12 Саксии и кашпи за вашите растения, които можете да закупите днес

12 Саксии и кашпи за вашите растения, които можете да закупите днес
12 Саксии и кашпи за вашите растения, които можете да закупите днес
Anonim

Растенията се нуждаят от висококачествени контейнери, които насърчават дренажа на водата и осигуряват достатъчно място за приютяване на корените. Красивото външно изображение е синоним на вътрешно благополучие.

Запомнете, че не е препоръчително да използвате пластмасови материали в средата на лятото, защото стават твърде горещи и това се отразява на корените. Когато става въпрос за избор на саксии и кашпи за растения, ние представяме селекция от най-добрите модели за вашия дом.

Видове саксии и кашпи

Рециклирани кутии за плодове или зеленчуци… вземете една и я превърнете в оригинална сеялка. Ако кутията е много голяма, завийте няколко колелца на всеки ъгъл на основата, за да я преместите по-лесно. Поливането на хортензията трябва да е обилно, без да се наводнява. Можете да залепите влагомер в земята за надеждни насоки.

Кутии, в които можете да поставите няколко малки саксии, са друга възможност за групиране на вашите растения. Ако изберете тип тава с дръжки, можете лесно да я местите и да създавате атрактивни центрове с кутии с различни размери. Можете също така да изберете дървени кашпи, които са декоративни и елегантни.

Що се отнася до кашпи, ако искате да добавите нотка чар към ъгъл или да украсите всекидневната или трапезарията на терасата, изберете високи кашпи Създавайте персонализирани композиции върху нощно шкафче или крак на шевна машина и дайте втори шанс на старите предмети.Можете да ги купите на рейкове и да ги трансформирате в красиви саксии.

Използвайте повторно саксии и ги превръщайте в саксии

Използвайте форми, кутии за фланели или стари кухненски съдове, за да направите импровизирани централни елементи. На снимката те са използвани за засаждане на малки и ерика селагинели. Почти всеки съд може да се трансформира в саксия; просто трябва да използвате въображението си. Изработени от пластмаса, галванизиран метал, неръждаема стомана, глина или керамика, има много интересни формули. Друга идея е да използвате фаянсови чайници, които вече не използвате и да поставите саксии с цъфтящи растения, които не растат много, като алегрии, петунии или теменужки.

Не забравяйте да поддържате растенията си здрави. Докато избледняват, премахвайте мъртвите цветя и листа. Освен това на всеки една или две години, в зависимост от вида, сменете саксията с по-голяма, за да има достатъчно място за растеж на корените. Винаги има възможност да се прибегне до големи и красиви кашпи.

Съвети за декориране със саксии и кашпи

Глинените саксии са много интересни за всякакви растения. Те са идеални за декориране на кухнята с ароматни растения. В допълнение, един слой боя в ярки цветове ще бъде достатъчен, за да обновите външния му вид. Идентифицирайте всеки вид с неговото име, за да ги разпознаете; можете да го направите с цветен тебешир. Не забравяйте да поставите чакъл, експандирана глина или парчета счупена керамика на дъното на саксията, върху дренажните отвори, за да не заседнат.

Изберете най-добрите саксии за вашите растения. Най-често използвани са теракотените; всъщност е необходимо да се предпазят от замръзване, като се има предвид, че под 0º калта се напуква. За да избегнете това, ако са навън, можете да ги покриете с мехурчета, мехури или брезенти.

1

Maisonica

Керамична правоъгълна саксия

54, €61

Сякаш е на едно и също място от десетилетия. В допълнение, поради размера си, тази саксия е идеална за ароматни билки или ароматни цветя. Поставете ги близо до прозорец и с ветреца парфюмът ще нахлуе в къщата. Имайте предвид, че почвата не трябва да се уплътнява, за да се улесни проникването на вода.

2

Relaxdays

Дървени саксии

34, €99

Функционални и декоративни дизайнерски саксии за всякакви растения. Те предлагат фин и елегантен външен вид, който в крайна сметка може да изглежда страхотно в спалните; следователно те са идеални за декориране със стайни растения.

3

LA JOLIE MUSE

Керамична саксия

23,99 €

Керамиката е подходящ материал за растенията. Тези екземпляри имат елегантен синкаво-зелен тон. Освен това има дренажен отвор и са хубави саксии за интериорна декорация.

4

Домашен лекар

Стъклена камбана с гърне

45, €79

Модел от полупрозрачно стъкло със защитен капак, който всъщност ви позволява да видите растението отвън и го прави вид красива и издръжлива саксия.

5

Домашен лекар

Бетонни саксии

94, 83 $

Здрави и последователни, интересни светлосиви бетонни саксии за декорация на дома. Оребрената шарка показва динамичен и изискан вид; Освен това има долен отвор с дренажна система.

6

FRANCACOR

Стъклени саксии

15,95 €

Опростен стъклен модел с голяма устойчивост и твърдост, който позволява да се постави друг контейнер вътре с вече порасналото растение. В крайна сметка това е още един начин за декориране на интериора и е подходящо за всякакви растения.

7

JIACUO

Винтидж декоративна саксия

13, €40

Вид ретро метална кашпа и подходяща, за да придаде уникален щрих на растението. Дизайнът е красив и привлекателен за украса на дома.

8

Emsa

Устойчива на ултравиолетови лъчи сеялка

24, €19

Сакси от пластмаса. Устойчив е на UV лъчи и замръзване. Той е добър контейнер за растения и предлага красив дизайн за поставяне в градината, нещо типично за растенията на открито.

9

Бетон

Цветни циментови саксии

40, €99

Красиви цветни саксии в многоъгълен формат и направени от бетон. Дизайнът е модерен и динамичен, като е с високо качество и е устойчив на атмосферни влияния.

10

scheurich

Пластмасова кашпи

46, €66

Голяма пластмасова кашпа с гранитен вид. Той е устойчив на външни влияния и предлага издръжливост във времето. Устойчив на UV лъчи продукт.

11

Ailrini

Smart Pot

31, €16

Технологията достигна градинарството. Интелигентна саксия, която има аларма, когато има излишна вода в напояването и открива нивата, които трябва да има, за да поддържа правилно състоянието на растението.

12

Relaxdays

Реколта саксии (2 броя)

48, €62

Винтидж кашпа с форма на улей от цинк и поцинковано желязо. Дизайнът е елегантен и изтънчен, подходящ за поставяне на открито.

Популярна тема