20 съвета за декориране на дома ви със страхотен вкус

20 съвета за декориране на дома ви със страхотен вкус
20 съвета за декориране на дома ви със страхотен вкус
Anonim

Нашите лични вкусове трябва да бъдат отразени в декорацията. Цветовете, форматите и дизайните трябва да са по наш вкус. По този начин ще се гордеем повече с къщата и ще можем да я покажем. Важно е да знаете някои трикове, с които да подобрите имиджа на интериора. Затова ви представяме поредица от съвети, за да декорирате дома си с много добър вкус.

Има много начини за обработка на интериора, но трябва да сме правилни при избора на ресурси.Не става въпрос да ги избирате на случаен принцип; Затова ви препоръчваме да анализирате текущото положение на всяка стая,да приложите цветове според вашата индивидуалност и да изберете подходящите декоративни елементи, за да направите цялото да изглежда по-красиво и елегантно.

Наблюдавайте пространството

Основен и основен критерий е изборът на цветове. За да направим това, трябва да направим последователно разпределение между различните стаи, затова ви препоръчваме енергизирайте пространството с различни нюанси или озарете околната среда с мебели и декорации в ярки цветове. Разбира се, трябва да обърнем голямо внимание на начина, по който ги комбинираме.

От друга страна, трябва да разгледате всички пространства в къщата, от килера до екстериора. Можете да се поучите от всичко и, разбира се, е необходимо да правите самокритика. Ако смятате, че нещо трябва да се промени, продължете с него! Много пъти същността на декорацията се крие в най-простите неща; с други думи, няма нужда да си усложняваме живота, всичко е въпрос на избор от какво имаме нужда и избягване на грешки при декорирането на дома ви.

Редът и правилната организация са ключови. Нищо по-хубаво от това да влезеш в една стая и да намериш всичко на мястото си. Време е да се научите как да разпределяте пространството у дома, точно както поддържайте правилния ред, само по този начин може да се постигне истинско благополучие. Затова анализирайте как е къщата ви и ако е необходимо да предприемете рутинни процедури, за да поддържате правилната организация.

Изберете декоративен стил

Добавена стойност в стаите е комбинацията от материали и форми. В този смисъл е важно нищо да не остава изолирано или само, за предпочитане е да има връзка между всички ресурси за постигане на естетически дискурс. Например дървен скрин с вази отгоре, плетен стол до маса в минималистичен стил, обличане на прозорците, така че да пасват хроматично на останалата част от декорацията и т.н.

Основният фактор е да се постигне къща в хармония.Научете как да използвате осветлението, опитайте се да го направите естествено и използвайте полупрозрачни завеси, които филтрират светлината Не забравяйте, че има и щори, които са лесни за инсталиране и използване. От друга страна, не се колебайте да изберете ефектна оригинална таванна лампа с ефектни камбани и други, стоящи в ъглите, където достига по-малко светлина.

Така че, ако сте се отегчили от декора на дома си, защо не започнете да го променяте? Давайте напред и започнете да му придавате повече индивидуалност! За да ви вдъхновим, искаме да ви покажем този декалог, в който ви казваме 20 основни ключа, така че винаги да получавате правилната декорация и да станете професионалист в интериорния дизайн.

1

Асо в дупката: простота

хубав хол

По-лесно е да направите правилната декорация, когато основните мебели са части със семпъл дизайн. В случай на всекидневна обърнете внимание на дивана, масичката за кафе или бюфета.

1. Диванът с изчистена тапицерия е по-ценен от шарения, тъй като ще можете да избирате възглавниците, без да се страхувате, че мотивите няма да си паснат.

2. Диван със светла тапицерия предлага повече възможности от този с ярък цвят (розово, оранжево, зелено…), тъй като можете да добавите фотьойл или килим в светъл тон към хола си, без да се питате: ще съвпадне ли? Най-малко проблемният цвят за дивана без съмнение е бялото, следвано от светло сивото.

3. Елегантен бюфет или масичка за кафе - с изчистени линии - ще ви даде свободата да добавяте мебели от всякакъв стил в бъдеще, без да се налага да променяте целия декор. Сигурните залози: мебели без декорации, с основен дизайн. Какви покрития се комбинират по-лесно? Бял цвят и светли дървесни видове, като дъб или бук.

Диван, от Crisal. Фотьойл от La Albaida. Холни маси и килим от Ikea. Огледала, от Алмаценес Масол.

2

Търсете светлината

Спалня в бяло и синьо

Тъмната стая изглежда по-малка. Освен това липсата на светлина кара дори детайлите в ярки тонове да изглеждат скучни и тъжни. Дори и да нямате прозорец от пода до тавана, има трикове, за да направите стаята да се чувства по-светла с отворени пространства.

1. Боядисайте тавана и поне три стени в бяло: те отразяват естествената светлина и я умножават.

2. Облечете прозореца с бяла завеса или щора. Идеята е, че те нюансират осветеността, а не че я отрязват.

3. Ако подът е тъмен,потърсете светли килими, за да го озарите. Ако имат текстура (вълна, дълъг косъм, влакна…), вие ще направите средата, както и светла, уютна и топла.

