20 Идеи за монтиране на малка гардеробна във вашата стая

20 Идеи за монтиране на малка гардеробна във вашата стая
20 Идеи за монтиране на малка гардеробна във вашата стая
Anonim

Мечтаете ли да имате съблекалня, но нямате място за това? Не е нужно да е голям, нито пък да покрива цяла стая. Тя може да бъде средна или малка; всъщност, за да проектираме такава, трябва да използваме поне три квадратни метра, така че да имате съблекалня в спалнята е лесно, ако можете организирате пространството добре.

Пред лицето на съмненията и за да нямате усложнения, направихме селекция от добри идеи да имате малка съблекалня в стаята и за вас да проектирайте свой собствен.

Защо да имаме съблекалня в стаята?

Добрата съблекалня се характеризира с правилната организация и използване на пространството. Простият факт да имаме дрехи под ръка и добре разположени ни помага най-вече да намерим всичко, което трябва да знаем как да поставим всяка дреха на мястото й. Това е основен принцип за поддържане на ред у дома.

Основният подход е, че е в спалня; въпреки това има съблекални за всички стилове и приспособими към всяка стая в къщата, като коридора или антрето. Няма нужда да поставяме граници и да го подреждаме там, където смятаме за най-добре, тъй като има достатъчно възможности. Освен това ни помага да имаме организирани дрехи, обувки на мястото им и да поръчваме чанти и други аксесоари.

Дизайн на малка съблекалня

Съблекалнята може да бъде поставена на една стена или на две в L-образна или успоредна форма. Има и възможност да го направите на три под формата на U.Препоръчваме ви първо да прегледате оформлението на спалнята, за да видите дали можете да спечелите повече пространство. Понякога е достатъчно да преместите леглото малко, за да спечелите половин метър. Също така е удобно да проверите дрехите; всичко, което не е използвано няколко сезона, може да бъде дарено. Ако не, важно е да разберете колко е важно да организирате гардероба си.

Относно вътрешното оформление, важното е да е ясно какви дрехи се използват Ако поровите в интернет или отидете в специализирани магазини, ще видите, че има множество аксесоари за всичко. Освен класическите закачалки за вратовръзки ще намерите щипки за ботуши, закачалки за шалове, многофункционални закачалки, рафтове за панталони, органайзери за чекмеджета, кутии от всякакъв вид и кошници. По принцип те са добри системи за съхранение за организиране на дрехи и други аксесоари.

Какво трябва да има съблекалнята?

На първо място, трябва да знаете типа дрехи, които харесвате най-много и по този начин да промените гардероба си.Измерете дължината на дрехите, които имате и мястото, заето от дрехите в момента, за да разберете на какво да дадете предпочитание, дали на решетките за окачване на дрехи на закачалки или на рафтовете и чекмеджетата. Това е важна стъпка за въвеждане на ред в съблекалнята.

От друга страна, имайте предвид три основни неща в една добре организирана съблекалня: огледало, фотьойл или пуф и добро осветление. Добро огледало е необходимо, за да се видим всеки ден с нашите дрехи. На свой ред вземете широка гама от най-добрите закачалки, за да организирате дрехите си: кадифени, дървени, класическите телени закачалки, но с шикозна нотка и т.н. За мечтаните съблекални няма нищо по-добро от качествени ресурси.

Как да организираме съблекалнята?

Обичайно се поставят чекмеджета с височина от 55 до 75 см,, което отговаря на 3-4 чекмеджета, но можете да поставите повече или по-малко, в зависимост от вашите нужди. А какви мерки да избера за чекмеджетата? Няма стандартни мерки, но е обичайно височината му да варира между 25-28 см.Ако поръчате съблекалня по поръчка, предимството е, че можете да добавите чекмеджета с височина 10-15 см, които заемат малко място и ви позволяват да организирате по-добре аксесоарите си: чанти, колани, ръкавици и шалове.

