20 Лесни и оригинални занаяти за Коледа

Съдържание:

20 Лесни и оригинални занаяти за Коледа
20 Лесни и оригинални занаяти за Коледа
Anonim

Знаете ли какво е хитра Коледа? Това е тази, която оформяме по свой вкус, с нашите ръце, любов, изобретателност и много креативност. И най-доброто от всичко: той е уникален. Ние предлагаме прости проекти, занаяти, които се грижат за детайлите. Изберете с коя ръчно изработена идея ще украсите къщата си през този празничен сезон.

Как да си направим коледни топки Направи си сам

Можете да започнете да правите домашна коледна украса, ако следвате този видео урок за създаване на топки за елхата. Ще ви трябва опаковъчна хартия с различни шарки, бяло лепило за изработка и прозрачни декорации от топки.

За да започнете да създавате вашата домашна коледна украса. Нарежете хартията за опаковане на подаръци на ленти с дебелина един сантиметър и ширина около два сантиметра. Сега с четка разнесете бялото лепило върху цялата повърхност на топката и произволно залепете лентите, които сте изрязали преди това. Нанесете отново слой лепило и оставете топките да изсъхнат. Наблюдавайте резултата от тази украса и, ако желаете, можете да добавите още хартии с още един слой лепило и хартии, докато тази коледна украса Направи си сам ви хареса.

Коледа за мнозина е време на носталгия, затова е много често да си спомняме как преживяхме Коледа преди няколко години и как я празнуваме сега. Все пак никой не трябва да губи надежда. Възрастните хора или бабите и дядовците могат да участват в партито, ако помогнат с малките детайли, така че ги поканете да дойдат в къщата ви с удоволствие и да ви помогнат да направите една от тези 70 идеи, за да украсите дома си за Коледа.

Въпреки това малките в къщата са истинските наслаждаващи се. Докато пристигнат Дядо Коледа и Тримата мъдреци, те ще имат много свободно време. Възползвайте се от тези дати, за да готвите с тях, да играете много и да подхраните екологичния им дух с тези подробности, които включваме в ръководството, за да украсите и прекарате хубава домашна Коледа с деца.

Направи си сам идеи за опаковане на подаръци

Ако се занимавате с рециклиране и искате да имате zerowaste Коледа, ще харесате тези съвети за опаковане на подаръци за Дядо Коледа и Тримата крале по устойчив начин. Когато икономиката не е с вас, е много важно да правите магия с ресурсите, които имате, ето защо опаковането на подаръка заема централно място.

Друга страхотна идея е да използвате японската техника фурошики, която е много проста и има невероятен естетичен резултат. Включва например поставяне на книга в центъра на носна кърпичка и увиване. Хванете двата края перпендикулярно и направете хубав възел и готово!

1

Напълнете масата с цветя

коледна звезда или посенция в шишарки за украса на коледната маса
коледна звезда или посенция в шишарки за украса на коледната маса

Коледната звезда е повече от ефектно растение. Освен че можете да поставите саксии с коледни звезди на масата или да ги използвате, за да направите централно цвете, препоръчваме ви да направите този оригинален занаят. Ще ви трябва само парче картон или хартия в сребрист тон, за да оформите конус. Оградете съда с платнена панделка и добавете червена коледна топка. Завършете орнамента „направи си сам“с две или три клонки, които ще окачите на всеки от трапезните столове.

ОЩЕ ИДЕИ: ВЕЛИКДЕНСКО ЦВЕТЕ, ГРИЖИ И СЪВЕТИ, ЗА ДА МУ СЕ НАСЛАДИТЕ ТАЗИ КОЛЕДА

2

10 Направи си сам коледни топки за деца

Тези занаяти ще очароват децата ви. Следвайте видео урока и ще създадете много оригинални топки, с които да украсите елхата тази година. Има десет идеи за запълване на пластмасови декорации с опаковъчна хартия, панделки, сърца, панделки, хартия, бои, камъчета, малки гумени играчки, сол или захар, восъчни бои, мъниста… Въображението няма граници, вдъхновете се и творете! !

3

От природата до дома

коледни занаяти коледни елхи, направени с клони и пръчки
коледни занаяти коледни елхи, направени с клони и пръчки

Ако нямате много място за вашата коледна елха или искате да я смените за по-селски вид, създайте свое собствено дърво с клони или малки трупи. Намерете основа, върху която да го поддържате, като дървен блок. Изберете клон, който да служи като ствол на вашето дърво. От това залепете с лепило или използвайте невидими пирони, за да поставите кръстосаните клони, от по-големи към по-малки, отдолу нагоре. Най-отгоре поставете звезда, издълбана в дърво или корк. Украсете своето творение с малки LED лампи или висящи декорации, като кълба прежда. От много.

