45 Огледала за баня: съвети за поставяне

Съдържание:

45 Огледала за баня: съвети за поставяне
45 Огледала за баня: съвети за поставяне
Anonim

Какво би била една баня без огледало? Онзи аксесоар, чиято функция не е нищо друго освен да ни покаже колко сме красиви, колко специални са тези лунички и тези луди къдрици или личността, която ни дава едната вежда малко по-високо от другата. Защото, нека си признаем, съвършенството е скучно. Но освен това огледалата също могат да издигнат декорацията на друго ниво,подобрявайки светлината и правейки пространството да изглежда по-голямо и кокетно. Не пропускайте нито един от моделите, които ви показваме по-долу, защото те ще обновят въздуха във вашата баня за миг. Дума на деко-експертите!

Изборът на огледало за вашата баня е много по-важен, отколкото понякога си мислим. Това е основен ресурс, за да се поддържаме всеки ден и играе основна роля за създаването на усещане за простор. Освен това, ако се спрем на специален модел с лайсна, той ще играе и декоративна роля. Искате ли да направите правилния избор за вашата баня? Представяме ви модели огледала от различни стилове и няколко съвета как да ги поставите.

Размерът на огледалото

Визуалната дълбочина се постига с голямо огледало. Препоръчително е това огледало да няма облицовка, за да създаде усещане за по-голямо пространство в пространството. Дизайнът с подсветка също удължава метри; затова е препоръчително да изберете огледало, което заема 65% от ширината на мивката. Квадратните метри на банята влияят върху размерите на аксесоарите и мебелите; следователно огледалото се добавя към аксесоарите за украса на малка баня.

Правоъгълните огледала са много функционални поради своята пропорционалност; поради тази причина те са любимите на интериорните дизайнери, за да ги интегрират в класически среди. Въпреки това, ако искате да дадете блясък, красивите огледала ви помагат да надстроите мивката си с дизайни в неправилни форми или с по-елегантни извити линии. В крайна сметка те са интересни формули за декориране на модерни и красиви бани.

Кое огледало да избера за баня?

Когато декорирате дома с огледала, има дизайни за всички нужди и подходящи за пространството, от което се нуждаете. Потърсете модели, които отговарят на декоративния стил на стаята и се уверете, че тя винаги е добре осветена чрез стенни лампи от двете страни или с горна LED лампа. Дори ви препоръчваме да разгледате моделите против мъгла. Те са много удобни и ще ви позволят да използвате огледалото във всяка ситуация.

Цветовата таблица в банята е окончателна. Тонът на огледалото не трябва да изпъква, освен ако не е главният герой на декорацията. Ярък пример може да бъде златна рамка или дизайнерско парче. Ако това не е така, най-добре е да координирате шкафа си за умивалник или мивка с огледалото или поне да имате неутрален или невидим ръб. Ако се съмнявате как да декорирате баня, бялото е сигурен залог, за да създадете най-асептичното пространство в къщата.

Как да окачите огледалото на мивката

Един от често възникващите въпроси е къде да поставим огледалата и какви ефекти осигуряват. По принцип винаги трябва да е центриран по отношение на умивалника и подравнен хоризонтално спрямо шкафа. Ако огледалото е много леко, можете да го залепите на стената без пробиване, само с двойно залепване във всеки ъгъл и в центъра. Ако обаче включва голяма рамка или е направен от метал, ще трябва да го заковате към стената. Имайте предвид, че основата му е на около 35 см от плота на мивката, но никога не трябва да надвишава тази мярка, за да запази пропорциите. Горната част на огледалото се поставя на височина два метра от земята.

Ако искате да направите правилния избор, ние ви представяме красиви и оригинални огледала, които могат да ви помогнат да се отървете от съмненията си. Със сигурност ще намерите такова, подходящо за вашата баня.

1

Дървени огледала

дървен шкаф за мивка с чекмеджета и 3 неправилни огледала
дървен шкаф за мивка с чекмеджета и 3 неправилни огледала

Както шкафът на мивката, така и рафтът и огледалата са изработени от дърво. Този материал е специално обработен срещу влага, така че влакната не се подуват или изпъкват.

Комбинация от огледала. Това е една от най-новите декоративни тенденции в баните: поставете не едно, а няколко огледала и смесете различни дизайни или едни и същи модели с различни форми.