Ако имате дрешник с успоредни фронтове, всеки дрешник е с дълбочина около 60 см, а средната пътека е 90 см. В този случай съблекалнята има врати, опция за тези, които искат да предотвратят проникването на прах на всяка цена. Освен това симетрията на съблекалнята създава усещане за ред.

Като цяло, разгледайте следните идеи за спалня с дрешник за вдъхновение. Оттам нататък е само въпрос на да се организирате и да направите правилния дизайн.

1

Използване на пространство

малка съблекалня

За да проектирате правилно красива и функционална съблекалня, от съществено значение е да използвате добре пространството, като го разположите според размерите и формата на помещението.В този случай за подреждане на съблекалнята е използвана кабинет или офис стая, така че мястото да е много завършено.

2

Твърди пространства

съблекалня в спалнята

В спалня с неправилен подов план можете също да проектирате съблекалня. В тази стая входът с триъгълна форма беше идеален за инсталиране на един от два фронта, които са отворени на режим Коридор към зона за почивка. Двете фронтове са с еднакво разпределение, с решетки за окачване на дрехи, рафтове за сгънати дрехи, рафт за панталони, чекмедже и багажник. Реформа и дизайн на съблекалнята, от архитектурното студио Meritxell Ribé. Спално бельо, от Filocolore.

3

Лято, зима и полувреме

гардероб икеа

Пренаредете съблекалнята в смяната на гардероба според сезона. Ще има межсезонни облекла, които използвате с месеци, но най-летните и тези на мразовитата зима се използват много по-малко. Следователно, без смесване на дрехи. Летният топ не може да бъде заедно с вълнения пуловер. Решението: групиране по категория, якета, ризи, блузи… От Ikea: гардероб Pax Lyngdal и чекмеджета за комплекти.

4

Изтеглящи се рафтове

Те са по-скъпи от фиксираните рафтове, но са практични за поддържане на по-добро разположение на дрехите. А ако сложиш поне две? Те всъщност са като чекмеджета, които не са много високи, защото се препоръчват за няколко дрехи или една, която е деликатна, никога за натрупване на много.В този случай те имат метални дръжки, които също предотвратяват падането на дрехите.

5

Многофункционални кутии

Преди да започнете да пазарувате, особено по-големите, измерете рафтовете, където планирате да ги поставите. Ако ще се виждат, намерете сладък дизайн и ако не е, покрийте го с хартия или плат. Кутиите на тази снимка се използват за съхранение на обувки от друг сезон, а също и най-деликатните; За да предпазите последния от триене, използвайте тишу хартия. Идеалното докосване, поставете снимка на двойката, която съдържа. Кутии, от Muji.

6

Съблекалня с успоредни фронтове

Акцент в дизайна, неговите многобройни долни чекмеджета, с допълнителна дълбочина на тези, разположени вдясно. В горната зона врати за окачване на дрехи и багажник. По този начин ще научите как да организирате правилно дрешника.

7

Панталони подредени

Двойната функционалност на изтегляща се поставка за панталони: поддържа дрехите ви спретнато окачени, без да се намачкват и да се виждат. В случая това е широка чанта за панталон, но можете да изберете и по-тясна, която да заема само мястото на чифт панталон отпред.

8

Изчистване на оформлението

Прозрачните съблекални, с почти никакви страни или разделения, имат голям капацитет за съхранение.Разбира се, в случай на твърде дълга щанга, която може да се огъне от тежестта, ще трябва да поставите междинна кука, за да избегнете това. Между другото, овалните рафтове са по-устойчиви на огъване от кръглите.

Хартия за гардероб, от Designers Guild, за продажба в Usera Usera. Интериорен дизайн, Living Pink.

9

В по-малко пространство, отколкото си мислите

Този L-образен скрин заема по-малко място, отколкото си мислите. Съчетава три конструкции Pax, от Ikea, с височина 2,36 м: най-голямата е с ширина 100 см и е с класическо разпределение, с барплот и скрин; най-малкият, 50 см, е идеален за рафтове и рафтове за обувки; а средната, за ъгъла, 73 см, е оптимизирана с две ленти.

