Как да накарате къщата ви да мирише на лято: съвети и трикове

Как да накарате къщата ви да мирише на лято: съвети и трикове
Как да накарате къщата ви да мирише на лято: съвети и трикове
Anonim

В допълнение към декорацията, боята и цвета на стените, текстила и осветлението, ароматът на вашия дом е един от стълбовете, които придават индивидуалност на вашия дом. И това не е да споменаваме ефектите от ароматерапията.

Вашата къща трябва да говори за вас по всякакъв начин и миризмата има много за казване. Разбира се, първата цел е да се чувствате добре във вашето пространство, но ако ще приемате гости, това е начин да ги посрещнете по всякакъв начин. Приятният и гостоприемен аромат ще създаде идеалната среда, в която вие и вашите гости се чувствате комфортно.Има определени аромати, които релаксират, други съживяват, някои приканват към спокойствие и размисъл и като цяло всички те ще повлияят на вашето благосъстояние.

Как да ароматизирате дома си

Има много начини къщата ви да мирише добре. На първо място, важно е да извършите добро почистване, така че прахът и други агенти да не замъгляват околната среда. Можете да добавите този аромат, който харесвате толкова много по няколко начина, ние ги преглеждаме:

  • Ароматизирани свещи. Има много подписи и хиляди есенции, за да придадете на дома си този специален аромат.
  • Микадо или пръчки. Можете да промените всеки ароматен сезон.
  • Дифузери. Можете да имате различни етерични масла, за да накарате къщата ви да мирише различно всеки път.
  • Тамян. Това е много естествен залог.
  • Централни елементи с плодове и подправки. По-долу има идеи за това как плодовете, смесени с аромати, могат да направят красива централна част, която също така мирише страхотно.
  • И разбира се, букети. Нищо по-добро от добър букет от лилии или рози, така че техният аромат да изпълни стаята.

През лятото препоръчваме най-свежите и флорални есенции и аромати. През по-студените месеци триумфират ароматите на дърво, ванилия, канела и др. Сега ще прегледаме някои от идеите, които споменахме по-горе, с много цветни и декоративни примери, така че да можете да ароматизирате къщата си през лятото. Не че ще можете да намалите температурата, но усещането за свежест помага.

1

Пътувайте със сетивата

градска гара аромати

Пресъздайте почивка в Ню Йорк, Парос, Токио, Дубай или Берлин с колекцията от аромати на фирмата Le Labo. City Exlusives е колекция от 12 парфюма, вдъхновени от ароматите на определени градове.Налично за закупуване в Мадрид през месеците август и септември в магазина на Fernando VI Повече информация на www.lelabofragrances.com

2

Вази за цветя

цветен център с тамян

Разгледайте тази идея за ароматизиране на всяка стая в къщата: когато имате ваза с цветя, внимателно поставете пръчици тамян (€7,50/кутия в Habitat) между тях, за да не изгорите листенцата. Ако вазата има дръжки, като тази от Jardiland, можете лесно да я местите.

3

Декоративен център

център за тамян

Вземете кристален център (€17,50 в Jardiland) и го напълнете с камъни като тези, с аромат на манго и папая, които също премахват миризмата на тютюн.Поставете няколко ароматни пръчици между тях (11,50 €/кутия). Всичко от Jardiland. Украсете с листа и топчета ароматно потпури (€8/пакет от Maison Parfum).

4

По време на чай

розова ароматна свещ

Пресъздайте ориенталска атмосфера с всички необходими елементи: добре запарен чай от жасмин в чаен сервиз в етнически стил; купа с ароматен бамбук и свещ, която приканва да се отпуснете. Индивидуален комплект чайник и чаша (24 €) и свещ с аромат на роза (24 €) в Habitat. Бамбуково потпури (€8) и бамбуков парфюм (€12); и двете от Maison Parfum. Купа, от Батавия.

5

Свещи, плодове и подправки за хола

свещи, плодове и подправки за всекидневната

Подправките и плодовете миришат вкусно. Импровизирайте централен елемент с поднос от венге (приблизително 28 евро) и поставете няколко пръчици канела и кората на мандарина върху него. Допълнете го със свещ с аромат на портокал (приблизително 32 евро). Всичко от Maison Parfum. Можете също така да изберете свещи във формата на плод и ароматизирани свещи (приблизително 15,13 € всяка от Point à la Ligne).

6

В банята

аромати за дома

Забравете стреса от деня: вземете си релаксираща вана с ароматни сапуни, ароматизирани свещи и тамян. Рафт и кърпи, от Хабитат. Сапун от сандалово дърво от Cabtree & Evelyn. Маслен буркан с листенца, от Jardiland. Поставка за тамян (€12) и конус с аромат на папрат от Maison Parfum. Аромат за дома от L'Occitane. Свещ във формата на сапун (8,90 евро в Батавия).

7

полилей

свещник с ароматни свещи

Искате ли да постигнете специална атмосфера? Намерете свещник и поставете ароматизирани свещи; Освен че създавате вълшебно осветление, вие ще ароматизирате стаята. От Point à la Ligne: полилей (81 €) и свещи от жасмин (9,85 €/6). Кристален свещник от L'Occitane. Сашета с аромат, от фирмата Cabtree & Evelyn. Ваза, от Хабитат.

8

Вътре в килера

За да придадете на дрехите си приятен аромат, закачете тези ароматизирани филцове от фирмата Maison Parfum (приблизително 6/2 €) на няколко закачалки. Тъй като имат сладък дизайн, можете да ги поставите и върху дръжките на вратите на гардероба, за да ухаят спалнята.Панделка (1,50 €/m в Depapel). Кимоното е от Habitat.

bonVIVO

Познавате ли ароматизирани закачалки?

24, €90

Добър вариант е да вземете ароматизирани закачалки. Освен това, тъй като обикновено са подплатени с плат, те са идеални за окачване на деликатни дрехи.

Maisons du Monde

Плодови свещи

10, €90

Ако търсите ароматизирани свещи, които се вписват във всяка среда, независимо от стила й, обърнете се към семпъл дизайн и плодови аромати.

9

Оригинални вкусове

Можете също да ароматизирате стаята си с изпарители; но се уверете, че ароматите винаги са меки, за да не пречат на съня: лавандула, розова вода… Аромати на Cabtree & Evelyn (11,50 € всеки приблизително). Ако забележите, че камъните или попарата са загубили аромата си, напръскайте ги с атмосферни парфюми.Тези, от Maison Parfum, предизвикват миризма на бамбук, кралски божур и селска къща (приблизително €12 всеки).

MAISON BERGER

Аромати за дома

€55,00

Съхранявайте аромати за дома в сладки бурканчета и ги изложете в спалнята или банята си; ако ги имате под ръка, ще ви бъде по-лесно да ги използвате. Буркани с атмосферен парфюм от Lampe Berger.

10

ALUYF

Цветен тамян

14,99 €

Играйте с формата, размера и цвета на тамяна в зависимост от разнообразието от цветя, които показвате в аранжировката си. Тези фунийки с аромат на цветя се предлагат в много цветове.

Популярна тема