Интериорен дизайн и табла, от Rocío Olmo. Тапет, от Coordonné.

3

Простота и лекота

всекидневна с диван със сив шезлонг, кръгло влакнесто килимче и син пуф

В простотата има и чар. В тази стая са избрани серия от мебели, които като цяло си пасват много добре и създават приятна атмосфера, благоприятстваща почивката. Простият факт за избора на шезлонг диван гарантира благополучие и комфорт. Това е успех, но също така е важно да се проучи осветеността. Колкото повече часове естествена светлина се използват, толкова по-големи са икономическите спестявания и по-добро качество на живот.

4

Анализиране сантиметър по сантиметър

Когато си представяме как да декорираме стая, сме склонни да мислим „Ще сложа дивана тук, ще сложа масата за хранене там…“Но визуалното пространство не е същото като реалното пространство. Преди да купите каквито и да е мебели, приближете се до стените и ги разгледайте внимателно.

1. Има ли радиатор? Тогава няма да можете да поставите дивана или шкафа, тъй като те ще бъдат далеч от стената. Всички мебели трябва да започват веднага след радиатора.

2. Къде е входът за телефонили телевизионната антена? Наличието му ще обуслови разпределението, тъй като вашият телевизор (и мебелта, на която смятате да го поставите) трябва да е до гнездото на антената. Но не се отчайвайте: ако не ви харесва къде се намира, винаги можете да го преместите.

3. Има ли препятствия,, колкото и малки да са, или стълб стърчи леко? Всяка неравност в стената ще ви попречи да прикрепите библиотека към нея, тъй като пространството, което ще остане зад нея, е много неугледно.Решението? Преосмислете разпределението отново или поръчайте мебели по поръчка.

5

Тенденции, умерено

Всички обичаме да имаме стилен дом, но… наистина ли искате да сменяте дивана или масата за хранене на всеки два пъти по три? За да избегне това, ограничава "модерния" декор до аксесоари, които могат да бъдат заменени без промяна на ключови елементи от декора.

Най-добрите кандидати да имате модна къща без главоболия (или джобове) са вази, възглавници и стенни декорации: картини, букви, гирлянди, фалшиви трофеи… Вази, от Lou & Hernández. Мравка, птица и дървен поднос, от EastWest.

6

стайни растения

Вярно е, че растенията създават благополучие и насищат пространството с кислород. Чрез тях можете да освежите околната среда и да предадете усещане за надежда благодарение на зеления цвят. Но, от своя страна, те допринасят положително за декорацията. Това може да се види при стайните растения, тъй като те заемат определени ъгли, които, напротив, биха останали непривлекателни. Не пропускайте пълната зала тук.

7

Рафтове за подреждане на дома

Важен фактор, който трябва да имате предвид, е редът. Затова е препоръчително да заложите на мебели, които допринасят за вътрешната организация. Рафтовете са основна част от декорацията и помагат всички ресурси да бъдат на мястото си, а от друга страна предлагат динамичен и приятен образ на интериора. В този случай за кът за четене е избран обикновен дървен .

8

Търсене на прозрачност

Пространствата трябва да дишат и за това се препоръчва да не презареждате и да търсите прозрачни среди. Целта е да има достатъчно място за скитане и от друга страна да разполагаме с необходимата повърхност, за да поставим любимите си мебели. Само тогава ще почувстваме повече свобода и откритост, нещо важно за психичното здраве. La Redoute.

9

Документите, един по един

Тапетът създава усещане за интимност, което води до уютна атмосфера. Но освен ако пространството не е много голямо, стая с изцяло тапети крие риск да изглежда разхвърляна. Дозирайте хартията и я ограничете до една стена: изненадващият ефект ще бъде много декоративен и ще можете да придадете усещане за дълбочина на стената, на която я поставяте.йени

Тапет, от Ейми Бътлър. Бюро и стол Ikea. Ориенталски шкаф и фотьойл от Kulunka.

10

Проучване на врати и прозорци

Внимавайте къде се отварят, защото могат да повлияят на декорацията, когато е непоправима.

1. Ако планирате да поставите мивката до прозореца, уверете се, че острието няма да удари мивката, когато я отворите.

2. Щорите са красиви,, но ако искате да отворите прозореца, без да се налага да ги вдигате докрай, ще трябва да имате модел с плъзгащи се крила.

3. Анализирайте оформлениетона банята. Ако пространството е ограничено, пътят на вратата може да ви попречи да поставите шкаф или да добавите друга тоалетна. И същото може да се случи с всяка друга стая в къщата. Преди да я обзаведете, проучете алтернативи: може би си струва да промените отвора от ляво на дясно или да смените вратата с вградено крило. Умивалник, от Flaminia.

11

Залагане на иновативни цветове

Вместо да прибягвате до типичните неутрални тонове за боядисване на стените, защо не изберете други нюанси, които са по-иновативни? В този случай избраното синьо изглежда страхотно в стаята.Той контрастира с дървото, но без да се сблъсква. Идеята е да изберете цветовете, които ви харесват най-много.

