15 Модерни и много красиви бани с душ и вана за копиране

15 Модерни и много красиви бани с душ и вана за копиране
15 Модерни и много красиви бани с душ и вана за копиране
Anonim

Доброто оборудване за баня е от съществено значение за постигане на максимален комфорт. Със сигурност повече от един път сте се чувствали като релаксираща баня, където не е нужно да гледате часовника. Въпреки това, ние сме склонни да живеем с ежедневната суматоха и може да нямаме толкова време, колкото искаме, затова трябва да прибегнем до бърз душ. Е, за да имате способността да решавате, време е да оцените идеята за поставяне на душ и вана в банята.

Обикновено избираме един от двата ресурса, като се има предвид, че те изпълняват една и съща функция: лична хигиена. Както и да е, как е възможно да имаме и двете неща в едно и също пространство? По този повод ви представяме серия от съвети и примери за елегантни и красиви бани с душове и вани, които да ви вдъхновят.

Съвети за оформление на баня

На първо място, банята трябва да е просторна и с достатъчно капацитет, за да не се чувстваме претоварени или притиснати. Трябва да мислите, че ваната заема значителни размери; всичко обаче е въпрос на организация. Самият факт да знаем как правилно да управляваме помещението е нещо основно, за да ни е удобно и да имаме баня с модерен дизайн.

Ако мислите да промените душ зоната, препоръчваме ви да търсите практичност. Бързата и проста хигиена винаги е добра, за да продължим да поддържаме ежедневния си ритъм. Освен това не изисква толкова много подготовка, колкото ваната, която се използва за по-дълъг тоалет, дори да сме по-спокойни, ако искаме вана с пяна.Поради тази причина душовете за вграждане и свободностоящите душове триумфират.

При разпределение на баня, ако има възможност душ кабината и ваната да са интегрирани една в друга, тогава ще спечелим място. В случай, че са разделени, важно е банята да е голяма и двата ресурса да имат достатъчно размери, за да правилно да се насладите на удобна тоалетна.

Друг начин за организиране на банята

Фактът, че разполагаме и с двата ресурса в банята, ни позволява възможността да избираме каквото искаме по всяко време. Ако пристигнем уморени от работа, предпочитаме голяма вана и удобно, но ако идваме от спортуване, искаме оригинален, красив и практичен душ за 5-минутна хигиена.

Идеята е да постигнем концепцията за функционалност. За да имате красива и добре организирана баня, трябва да инсталирате душа и ваната така, че да извлечете максимума от пространството. В този смисъл се препоръчва да не се насищате с декорация и да имате достъпни тоалетни, за да можете да декорирате баня с вана и душ с личен и добре организиран стил.

Следователно фактът на поставяне на душ и вана в една и съща баня създава завладяваща среда Материалите и дизайнът може да са подобни, но форматът ще бъде различен, без да забравяме, че Основната цел е да има адекватен диалог между двамата. След това ви показваме 15 примера за бани, оборудвани и с двата ресурса.

1

Съвременно решение

съвременна вана и душ

Какво мислите за това съчетание на вана и душ в едно и също пространство? Има ясно вдъхновение от природата, външната светлина се използва през прозорците и има достатъчно място за движение. Каменната зидария на стената е много оригинална.

2

Съседни пространства

Стая, Имот, Стена, ВиК инсталация, Интериорен дизайн, Под, Таван, Подова настилка, Лилаво, Фирма,

Малка стена завършва ваната и поддържа страната на душа. Има фиксиран панел и сгъваема врата отпред, всички от напълно прозрачно стъкло; много успешен избор, който успя да интегрира визуално душа в околната среда Цялостната баня е замислена от интериорния дизайнер Луиза Монтес, която решава да покрие прага на ваната с дърво, за да спечели топлина и хроматична хармония. Кранът за душ идва от фирмата Ritmonio.

3

В малко пространство

Стая, ВиК, Имот, Интериорен дизайн, Под, Стена, Битови консумативи, Тоалетна, Аксесоар за баня, ВиК,

Чрез планирано разпределение до милиметър често е възможно да се включат повече елементи в банята. Това U-образно пространство беше подредено подравняване на тоалетните на една страна и поставяне на ваната отсреща; Така на дъното имаше свободно място за обилен душ. Обединяването на всички елементи и интегрирането им без загуба на баланс беше постигнато чрез избора на едни и същи сиви стенни плочки за всичко, в големи парчета с фуги толкова фини, че едва се забелязват. Плочки от Gunni & Trentino. Вана Starck, от Duravit.