Всички Maisons du Monde.

2

Кръгъл

кръгло огледало за баня от ikea
кръгло огледало за баня от ikea

Кръглите огледала са една от най-успешните тенденции през последните сезони: ще ги видите в бани, коридори и спални. Този модел с дървена рамка е идеален за добавяне на доза естественост, а тъй като дъното е малко по-широко, можете да го използвате като рафт и да поставите парфюмите си върху него. Огледало STOCKHOLM от IKEA (€129).

3

Стоящо огледало

дъбово стоящо огледало
дъбово стоящо огледало

Ако имате голяма и светла баня, използвайте стоящо огледало като този модел от дъб, което ще служи като съблекалня. По този начин можете да се облечете и подредите едновременно и да спестите време за подготовка (което се превежда като допълнителни пет минути между чаршафите).

КУПИ €169,00 в Maisons du Monde.

4

Двойни огледала

Две огледала за две мивки. Много полезно, ако живеете като двойка или ако споделяте апартамент с повече хора. Ключът? Изберете два еднакви модела, за да създадете баланс и естетическа хармония в банята.

5

Огледала с рафт

Ако имате малка баня или трябва да се възползвате максимално от пространството, най-добре е да изберете огледало с включен шкаф. Така ще имате къде да съхранявате вашите кремове и огледало, където да гледате това красиво лице.

Ако искате да поддържате веждите си добре поддържани, да се гримирате или да се бръснете прецизно, имате нужда от добро увеличително огледало.

6

Ъглово огледало в банята

Вижте каква фантастична идея за декориране на малка баня! В допълнение към двата зрителни ъгъла, вие ще използвате ъгъла, който иначе би останал неизползван.

7

Дълго огледало

Ако ширината на стената не го позволява, използвайте дължината, за да поставите високо и тясно огледало и забравете за празните пространства.

8

Огледала със светлина: две в едно

Това огледало с подсветка и лупа е идеално за нанасяне на грим или бръснене. Той е с размери 80 x 60 см (307 евро) и е от Teka Strohm, както и шкафът с чекмеджета и вградена мивка (494 евро).

9

Огледала със светлина: кръгли

Има периметърно LED осветление с регулируем интензитет и плоча против замъгляване. Моделът Iridia на Roca се активира чрез сензори. Предлага се в два различни диаметъра: 80 см (469,48 евро) и 1 м (562,65 евро).

10

Ръчно изработени огледала

В тази бяла баня с мивка от микроцимент, контрапунктът се осигурява от ръчно изработени огледала от естествени влакна.

Тази баня принадлежи на къщата на интериорния дизайнер Вирджиния Нието в Ибиса.

11

Огледала с подсветка

Тези видове огледала са чудесни за всеки, който търси максимална прецизност. Осветени отзад, те ви позволяват да нанасяте грим или да скубете веждите си като професионалист.

КУПИ 99, 99 € на Amazon.

12

Баня в провинциален стил

Тази проста атмосфера е модел за копиране. Хоризонталното огледало придава дълбочина и позволява на двама души да използват зоната на мивката, без да си пречат. В тази игра на симетрия, от Гато Прето, харесваме комбинацията от дърво и камък в свободно стоящите мивки.

13

Баня в неутрални тонове

Сивото е успешно за конфликтни зони, като например тоалетната. Това предложение на Leroy Merlin се фокусира върху леки мебели, като рафтовете и спомагателната количка, както и конзолен умивалник. Черният контур на кръглото огледало добавя елегантност към атмосферата.

14

Огледало, облегнато на мивката

Дизайнът му, кръгъл и с проста метална рамка, предизвиква интерес, тъй като лежи върху шкафа и се премества встрани, където е кранът. Това е моделът Grundtal, от Ikea; в диаметър 70 см (€24,95).

15

Много мъжествена баня

Ако живеете сами или обичате неутрална среда, изберете мебел 2x1. Интелигентният дизайн от Maisons du Monde интегрира овално огледало, дозатор за сапун и гел, мивка, две чекмеджета, рафт и поставка за кърпи. Идеално решение за декориране на малки бани.