10

Съблекалня в L

В този L-образен гардероб, отворен към зоната за почивка, комбинация от чекмеджета, рафтове, рафтове за панталони и модули с врати за по-деликатни дрехи. Мястото в ъгъла е запазено за съхранение на по-дълги висящи дрехи. И стволът на всеки фронт е прозрачен, има само една междинна страна. Дори е хубаво да имате сладки рафтове или рафтове за обувки, за да организирате обувките си.

11

Поръчайте в мини орнаменти

Брошки, обеци и бижута като цяло обикновено се съхраняват в кутии за бижута, но можете да помислите и за други идеи и направете печеливши други малки зони, които са безплатни Например, в една от страните на скрина или скрина, можете да направите същото нещо, което беше направено тук с тези красиви копчета, от Ferretería Ortiz.Завинтват се и от тях висят няколко ленти за плетене на една кука от вече стар чаршаф. В тях бяха поставени фиби и пинсети.

12

Ограничен бюджет

Съблекалнята по поръчка винаги ще бъде по-скъпа от модулна система за съхранение, където елементите са направени в 2-3 размера и нито гърбът, нито стените са облицовани. Тази съблекалня от Ikea е направена със системата Stolmen, която е по-тясна от повечето гардероби. Основният му елемент са стълбовете, достигащи до 3,30 м височина, към които са добавени чекмеджета, рафтове, шкафове и наклонени рафтове за обувки.

Акцент в този дизайн, светлите цветове и макси огледалото, които създават усещане за повече простор.

13

Вградена кутия за бижута Maxi

В самостоятелен скрин, който разширява складовата площ на съблекалнята, можете да поискате последното чекмедже да бъде витрина и да го използвате като голяма кутия за бижута. Нуждаете се само от вътрешен органайзер, за да създадете отделенията в това чекмедже и стъклен плот.

14

Разделяй и владей

Организирайте вътре във вашите чекмеджета, за да победите хаоса Край на разхвърляните чекмеджета. Използвайте разделител, за да държите всичко на мястото си. Този прозрачен модел е един от многото аксесоари, които гардеробите на Metropolitan Closet Company включват. Освен това е лесно да извадите всичко, в случай че възнамерявате да направите голямо почистване.

15

Просто и функционално

Съблекалня перфектно съобразена с формата на помещението; По този начин имаме нашите дрехи и други видими аксесоари, всички много добре подредени и организирани, за да се възползваме от пространството и да превърнем съблекалнята в друг продукт за декорация. От Leroy Merlin.

16

Добре подходяща мебел

Няма по-хубаво от това да имате мебел, която се адаптира към пространството и стената. Трябва да има достатъчно отделения за поставяне на дрехи на закачалки, бельо, обувки и други повърхности за съхранение.

17

Не трупайте дрехи

Дрехите трябва да са разпределени на всеки рафт, а не подредени; По този начин я предпазваме от набръчкване и разваляне, поради което е добре да използваме високи и тесни мебели, за да не заемат много място и да имаме много място за дрехи.

18

Качествени закачалки

Няма съмнение, че за поддържане на реда и защита на качеството на тъканите е удобно да се използват най-добрите закачалки за подреждане на дрехите. За да направите това, нищо по-добро от да имате тези, които са направени от дърво и по този начин да избегнете драскотини, счупвания и други проблеми.

19

Видим

Използването на стъкло за гардероб-съблекалня е идеално, за да бъдат защитени дрехите, да не улавят други миризми и да виждаме всичките си дрехи. Освен това можем да поставим някои светлини вътре, за да получим повече светлина и да му придадем по-изтънчен щрих.

20

Разделение на интервали

За повече уединение е добре да отделите съблекалнята от спалнята със стена; във всеки случай не е необходимо да го затваряте или скривате, но може да остане отворен, но с известно разделяне, за да получите повече функционалност.

Популярна тема