4

Екзотична нотка в банята

Пресъздавайки арабските бани, това пространство беше покрито с натрошени глинени парчета. Комбинацията с други плочки със същия финиш, но с правоъгълен дизайн води до монохромна мозайка с голяма красота. Голямата вана с вътрешно покритие, покрито с плочки, има зона за сушене, която се простира, за да образува вграден душ, изработен от същия материал, макар и защитен от фиксирано стъкло, и с душ глава с максимален размер.

5

Романтична баня

Можете също да вземете вана и душ по традиционния начин, без да губите чара на класическия стил. В това пространство, с хидравличен шахматен под и мивка от естествен камък, бяха избрани чугунена вана и любопитна кръгла душ щанга, изработени по мярка. Крановете са обновени в съответствие с оригиналния дизайн.

6

Сблъсък

Съблекалнята и банята са две пространства, които могат да споделят една и съща среда. В този случай ваната и вграденият душ са монтирани една срещу друга, като по този начин централна е създаден коридор за достъп до съблекалнята. Този беше оборудван с модули на Ikea. Високите скосени тавани спомогнаха за създаването на усещане за по-голям простор и обединиха двете среди, които просто са разграничени от пода: керамика в банята и дърво в тоалетната.

7

Вградените душ и вана

Вградените стени и отворените прегради бяха елементите, използвани за организиране на пространството в тази баня. С тези ресурси ваната, монтирана в зоната на прохода, ограничава достъпа до зоната за душ. Целият комплекс беше покрит със семпли бели емайлирани плочки от Roca Cerámica и дървени облицовки на различни места, които придават на пространството топлина, светлина и обединяват различните елементи.

8

Душ и вана под стъкло

За да не се прекъсва щедрото проникване на естествена светлина, в тази баня беше решено душът да се постави в прозрачна стъклена кабина. Просторът на пространството направи това Възможност за избор на модели на фирмата Roca с големи размери. Върху перваза на хидромасажната вана лежи голямата плоча, покрита с платформа от дървени летви. Проектът е от Bueso-Inchausti & Rein Studio.

9

Индустриален стил

Присъствието на полиран цимент и ецвано с киселина стъкло в тази баня беше олекотено с дървена платформа и оранжеви аксесоари. Свободно стоящата вана на фирма Agape споделя светлината на прожекторите с незатворен душ за вграждане.В крайна сметка това е една от добрите идеи за декориране с цимент.

10

За носталгичните

Банята е класически дух, който ни напомня за миналото. Чешмите, тоалетните, плочките и атмосферата имат онази стара нотка. Разпределението е страхотно, тъй като имаме достатъчно пространство за движение и добър душ и свободностояща вана са идеално достъпни.

11

Материали против влага в банята

Душовете за вграждане изискват специални покрития, които не пропускат вода. За това пространство е избран естествен камък, наречен филит, който е много подобен на външен вид на шисти, но който, вместо да е порест, предлага голяма устойчивост на влага.Отличава се със своя сатенен и вълнообразен завършек. Използва се за покриване на прага на ваната и цялата душ зона; за пода бяха избрани ламели от обработено тиково дърво.

12

Покрития, които маркират

Наклонът в плана и комбинираните материали за пода са страхотни ресурси, които ограничават всяка зона без необходимост от прегради. Фиксирано стъкло е достатъчно, за да предотврати пръски върху пода в зоната на мивката. Декораторът Daniel Rotaeche е замислил тази баня по този начин, с голям душ, който действа като зона за сушене на ваната и остава почти незабелязан. Кранове, Ритмонио.

13

Ниво на пода

Самият под на банята играе ролята на душ корито в тази среда; интелигентен ресурс, благодарение на който беше възможно да се включат вана и голям вграден душ без загуба на полезни метри. За да бъде резултатът оптимален, предната част на мивката също беше облицована с плочки, тъй като тъй като е толкова близо до душа, е много възможно тя да получи пръски вода.

14

Успешен контраст

Комбинацията от свободностояща вана и душ в една и съща баня не се среща само в дизайнерски среди. Смесването на елементи от различни стилове винаги значително обогатява пространството. Тук например бяха избрани рустикални плочки за облицовка и раирани тапети с класическо усещане. За разлика от маркираните покрития, обзавеждането за баня на фирмата Duravit е дизайнерско, а крановете под душа, също модерни и много ефектни, на фирмата Dorn Bracht.

15

Модерен дизайн

Красива, модерна и актуална баня, в която се усеща много пространство и можете да се насладите на материали с най-високо качество. Вместо параван за душ е използвано стъкло. Подът на душа е изработен от дърво, обработено против влага, а останалата част от комплекта е с елегантна и изискана керамика.

Популярна тема