16

Интериор на баня

Този проект на интериорния дизайнер Pia Capdevila,със стил на Mar Gausachs, търси светлина в баня без прозорци или естествена светлина. За да постигне това, той е избрал да покрие стената с XXL огледало, идеално за обща баня, като тази стая, оборудвана с двойна мивка и много място за съхранение.

17

Тоалетна с рециклирани мебели

Искате ли ефектен ефект във вашата селска баня? Потърсете специална част, като това огледало с шестоъгълен дизайн, което контрастира не само с правите линии на шкафа, но и с цвета. Стилът е от Page Mullins.

18

Баня в стил шаби шик

Функционална, но скучна баня? Преобразете го с огледало, което нарушава доминиращата естетика, като в тази идея на стилиста Джама Луфрин. Изберете впечатляващ модел, бароков акцент и добавете подходящи апликации. Ще успеете.

19

Баня, вдъхновена от романтика

Този красив шкаф за мивка, оборудван с мраморен плот, изглежда страхотно, придружен от огледало на височината си. Изберете модел със златна рамка, който включва декорации, розетки или осветителни тела.

20

Дървена баня

Изберете огледало от същата серия като шкафа за мивка и няма да сгрешите. Този комплект от дърво, от Leroy Merlin, е приспособим към градски и селски декорации и е обработен срещу влага.

21

Кръгло огледало

Дизайн, който помага да енергизира околната среда. Постига се усещане за хармония и ред, без да се забравя функционалността на самата баня и добрата хармония, която се генерира с червено огледало от този тип.

22

Огледалото, главен герой на банята

Съзерцаването на банята в черно и бяло, сякаш е друга част от къщата, декоративно казано, дава изненадващи резултати. Ключът е да изберете най-често срещаните мебели и аксесоари, например от всекидневната или, както в този случай, от антрето и да ги интегрирате в банята. Тук бюрото служи като мивка, придружена от настолна лампа. Огледалото, наистина грандиозно,всъщност е стоящ модел със сребърна рамка, то е от скандинавската фирма Lene Bjerre.

23

Баня с плочки с ефект металик

Любопитното метално покритие на тези плочки предизвиква ефективно отражение на светлината, увеличавайки яснотата; най-подходящото огледало за този случай е правоъгълно с бяла рамка, която се откроява на стената. Плочките са от серията Antic Special на Cevica.

24

Пейзажен формат

Добро решение е широко и функционално пейзажно огледало, типично за днешните модерни бани, които следват минималистична и изискана линия. В тази двойна мивка и двамата ще видите себе си отразени в огледалото.

25

Криви и прави

Огледалото предлага кръгъл дизайн, който контрастира с хоризонталността на мивката. В същото време има контраст, който линиите помагат за енергизиране на образа на банята. По този начин се постига класически външен вид, който дори може да намери място в модерните бани.

26

Малки бани

Имате ли малка баня? Това огледало е идеално да се адаптира към стената и да бъде в една линия с мивката. Това създава семпъл вид и не заема твърде много място. Добър начин за декориране на малки бани, без да създавате естетическо напрежение.

27

Създаване на дълбочина

Широко хоризонтално огледало, което създава усещане за дълбочина, основен принцип за постигане на по-голямо усещане за пространство без загуба на функционалност.

28

Баня в пълен цвят

За тези, които искат да направят радикална промяна в банята си, може би това предложение е точно това, което търсят. Керамични подове с ефект на дърво, стени от изкуствен камък и серия от огледални шкафове с подходящ дизайн и червено покритие. Много оригинално! шкафът и огледалото принадлежат към серията Elipse, от Leroy Merlin.

29

Тоалетна, която умножава светлината

Мощният контраст на дървените греди с високо проектираните мебели и мивка е впечатляващ в тази среда. Перфектно предложение за завършване е огледало от фирмата Astro Lighting с интегрирани ленти за странични светлини, за продажба в Avanluce.

30

Бяла баня

Ако сте новатор и харесвате различни неща, ще харесате тази идея, подходяща за бани в бяло. Две ръчни стълби в банята: една като кърпа релса, а другата превърната в огледало Резултатът е уникален, непринуден и много специален. Ако ви харесва, можете да го закупите от Car Möebel.