4

Увенчайте този празник

Посрещнете гостите си с красив Коледен венец, окачен на вратата. Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете основата. Можете да направите обръч от картон, от тел или да използвате стар хулахуп, който имате из къщата. Колкото повече ще тежите, толкова по-последователен трябва да бъде обръчът. Можете да покриете с парчета кадифен плат или козина, също да направите форми на листа с различни цветове с порест каучук или да увиете клони на дървета около жиците и да залепите ананаси, малко ласо или дрънкалкаСтайлинг: Блейк Рамзи и Хелън Куин.

ОЩЕ ИДЕИ: 20 КОЛЕДНИ И АДВЕНТСКИ ВЕНЕЦА ЗА УКРАСА НА ДОМА ВИ

5

Дърво на рафт

Премахнете книгите от рафта и направете място за подаръците. Става въпрос за оформяне на триъгълник с кутии с различни размери и завършването им със звезда, закрепена на стената. Опаковайте всяка кутия, сякаш е подарък, с различни хартии и техните лъкове и етикети. Това е оригинално и много ефектно решение. осмеляваш се House Doctor атмосфера.

6

На клон

Разходка в провинцията, сух клон, няколко шишарки… Какво мога да направя? Естествена аранжировка за къщата. Закачете клончето с копринен конец на тавана или го поставете във ваза (с тежест върху основата). Залепете шишарките за клонката с горещ силикон и закачете различни коледни украси: топки, звезди, някакъв текстилен аксесоар… Хрумва ни да поставим вече сглобената клонка пред прозореца и дори да навием гирлянд от лампички, така че може да се види от улицата през нощта. Орнаменти, подобни в Greengate.

7

С малко дъски

Няколко чамови или MDF дъски, нарязани на същия размер и съединени отзад с няколко летви, които придават консистенция на парчето. Фиксирайте няколко дръжки или закачалки в долния край и го украсете, както предпочитате. Тук те са боядисани в зелено и червено. Получете избелелия ефект на боята, като я смесите с достатъчно вода. Можете да използвате и летвите от палет. DMC среда.

ОЩЕ ИДЕИ: 20 ЩАСТЛИВИ ПЛАНОВЕ + СЪВЕТИ ЗА ТАЗИ КОЛЕДА

8

2D дърво на стената с washi лента

В този момент има малко пристрастени към занаятите, които не познават възможностите на уаши лентата, но ако сте един от онези, които са нови в ръчно изработените задачи, трябва да знаете, че това е декорирана хартиена лента, полезна за персонализиране на всичко нека ви минава през ума. Да се развеселим ли с това дърво на стената? Просто и леко. Използвайте два или три модела уаши лента, нарежете ленти с различна дължина и монтирайте коледната елха на стената, според този дизайн. Изработена е с лепяща лента от фирмата MT, разпространявана от Mandisign.

9

Със свещи и ядки

Най-простата идея често има брилянтен резултат. Този натюрморт, предложен от фирмата H&M, се вписва във всякакви среди. Ще ви трябват само няколко клонки от бор или ела, потопени във ваза, като малка коледна елха. Белите свещи, символ на чистотата, образуват много естествен център, сгушени в купа, пълна с орехи.

ОЩЕ ИДЕИ: ДЕКОРАТИВНИ И ЯРКИ ЦЕНТРИ СЪС СВЕЩИ

10

Подаръци в чувал

Парче чул се превръща в чувал за съхранение на подаръци. Но какво мислите, ако го украсим по наш вкус? Поставете пластмаса вътре, така че боята да не се прехвърля от едно лице на друго. Направете шаблон с предпочитания от вас мотив и го пренесете върху плата с текстилна боя (по-добре с щрихи с четка, без да влачите излишно боята). Оставете да изсъхне и следвайте инструкциите на производителя на боята, която използвате (някои трябва да бъдат изгладени, за да се фиксират пигментите). Съхранявайте подаръци, въглища за най-малките или му придайте обем с намачкана хартия вътре и декорирайте кът или поставете няколко чувала под елхата. Сак, за продажба в Tape Pink.

11

Похвалете се с вашата Коледа

Тази година не оставяйте вкъщи коледните поздрави, които получавате от вашето семейство и приятели. Използвайте ги за украса, като ги залепите в коркова тапа и ги оформите като коледно дърво, окачите ги по стълбите или създадете оригинални декоративни предмети, като тази облицована закачалка, от която висят клони украсени с шишарки и висящи от тях коледни картички. Стайлинг: Алекс Мата и Лис Енгелхарт.

ОЩЕ ИДЕИ: ВЪЗВЕДЕТЕ СЕ КЪМ ТРАДИЦИЯТА И УКРАСЕТЕ С КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ

12

Деликатността на стъклото и вашата креативност

Стъклото е тенденция тази година за украса на Коледа. Ако искате специална композиция, която да включите във вашите коледни аксесоари, ние предлагаме перфектна и семпла аранжировка. Вземете няколко кристални топки с различни размери. С боя или маркери за стъкло украсете няколко топки с коледни мотиви. Тук звездите и снежинките са оцветени в червено и златно. Можете също така да напълните топка с панделки или цветни мъниста. След като боята изсъхне, просто трябва да ги закачите с копринен конец или въже в ъгъл на тавана. Affari Signature Ambience.

