Как да се грижим за антуриума: характеристики, поливане, грижи

Съдържание:

Как да се грижим за антуриума: характеристики, поливане, грижи
Как да се грижим за антуриума: характеристики, поливане, грижи
Anonim

Антуриумът е екзотично и елегантно стайно растение,с повече от 1000 различни вида. Неговите яркозелени листа и красиви модифицирани листа, които приличат на дълготрайни сърцевидни червени цветя, красят къщата през цялата година. Светилището, заедно с добра саксия за цветя, могат да превърнат дома ви в най-приветливо пространство, така че не забравяйте да разгледате най-красивите и оригинални саксии за вашия дом.

Антуриумът е идеалното стайно растение за подарък. Това е символ на гостоприемство, любов и трайно приятелство. Дължи името си на комбинацията от две гръцки думи: anthos и oura, които означават опашно цвете.

Според философията на фън шуй червеният лист се отъждествява с чувствата и затова им се приписва късмет в човешките взаимоотношения и обикновено е подарък за къщите на младоженци или двойки, които започват нов съвместен живот. Този вид е едно от 10-те растения, които намаляват вашия въглероден отпечатък, така че допринасяте за намаляване на парниковия ефект на планетата.

Как да се грижим за растението антуриум

Това е лесно растение за отглеждане, ако вече имате други видове, въпреки че вероятно ще се нуждае от кол, който да му помогне да расте изправено. Антуриумите трябва да получават достатъчно индиректна светлина, за да цъфтят непрекъснато, колкото по-малко светлина имате, толкова по-малки ще бъдат червените листа; ако обаче получи слънчеви лъчи, листата му могат да изгорят. Освен добро местоположение, антуриумът се нуждае от температура между 16ºC и 21ºC.

Това декоративно растение се нуждае от много влага, но ако листата пожълтяват, това ще означава прекомерен риск. Най-добре е да се полива леко и редовно, за да се поддържа винаги влажно и има нужда от тор и пръскане на листата всеки месец.

Зрелищният характер на зеленината му добавя точки, когато изглежда пухкав и лъскав, ние ви показваме най-добрия трик за почистване на листата на растенията и това изобщо не е зехтин.

Ползи от антуриума

НАСА е сертифицирала, че този красив флорален вид е едно от най-добрите стайни растения за подобряване на качеството на по-чистия и свеж въздух в нашата къща, просто трябва да видите списъка с растения за пречистване на въздуха, за да спите по-добре.

Как постигате този ефект? Големите листа на антуриума абсорбират запалими и токсични амоняк, ксилол или толуен, което ги прави перфектните растения за офиси, особено в райони, където са разположени принтери. Той също така е много гъвкав при премахването на газа формалдехид, който присъства в килими или кожени тапицерии.

Внимавайте! Ако имате домашни любимци или деца вкъщи, бъдете внимателни, защото антуриумът е токсичен и може да предизвика алергична кожна реакция и, ако се консумира, да раздразни гърлото и устата.

Къде да сложа растението?

Красотата на антуриума обогатява околната среда с приятна доза спокойствие. Сякаш това не е достатъчно, този тропически сорт е в състояние да подобри настроението ви и да ви помогне да постигнете целите си, особено ако го поставите в учебната или работната зона.

Това стайно растение е идеално за спалнята, заради свойствата си да пречиства въздуха, и в офиса, тъй като благоприятства концентрацията, но в хола то придобива известността, която заслужава, въпреки че трябва да избягвате поставянето на антуриума в близост до радиатор или източник на топлина. Разбира се, в банята също има място за създаване на растителна среда в стил на градска джунгла, освен това влажността благоприятства растежа му.

Купете своя антуриум:

DECOALIVE

19,50 €

Колвин

€19,00

Naturgarden

59,95 €

Колвин

€29,00

Популярна тема