31

Черна рамка

Черна рамка, която предава усещане за сериозност и сила. Връзва се много добре с керамиката на мивката и радиатора, по същия начин, по който се съчетава идеално с дърво и камък. Така се постига модерен дизайн на банята.

32

Триъгълно огледало

Дизайнът Nouvelle Vague от Jacob Delafon има сензор за включване/изключване и включва LED осветление с инфрачервен ключ. Той е с размери 79 x 57,20 x 4 cm (474,32 €).

33

Напълнете банята с цветя

Изящни плочки на цветя се редуват с обикновени в тъмно червено и бяло, за да вдъхнат живот на тази особена баня, където и санитарният фаянс, и мебелите са избрани в бяло. Кръглото огледало успешно допълва декорацията. Плочките с размери 13 x 13 cm са от серията Collage Vintage Love на фирма Keraben.

34

2x1 шкаф в банята

Когато търсим най-доброто огледало за нашата баня, има и функционална алтернатива с лек дизайн, който се стреми да осигури яснота, изпълнявайки основната си функция. Това е моделът Ketho на Duravit с особеността да се крие зад просторен стенен шкаф с вградена светлина.

35

Тоалетка с класическо усещане

Любителите на класическия стил и масивното дърво ще намерят своя идеал в това предложение. Това е наистина лесен тоалетен кът за интегриране както в спалня, така и в самата баня, ако има място; Състои се от дървена конзола и масивно дизайнерско огледало със същия финиш от Affari.

36

Идея за малка баня

Вярно е, че огромните огледала визуално увеличават пространството, но трябва да вземем предвид и пропорциите по отношение на шкафа на мивката, за да постигнем окончателния баланс. Тук например огледалото има идентична ширина с шкафа, който го придружава отдолу. Всичко от Duravit.

37

Огледало в рамка

За да създадем по-вглъбена в себе си и елегантна среда, поставихме това огледало в рамка, сякаш е произведение на изкуството. По този начин се постига по-голяма елегантност и перфектно съчетаване с други декоративни средства и самите мебели, всичко това под златна мелодия.

38

Правоъгълен формат

Трябва да се отбележи, че хоризонталните форми предават стабилност. В този случай шкафът за мивка и огледалото са в диалог много добре. Те запазват подобни пропорции и са успоредни, за да предадат хармония.

39

Декорирайте банята с романтични детайли

За най-флиртуващите тази идея има своята декоративна страна, но е и практична. малък шкаф с чекмеджета за поддържане на огледалото; тук се побира точно зад мивката и служи за съхранение на дребни аксесоари или помощни принадлежности. Всичко от Lene Bjerre.

40

Елегантна баня със стъкло

Огледалото от колекцията Kartell by Laufen (от 247 € в диаметър 78 cm) е кръгло дизайнерско изделие с оригинална плисирана рамка. Какво покритие предпочитате? Прозрачен, кехлибарен, оранжев, хромиран или златен. Всяка версия отразява елегантността.

41

Баня с много въображение

Старите модели в неокласически стил също са на мода в банята. Вижте колко добре се интегрират в модерните пространства: изглежда луксозно в това, покрито с тапет Cole & Son: чиста тенденция.

42

Огледала за обща баня

Ако банята е обща, препоръчително е да използвате големи огледала, които от своя страна предлагат семпъл и изтънчен дизайн. В този пример те са правоъгълни, създават вертикалност и заемат значително пространство на стената.

43

Класически огледала за баня

Баня в класически стил, където плочките контрастират с рамката на огледалото, която е в златно и по този начин се постига хармонична и класическа атмосфера. В допълнение, този ефект се постига в дълбочина, тъй като е голямо огледало.

44

Огледален шкаф

Висящият шкаф на мивката, от дъбово дърво и без дръжки, контрастира с циментовия ефект на покритията. Две свободно стоящи мивки с монтирани на стената кранове лежат на плота. Отпред е поставена практична мебел с огледални врати, а отдясно душ кабината със стъклена кабина. Всичко по мярка. Санитарен от Roca. Кранове, от Tres Faucets.

45

Класически огледала

Заложете на златни рамки и вълнообразни форми, за да пресъздадете баня с класическа кройка и изтънчен външен вид. Идеален за малки пространства, които трябва да привлекат внимание. От Zara Home.

Популярна тема