Апартамент с индустриална декорация

Апартамент с индустриална декорация
Апартамент с индустриална декорация
Anonim

Интериорният дизайнер Алехандра Помбо отговаряше за ремонта на този ярък дом в Мадрид, , разположен в района Nuevos Ministerios. След като работата приключи, разпределението, функционално и модерно, и интериорният дизайн, приветлив и с актуална естетика,, който съчетава бяло с материали като дърво и стъкло, са еднакво изненадващи. Що се отнася до пространствената организация, се откроява създаването на голяма стая, споделяща хол-трапезария-кухня. Всъщност дневната зона е отделена от останалата част с плъзгаща се стъклена ограда. Ежедневно тяхната прозрачност прави визуалната връзка и изключителната осветеност достатъчни, за да ги възприемат като едно пространство.

В хола, играта на chiaroscuro в тапицерията и стените придава на всяко парче по-голямо визуално облекчение. Комбинацията от контрастни възглавници и килим, с поразително цветово дуо, правят хола по-топъл и енергизират декорацията. В трапезариятаестественото дърво и бялото, в допълнение към мебелите от ковано желязо, създават хармонична и балансирана среда. Успешното му разпространение зачита транзитните зони.

Плъзгаща се стъклена преграда визуално свързва и комуникира всекидневната зона и пространството, споделено между трапезарията и кухнята. Неговата прозрачност създава усещане за по-голям простор и подобрява осветеността.

Стъклото кара светлината да се разпространява от една част на къщата в друга.

За покритията интериорният дизайнер избра еднаквост: бяло по стените и подова настилка от европейски дъб обработена с масло, елегантен тандем, който осигурява на дома хроматично единство.Той само смени белия цвят с тъмно сив в хола, във вдлъбнатина в стената, където очерта работния ъгъл, и в изключително дълга хоризонтална ниша над дивана, за да покаже стилно различни декоративни предмети.

Отделна глава заслужават спалнята и банята-съблекалнята. В първата, гладка лакирана табла, която интегрира оригинални странични маси с надвиснали чекмеджета, е безупречен дизайн, което също внася топлина в зоната за почивка. За банята интериорният дизайнер е проектирал функционално разпределение. На първо място, той създаде отделно пространство за тоалетната. Стъклото е ключово в оформлението на банята, където мивката не беше прикрепена към стената, а към душ паравана, с полупрозрачно стъкло наполовина нагоре.

Насладете се сега на всички снимки на апартамента:

С изгледи

апартамент в мадрид тераса

Покритата тераса с диван и маса, направени от палети от Pellet Maderas Cepa и табуретки от Hanbel.

Рециклираният стил във външните пространства

Растение, Саксия, Интериорен дизайн, Сервиране, Стайно растение, Керамика, Ваза, Керамика, Порцелан, Флорален дизайн,

За направата на дивана и масичката за кафе от Pellet Maderas Cepa няколко палета бяха рециклирани и боядисани в бяло. Повече комфорт? Тапициран матрак и възглавници, от Francisco Segarra.

Уютна атмосфера

апартамент в мадрид светла всекидневна

Г-образен диван и шезлонг, проектирани от Pombo Estudio, с тапицерия от Pedro Ros. Възглавници и каре, от Becara. Килим от The Rug Company, в BSB. Маси: централни и странични маси, от Hanbel. Ремонт от интериорния дизайнер Алехандра Помбо.

Правилната доза…

Смесването на цветовете е добре, но без достигане на насищане. Как да постигнем цветови баланс? Отговорът е в тази комбинация от възглавници и килими в тази всекидневна. Възглавници, от Becara. Килим, от The Rug Company, в BSB.

Подробности и реформи

Обикалянето на проекта няколко пъти е гаранция за успех. Новата къща трябва да се адаптира като ръкавица към нуждите и вкусовете на собственика. Усъвършенствайте нишата над дивана, за да покажете всеки предмет; вие също трябва да вземете предвид неговия цвят, размери, осветление…

Градско сиво

Тъмният цвят, напротив, ограничава това светещо работно пространство във всекидневната, добре разположено във вдлъбнатина в стената.

