15 идеи за адаптиране на банята към малко дете

15 идеи за адаптиране на банята към малко дете
15 идеи за адаптиране на банята към малко дете
Anonim

Ежедневното почистване на най-малките е част от необходимия релаксиращ ритуал в края на деня. За да постигнете функционалност и да получите максимален комфорт, от съществено значение е да разполагате с ресурси, които осигуряват комфорт и благополучие. Това, за което става дума, е да имат баня, която им харесва и която е безопасна за тях. Затова искаме да ви представим тези 15 идеи за адаптиране на банята към малко дете.

В къщи с две бани е логично да мислим, че една от тях е предназначена за деца, като детска баня. Важно е всичко в него да е подготвено с максимална сигурност.Имайте предвид, че ще се използва ежедневно, така че е важно да имате тези аксесоари, които са удобни и полезни за обновяване на банята.

Декорирайте банята креативно

Декорацията на банята може да направи времето за оформяне спокойно и забавно; тоест идеалното нещо е времето за къпане за тях да е игриво, а за вас релаксиращо. Цветът привлича децата и всеки герой, рисунка или животно, които харесват, ще ги очарова. Ето защо декорирането на вашата баня с цвят и малко фантазия винаги е добра идея.

Преди години изглеждаше, че единственият вариант за покриване на стените на банята са плочките и не всеки се осмеляваше с цветни плочки. Е, днес е обичайно да намерите бани, декорирани в цвят. За деца облицовката е добро решение за стени до половината височина; от там преминаваме към боя или тапети отгоре.

Други съвети за декориране на детска баня могат да бъдат естетическата адаптация според възрастта на детето; тоест можете да промените цвета на стената или да смените тапета с друг, по-подходящ за възрастта му.

Deco детайли, които ще ги накарат да се усмихнат

За най-малките има безкрайни декоративни детайли, които ще придадат на пространството детски вид: чаршафи с тема, адаптирана към възрастта им, цветни закачалки за техните кърпи или халати, комплект аксесоари като сапунерки, дозатор за сапун и цветно стъкло, кутии и кошници с тонове и рисунки, предназначени за тях, забавни подложки… Ах! и безопасните за вода играчки също се считат за декоративни детайли. В края на краищата те са добра идея за адаптиране на банята към децата.

Безопасността е ключова за избягване на инциденти

Банята и кухнята са най-опасните места в къщата. Лесно могат да възникнат подхлъзвания и падания, оттук и необходимостта от безопасност в банята. В този смисъл е важно да има следното правило: направете банята по-безопасна среда. как? Моля, обърнете внимание на тези размери:

- Вземете си повдигач, за да улесните достигането до мивката.

- Във ваната или душа поставете дръжки като поддържащ елемент.

- Поставете закачалката за неговата кърпа и на неговата височина. Предлагат се във всякакви размери и са полезни за декориране на малка баня.

- Поставете допълнително огледало.

- Защитете околната среда: козметика, тоалетни принадлежности, остри предмети, остриета, ножици, електрически уреди или лекарства, винаги извън обсега.

- За да им попречите да се заключат вътре, деактивирайте вътрешното резе. А за да не влизат, поставете ключалка отвън на височина, която не достигат.

- Плаващ термометър за проверка на температурата ви. И за да избегнете удари, покрийте крана с протектор.

- През зимата е добра идея предварително да затоплите кърпата на радиатора.

- За да предотвратите подхлъзване поддържайте пода сух през цялото време.

- Ако ваната или душът не са нехлъзгави, поставете залепващи постелки или третирайте повърхността с продукти, които правят повърхността нехлъзгаща.

- За да предотвратите отварянето на чекмеджета и шкафове за баня, поставете елементи, които блокират отварянето им.

1

Дизайн хамак за баня

детски хамак с три позиции

230 €

Комфорт, естетика и безопасност са трите основни неща за бебето. Хамакът Balance от фирмата Babybjörn има всички тези характеристики; В допълнение, той включва дишаща мрежеста материя, която съхне бързо.Има 3 позиции, сгъваема е и тежи само 2 кг. От Babybjörn.