13

Всеки ден изненада

Една от коледните традиции, които децата харесват най-много, е Адвент календарът. Всеки ден те ще чакат с вълнение и нервност да отворят кутия. Ако искате да го използвате повторно, направете го от плат или филц, в противен случай от картон, пликове или чаши. Добра идея е да използвате дъска или черна дъска и от едната до другата страна да поставите 4 низа с пликове, държани с пинсети, с номера на всеки ден. От Photollini-C J Quadrat GmbH.

ОЩЕ ИДЕИ: НАПРАВЕТЕ СВОИ СОБСТВЕНИ КАЛЕНДАРИ „Направи си сам“У ДОМА

14

Коледа също е романтична

Сърцата също са задължителни сред причините за тези партита. Те са примесени с камбани, крила, ангели, звезди, елени… Тази композиция излъчва много романтика поради формите си и злоупотребата със сърца. Това е закачалка, тип адвент календар, която тук се използва като декорация на стена, с фигури и малки подаръчета по закачалките. Това е от фирмата Hübsch Interior.

15

Изненади на елхата

Парче еспарто или плат за зебло ни вдъхнови тази идея: адвент календар върху дървото. Ушийте малки торбички с размери 10 см. ширина х 15 см. височина и избродирайте на всяка с цифри с шевове или техниката на кръстат бод. Ако ще правите календар, ще трябва да направите по един за всеки ден, който остава до Коледа (или датата, която искате да поставите, например Денят на Тримата крале). Скрийте вътре някои бонбони или шоколади, които малките или не толкова малките откриват всеки ден. Завържете всяка торба с връв за клоните на дървото. Също така е решение да поставите тези малки детайли за вашите приятели или роднини на Коледа или Богоявление. Ikea атмосфера.

ОЩЕ ИДЕИ: КАК ДА ПОСТАВИТЕ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ

16

Оригами подаръци

Искате ли да се похвалите? След това подгответе детайл, за да забавлявате гостите си. Оставете малък подарък в чинията на всеки от гостите. Използвайте шаблон и оформете няколко кутии, които след това можете да анимирате с надписи, дантела или панделка и миниатюрен дървен орнамент. Тази година най-естественият тренд на Коледа използва дърво. В Micasa ви предлагаме да изберете малки парчета дърво, за да напишете съобщения или да поставите името на получателя на подаръка. Ще ги намерите в Holamama Shop. Атмосфера от Иб Лаурсен.

17

Простота към силата за опаковане

Дори и най-малко добродетелният заслужава идеален резултат, когато става въпрос за опаковка. Просто трябва да използвате материала за занаяти. В този момент магазините (физически и онлайн) са пълни с всякакви канцеларски принадлежности, които улесняват работата ни. Обикновена хартия (занаятчийски t тип хартии, в обикновени цветове, са идеални) е анимирана тук с лепящи ленти. Дори не е нужно да оформяте панделка с текстилна или хартиена панделка. Достатъчно е да оградите опаковката с лента, сякаш е ревност или опаковъчна лента. Атмосферата на Villeroy & Boch.

ОЩЕ ИДЕИ: КАК ДА ОПАКОВАТЕ ПОДАРЪЦИТЕ НА КРАЛЕТЕ

18

Детайлите са важни

Подаръкът винаги е илюзия, но трябва да се отбележи, че е избран внимателно, с мисъл за човека, който ще го получи. Добър подарък е този, който е направен с любов. Важен е самият подарък, но и неговото поднасяне. Наточете разума си, използвайте най-креативния си репертоар и помислете как ще украсите подаръците тази година. Обърнете внимание на тази идея: красив лист хартия, цветна панделка, стикер (задължително е да посочите за кого е пакетът) и копче. Това е идея на Blaubloom.

19

Сладък адвент календар

Искате ли закачлив и много сладък адвент календар? Тази идея „направи си сам“включва сесия между печките. Омесете и изпечете кексчета, мъфини или сладкиши и ги съхранявайте, след като изстинат, в торбички с номера, по един за всеки ден до 25 декември. След това ще трябва само да ги окачите с панделки от клон. Това е идея на Na Lua Dulce.

20

Рециклирани орнаменти

Какво ще кажете за боядисване или състаряване на декорациите от други години, тези, които вече не ви вълнуват? Те ще изглеждат като нови с слой акрилна боя или емайл. Можете също така просто да нанесете златна, сребърна или медна патина (медните акценти са толкова модерни) и след това да лакирате, за да защитите покритието. Завържете памучна връв към втулката на орнамента (за много естествен вид) и закачете няколко на различни височини от дръжката на вратата или в ъгъла на шкафа. Орнаменти, подобни в Greengate.

Популярна тема