Избягвайте ненужните рискове и загърбвайте стереотипите. Целта е да се чувствате комфортно у дома и да се наслаждавате на среда, която отговаря на вашата личност.

12

Тествайте, преди да затворите

Декорацията на стените е малко по-сложна, отколкото изглежда. Когато комбинирате няколко картини или снимки, важно е те да поддържат баланс между тях, така че композицията да е хармонична. За да не съжалявате или да не напълните стената с безполезни дупки, трикът е да поставите картините на пода и да опитате всички композиции, докато намерите тази, която ви харесва най-много. Когато го преместите до стената, ще го направите с изстрел.

13

Никоя мебел не трябва да е сама

Погледнете тази снимка. Сега покрийте с ръка картината и вазите, поставени на бюфета, за да ги премахнете визуално. Какво губи чар? Добре декорираната къща е не само тази, която включва цветни мебели, но и тази, която добавя плюс естетика с малки детайли. Не става въпрос за претрупване на повърхността, достатъчно е допълнение, така че никоя мебел да не остане „гола“. Ресурсите, които винаги успяват, са:

1. В случай на странична маса,лампа. Идеалното: основата му да е малка, така че да не заема цялата повърхност, като лампа.

2. На масичка за кафе: в единия край, книга с размер А4 с цветна корица (тези за изкуство и пътуване обикновено са много декоративни); и в противоположния край средно голяма ваза (тези с височина над 25 см са по-трудни за интегриране).

3. На нисък бюфетприлага същите критерии като за масичката за кафе, но поставя чифт вази вместо само една.

4. Върху висок бюфет,като този на снимката, поставете композиция от средно големи вази (две или три, с разместени височини) или няколко свещи.

Бюфет, от Ерико Навазо. Фотьойл, от Objectology.

14

Украсете стените

В допълнение към боядисването на стените, можем също да ги декорираме с ресурси, които са привлекателни и привличат вниманието. Особен случай са огледалата, независимо дали са за хол или за баня. Те имат успех във всяка среда и на свой ред изпълняват функция. Затова не оставяйте празни и голи повърхности, време е да направите крачка напред и да изберете декоративни продукти, които са оригинални.

15

Хубави текстури

Текстурите играят важна роля в декорацията. Те не само ще осигурят приятно докосване, но също така канят почивка и предлагат приятен образ. В този диван можете ясно да усетите колко удобно е и добрата атмосфера, която създава в хола. От H&M.

16

Съединени от фина цветна нишка

Това е прост ресурс, който има много атрактивни резултати. Състои се от вземане на цвят от средатакато референция и добавяне на още няколко детайла в същия тон.Избягвайте да включвате мебели: по този начин, когато се уморите от избрания цвят, можете да го променяте, без да променяте останалата част от декорацията.

1. В хола,избира възглавница (в този случай шарката на розови райета); намерете подходящо каре (не е необходимо да е идентично, но трябва да е в същата гама) и добавете подходящо цвете (можете да го поставите на масичката за кафе или на шкафа на телевизора).

2. В спалнятаможете да повторите същата игра с възглавница и одеяло, сгънати в долната част на леглото.

Свещници, втори период.

17

Копирайте идеи, които харесвате

Разглеждайте списания, сърфирайте в мрежата, търсете вдъхновяващи снимки в Pinterest… Изрежете и отпечатайте тези, които харесвате най-много, и направете своя собствена тетрадка за декорация у дома.Най-добрите интериорни дизайнери излагат своите идеи, така че защо да не ги копирате? Ще имате гаранция, че работят. И не бързайте. Успешната декорация е добра цел, но важното е да се наслаждавате и да се наслаждавате, докато я постигнете. Маса от влюбения Мадрид.

18

Дизайн с индивидуалност

Ключът към успеха е да декорираме според нашите вкусове и добродетели. Ако искаме да покажем определени предмети или да покажем какви са нашите страсти, време е да се позовем на нашата личност чрез декорация. Това може да се види например в тази стая в стил сърфист. Предпочитанията ни са ясни и цветовата комбинация без съмнение е успешна, прилагайки студени и топли тонове. Декорация от IKEA.

19

Насърчаване на почивка

Един от принципите, които трябва да вземем предвид, е възможността за насърчаване на почивката чрез декорация. За да направите това, ви препоръчваме да вземете предвид следните аспекти. йени

На първо място трябва да се постигне естетическа хармония чрез съотношението на тоновете; в крайна сметка е добре да има динамика и неутралните тонове да присъстват, за да успокоят обстановката.

Второ, трябва да се въведат ресурси, с които да се отбелязва, че пространството е населено и че има живот. Няма значение дали си отчаян. И накрая, можем да кажем, че добре климатизираното пространство с правилната декорация ви кани да си починете.

20

Създаване на лични кътове

За да имаме дом по свой вкус, е важно проектираме малки пространства, които са удобни и се превръщат в алтернатива за всеки ден; тоест, без да се прибягва изключително до дивана или леглото, също е възможно да се създадат малки кътчета за почивка, или за прекъсване, или за четене.

Популярна тема