2

Като възрастните

детско гърне със звук

65,06 €

Този писоар имитира формата на миниатюрна тоалетна,

за да свикне детето малко по малко да ходи само до тоалетната. Освен това има бутон със звуков ефект, който имитира казанчето на тоалетните за възрастни. В Amazon.

3

Цветни мивки

бензо зелен цвят кръгла мивка

88, €99

Понякога цветен детайл напълно променя облика на банята. Тези мивки се продават в различни цветове. Казват се Benzo и са от Leroy Merlin.

4

WELLXUNK

Патица и делфин, за да направят водопад

10, €99

Те ще харесат начина, по който водата пада и потокът ще бъде по-близо до тях, няма да им се налага да се протягат, за да достигнат водата. Поставете го на крана и ще изглежда като водопад.

5

Тонни плочки

обикновени и шарени плочки за декорация на детска баня

Ако ще ремонтирате банята си, най-добре е да изберете покрития, които са подходящи за всички възрасти. В случай на поставяне на части с отбелязан детски дизайн, те ще трябва да бъдат подновени по-късно. Колекцията Dress up your house от Victorio & Lucchino за Keriber е много пълна: пастелни нюанси (54,50 €/m2) и цветя (39 € всяка бройка).

6

За кърпи и други тоалетни принадлежности

спомагателни мебели за баня, пейка с рафт за баня, идеи за съхранение на кърпи в банята

Ако имате място в банята, много декоративна идея е да поставите рафт или ниска пейка, за да се виждат кърпите. Боядисана в бяло дървена пейка от Le Petit Coté Déco (€180). Хавлии и възглавници от Zara Home. Килим с дълъг косъм, от Perchas (€27,50).

7

Lola Home

Държач и дозатор за тоалетна четка за зъби

12, 99 €

Диспенсър и поставка за детски четки за зъби с изображения на цветни котки. Много интересно за добавяне на нотка цвят към мивката. Това е от LOLAhome. В Amazon.

8

Xinyanmy

Постелка за баня

26, €69

Много красива и цветна постелка с дизайн на дъга, за да придаде по-весел щрих на банята. От Amazon е.

9

Яне

Поглезете бебето си нежно

26, €32

Използвайте четка с естествен косъм, която не дразни кожата, или гребен, специално предназначен за нея.

10

Защитени от деца покрития

детска баня с бял перваз и боядисана стена

Говоренето за деца в банята означава пръски и локви по пода и стените; следователно е удобно да изберете плочки на половин височина. Горната част на стената ще изглежда страхотно с боя в наситен цвят. Плочки, от Azulejos Peña. Картина, от Usera Usera. Грифин, от Рок.

11

Вашата кърпа

15 €

Ще му хареса да се подсушава с забавни кърпи и цветни щампи. Хавлиена кърпа с качулка от IKEA.

12

Много полезна история за времето за баня

7,95 €

Мека, подплатена и водоустойчива, това е книга, адаптирана към техните малки ръчички. Прелистването и откриването на страниците му е пълно упражнение за ранно стимулиране на възприятието, въображението и ръчната сръчност. От Imaginarium.

13

Безопасност при баня или душ

21, €24

Сега можете спокойно да насапунисвате бебето си с помощта на този хамак, предназначен за него. Това е опора с идеална структура за вашата безопасност, която има четири опорни точки под мишниците и в слабините; Анатомичната седалка е изработена от нехлъзгаща се гума.Има четири вендузи за закрепване към ваната или душа. Buddy се продава в Prénatal.

14

По този начин никога няма да изгори

222, €95

Бъдете много внимателни с малките ръчички и горещата вода, децата могат лесно да се изгорят, ако случайно докоснат крановете или манипулират контролите. За да избегнете това, изберете термостатичен кран, без температурни колебания. Този модел от Grohe включва предпазен бутон и е изработен от материал, който никога не се нагорещява на допир.

15

Moocuca

Подложка против плъзгане

24,99 €

Продукт, адаптивен към ваната за предотвратяване на подхлъзване и евентуално подхлъзване. Има изображение на морски животни, които осигуряват цвят и оживяват момента на къпане. В Amazon.

Популярна тема