Бюро и библиотека, от Pombo Estudio, от желязо и дърво за разрушаване. Фотьойл, от Hanbel.

Винтидж артикули

Винтидж треската залага на декориране с парчета от вчера, като тази машина. Но също така, ако имате такъв и работи, изненадайте семейството и приятелите си, като напишете следващата покана с него.

Почти отворена стая

Акцент, бетонната колона, фабричен елемент на таванско помещение, който хармонира с мебелите от ковано желязо и дърво.

Свободно движение в трапезарията

Маса, проектирана от Pombo Estudio, с дървен плот за разрушаване и крака от ковано желязо. Фотьойли от Vitra. Лампа, от Hanbel. Пътека за маса, подноси, кошници и вази от Ikea. Разделен климатик Samsung.

Лампи…

Светлината, която излъчват, и техният ефект са най-важното нещо. Но дизайнът следва отблизо. Ако изберете модел, който добавя стил и има визуално въздействие, средата ще спечели. Лампа, от Hanbel.

Кухнята

Прозорците обуславят разпределението на мебелите, правилно решени. Пред тях има само плот и долни шкафове. Мултифункционалният остров и барът благоприятстват визуалната връзка с трапезарията по време на готвене.

Лампи от Light Years. Пещи, от Neff.

Цветови тонове

Презентацията на тази маса е много естествена и също така хармонира с мебелите от дърво и ковано желязо в трапезарията. Разгледайте вашата и помислете за други варианти за представяне на масата веднага щом имате възможност. Кухненски прибори от Ikea. Масла, от La Chinata.

Свързани пространства

Интериорен дизайн плюс: изключително дълъг бар, който разделя кухнята от трапезарията и позволява визуалната връзка между двете. Използва се като висока маса за закуска и неформални ястия.

Кухня, проектирана от Pombo Estudio и направена от Neuhaus a Doc.

Кухненски остров

На задната стена мебели до тавана с вградени фурни, разделени с отворен модул, практични за кухненски съдове и декоративни предмети. В центъра остров, оборудван с керамичен плот, мивка, голяма работна повърхност и още шкафове.

Главната спалня

Текстилът: В тази декоративна схема, с такава намалена първоначална цветова палитра, текстилът добавя тази нотка стил. Женствена, бляскава, ведра, елегантна, екзотична… Тук възглавничките и калъфката умножават триото бяло-черно-сиво, затова въвеждането на цвета шам-фъстък има такова визуално въздействие. Въпрос на избор на цвят и залагане на него.

Шамфъстък ленено каре и сиви и бели възглавници, от Kieffer by Rubelli, в колекция Dolz. Зелена и карирана възглавница с геометрични мотиви, от Nya Nordiska в Macarena Saiz.

Спалнята

Използването на различни цветове е от ключово значение за придаването на повече визуален интерес на спалнята: докато сивата табла смекчава интензивността на черното канапе, различни възглавници от шисти се редуват с бели. Изненадващият цвят, който фокусира вниманието: шам фъстък на една от възглавниците и две карета

Покрития: В пространство с бели стени и дъбов под, декоративните възможности са безкрайни. В този случай е избрана градска визия, където светлосивата табла е комбинирана с бяло, за да се нюансира трезвостта на черния диван.

Окачен умивалник

До входа на банята от спалнята, открехнатата врата, която разделя тоалетната и голяма греда за хавлии, до душ кабината. На преден план е по-добре оценено решението за поставяне на умивалника, почти в центъра на банята: стъклен панел, монтиран на ниска стена на половин височина, което позволява анкерирането на умивалника и инсталирането на водосборниците.

Едноръкохватков кран от Leroy Merlin. Кърпите са от Zara Home.

Повече яснота

Мивка, огледало и нощно шкафче, проектирани от Pombo Estudio. Под душа, хидравличен, от La Serena. Скулптурата на масата е от Мария Хосе Алонсо.

План и разпределение на къщата

Популярна тема