня трябва да има поне 100 или 120 см.

Препоръчваме ви да разгледате тези осем съвета за разпределяне на кухненски мебели, те ще ви дадат представа кой е най-добрият начин да го направите, след което се опитайте да адаптирате основните концепции във вашата кухня, дори ако по-малък е, отколкото виждате на снимките.

Ако имате нужда от по-функционална, модерна и ефективна кухня, ще е добре да се запознаете с това практическо ръководство със съвети и идеи, за да направите реформата успешна.Функционално разпределение, ефективни уреди, подредени шкафове и чекмеджета, плотове, прибори, осветление… Открийте какви са днешните кухни и копирайте техните идеи.

И разбира се, когато можете, хвърлете прегради и отворете кухнята към хола или към трапезарията. С един замах (и никога по-добре казано) ще имате много по-голяма и по-светла кухня. Или заменете една от стените със стъклена, това е супер модерен вариант, който ще ви даде визуална амплитуда, без изпаренията от кухнята да наводнят стаята.

Накрая, преди да плъзнете, за да видите вашите идеи за преобразяване на мини кухнята, препоръчваме ви да разгледате тези 25 (много) малки кухни, за които умираме.

1

Кухня с U оформление

малка сива U-образна кухня

Кухнята трябва да бъде организирана около въображаем триъгълник, чиито три върха трябва да са: хладилник, котлон и мивка. За достъп до тези точки с малко движение, максималната страна на този триъгълник трябва да е с дължина между 1,20 m и 2,50 m.

Всички мебели са част от колекцията Ikea Bodbyn.

2

Споделени пространства

отворена кухня със сиви шкафове

При таванско помещение и оформление с отворен план самата кухня може да бъде необходимият разделителен елемент, който да направи пространствата независими, поне визуално. В този случай това е предната част, предназначена за зоната за готвене, която разделя двете стаи.

Много полезно решение е да удължите ширината на работния плот и да го превърнете в бар за бързо хранене, съвпадащ с холната част. Кухненското обзавеждане е на фирма Knib.

3

Open Pantry

отворена килера

Когато броячите са оскъдни, време е да превърнете някои пространства в многофункционални. Например зоната за пране и гладене може идеално да хармонира с добре организирана килера и със зоната за съхранение на почистващи продукти. Всичко на мястото си и всичко е добре координирано. Идеално е!

Ако имаме основен стълб в средата на кухнята, може би можем да се възползваме от него, като го използваме като опора за фиксирани рафтове. Това е страхотна идея като отворено пространство за съхранение и също така действа като разделителен елемент между среди.

4

Визуална лекота

Конзолните рафтове в основата са отлични заместители на шкафове от стена до таван, когато пространството е ограничено. Това решение облекчава доста околната среда и предлага капацитет за съхранение на буркани, кутии или кухненски съдове; да, препоръчително е да го поддържате в ред, тъй като винаги ще бъде пред очите ви.

5

Бар като мини офис

Импровизирането на бар за храна е лесно с плитка конзола и няколко столчета. Друг вариант е да фиксирате летящ рафт към стената, който да действа като бар. Метални табуретки от Car Möbel (€59,90 всяка).

Вярно е, че светлите тонове засилват светлината и създават усещане за чистота и хигиена в кухнята; но, за да персонализирате една среда и да й дадете живот, едно докосване на цвят е от съществено значение - дори в малки дози. Аксесоарите и текстилът ще бъдат най-добрите ви съюзници.

6

Помощни мебели в кухнята

Дори и най-неочакваният ъгъл на кухнята може да побере грациозно спомагателна мебел като малък бюфет като допълнение за съхранение на кухненски съдове и други аксесоари.

Тук се възползвахме от пространството, оставено от масата до стената, за да съхраняваме метлата; показва, че съдовете в перфектен ред съжителстват чудесно. Всичко, с Car Möbel.

7

В правилната мярка

Най-добрите фирми за уреди предлагат модели, специално проектирани за малки пространства, като модулни готварски плотове или изключително плоски аспиратори, като този на AEG, с модерен дизайн.

8

Комплект прибори

Вероятно в една много малка кухня чекмеджетата са оскъдни или дори несъществуващи. За тези случаи някои декоративни контейнери ще бъдат полезни за подреждане на приборите. Цинкови чаши, от Ikea.

9

Вдъхновено от ретро

Голямото предимство на модулните кухненски шкафове е лекотата, с която се сглобяват в площи от няколко квадратни метра.

Подражавайки на кухните от миналото, в допълнение, тези мебели бяха затворени с ефектни платнени завеси, направени с кухненски кърпи, от Le Jacquard Français.

Табло за бележки от преди години и стара везна за хранителни стоки допълват ретро вида. Всички мебели са от Ikea.

10

Запазване на идеи

Покривки, салфетки, кърпи, подложки за хранене… необходимият текстил за кухнята изисква значително място за съхранение.

Високият тесен рафт може да бъде идеалното решение; заема малко място и предлага няколко рафта, които ще поберат много текстил, ако са добре сгънати.

Мебели от бор, от Bloomingville, в 1, 20 x 0, 20 x 0, 30 м (179 €).

11

Закачалки в кухнята

Стената осигурява ценно пространство, което често остава незабелязано. Рафтове, черни дъски или дъски за бележки са чудесни съюзници; тези сини букви включват колчета, на които можете да закачите седмичното си планиране, кухненски кърпи или много други неща, които трябва да имате под ръка. Те са от фирмата Anthropologie.

12

Романтична въздушна лавица

Декорираните буркани или кутии са чудесни за красиво съхранение на подправки.

Добра препоръка е да изберете цяла серия или колекция, които, поставени заедно на красив рафт, ще се превърнат в декоративен елемент. Рафт, от An Angel at My Table (приблизително 154 €, 23 €).

Популярна тема