25-те най-добри рафта за създаване на библиотека във всекидневната

25-те най-добри рафта за създаване на библиотека във всекидневната
25-те най-добри рафта за създаване на библиотека във всекидневната
Anonim

Дневната е едно от пространствата в къщата, където прекарваме най-много време. В него редът трябва да преобладава над всичко, както и хубавата декорация и доброто разпределение на мебелите. Поради тази причина ние държим толкова много на избора на мебели, които отговарят на нашите нужди.

В тази статия искаме да ви дадем ключовете за организиране на вашата собствена библиотека чрез 25 най-добри рафта за поставяне на книги във всекидневната. Ще го пропуснете ли? Изберете този, който ви харесва най-много!

Декоративни рафтове за всекидневна

Важна стъпка при обзавеждането на всекидневната е поставянето на красива и функционална етажерка. Опитваме се да намерим такъв, който предлага максимална ефективност и се съчетава добре със стила на помещението. Ако ще декорирате с рафтове е добре те да са цели и без празни места.

Самият факт да мислим, че ще разполагаме добре с книгите, е нещо, което ни вълнува. В допълнение, фотьойл, люлеещ се стол, диван, фотьойл или шезлонг могат да бъдат интересни средства за създаване на вашия кът за четене до библиотеката в хола, без да забравяте, че лампата осветява тъмните следобеди и нощи пред книгата. От друга страна, ви каним да включите други детайли и спомагателни елементи, така че най-накрая да постигнете по-голям комфорт и приятно пространство.

Рафт за организиране на книги

За да не изпаднем в абсолютен хаос е необходимо да имаме мебели, които в крайна сметка ни помагат да подредим къщата. Можем дори да трансформираме рафта и да му дадем нова употреба като витрина или като повърхност за поставяне на декоративни предмети. Безполезно е да оставяме всичко складирано в стаите; всъщност, ако създадем собствена библиотека, тогава ще придадем специален щрих на пространството.

Размерът и форматът на стаята са от значение. Във всеки случай има рафтове в различни дизайни, които могат да се адаптират към всяко пространство: кътчета, ъгли, стени и т.н. Има високи, ниски, тесни, продълговати… Интересното е, че са подредени правилно на места, където не пречат и допринасят за украсата.

Книжните рафтове се състоят от различни рафтове, където можете да поставите книгите по подреден начин. Нашата цел не е да запълваме празнини, а да организираме по разумен и рационален начин. Освен това искаме самите рафтове да изпълняват естетическа и организационна функция. Това е най-добрият начин за нас да декорираме библиотеките в хола и по този начин да предадем много индивидуалност.

Как да поставите рафтовете в хола?

Разположението трябва да се проучи. Поставянето на библиотека в тъмен ъгъл, където не можете да видите правилно книгите, не е същото като поставянето й до прозорец, който позволява навлизането на естествена светлинаl. Има и възможност за поставяне под отвор или на място близо до лампа за четене или лампа, идеално за декориране на всекидневната.

Друг случай може да бъде библиотеката, която е вградена в конструкцията на помещението. По същия начин можем да говорим за друга възможност, а именно тези, които са разположени в работна зона и постигат функционален, спокоен и допълващ външен вид. По принцип рафтовете са основни ресурси за сътрудничество организацията на интериора.

Накратко, за да имате по-широка представа за видовете рафтове, които могат да бъдат поставени в хола, ние ви показваме няколко интересни примера. Ще ги харесате!

1

Библиотека или работна зона?

Етажерка и бюро в хола
Етажерка и бюро в хола

Двоен залог! В този проект е създадена вертикална библиотека, която е интегрирана в работната зона на всекидневната с много изискан стил. Плотът се монтира на стената, над радиатора и се простира до библиотеката. Играта с празно и дърво винаги работи.

2

Етажерка с половин височина

Средновисока библиотека
Средновисока библиотека

В зависимост от любовта ви към четенето, това ще бъде книжарницата, от която се нуждаете. Предлагаме ви полувисочина, в която да поставите копията вертикално на рафтовете и да се възползвате от горния рафт, за да го украсите с картини, снимки или рамкирани щампи и някои декоративни детайли: свещи, малка лампа, различни вази групирани…

3

Прозоречна рамка

библиотека в хола
библиотека в хола

Въпреки факта, че електронните книги вече лежат на нощните ни шкафчета, хартиените книги са незаменими. Когато ги носите, стаята диша култура и знание.

Харесваме тази идея: рамкирайте прозорец с рафтове, пълни с книги. Забележете също как в този проект един от рафтовете на съседната стена е удължен, но в горната част на предната част. Много е полезно за сближаване на пода и тавана в домове с високи тавани.

4

Режим на показване

Има вид рафтове или рафтове, които визуално са много леки, плитки (16-17 см), U-образни, при които книгите се облягат на стената и влизат в рафта.

Те са много полезни, когато трябва да създадете лек кът за четене, където можете да покажете скъпоценни камъни или справочници, от вида, при който кориците стават произведения на изкуството: книги за архитектура, изкуство, музика, посветени на идоли, музиканти, актьори… Силно се препоръчва и за детски книги.

5

Зад вратите

В този кът за четене, където не липсва добро място за почивка с книга в ръце и подова лампа, в горната част на рафта са вградени няколко прожектора. С този ресурс ще получите приятна околна светлина и ще придадете известност на вашата библиотека.

6

Нова библиотека

Погребани от книги? Време е да сложите малко ред, да почистите и да запазите само копията, които искате. Останалите не се изхвърлят: дайте им втори шанс, дарете ги на библиотека или културен център или ги предложете на приятелите си.

Процесът? Махнете всички книги от рафтовете или където и да ги държите. Почистете ги. Възползвайте се от възможността да подготвите лавицата с книги. Изпразнете я, почистете и нея и пренаредете заглавията обратно на рафтовете. Персонализирани или вградени опции се адаптират към пространството.

7

Значението на светлината

Важно е да поставите любимия си диван, на който да потънете по време на романа близо до източник на естествена светлина, когато е възможно. Четенето е по-удобно и очите ви ще ви благодарят.

Когато падне нощта, директна и точна светлина върху книгата, като избягвате сенки и отблясъци. Ако седнете да четете, тогава потърсете висока подова лампа. Ако предпочитате да полежите малко, настолната лампа ще бъде идеална Ще бъдете прави, ако изберете димируема и регулируема лампа.

8

Малка дълбочина, но с голям капацитет

И ако ви липсва място, изберете плитка библиотека, където можете да организирате книгите си. За безопасност винаги фиксирайте мебелите към стената, за да не се срутят. Дори и да е дълбоко само няколко инча, ще се изненадате колко копия можете да поберете.

9

Рафт за книги

Вградените рафтове са много подходящи за всекидневната. Те винаги ще са ви под ръка и ще натискат ъглите. На това изображение можем да видим от двете страни на камината рафта, където ще поставим някои от нашите книги, оставяйки корицата на някои видими, но само тези, които смятаме за най-важни.

10

Комбинирайте книги и други

В макси композициите олекотете ефекта, като комбинирате книги с други предмети. За да въведете малко движение, подредете книгите както вертикално, така и хоризонтално. Мислили ли сте да придадете цвят на вашата библиотека? Тук можете да видите ефекта. Това е начин да подчертаете присъствието му и да създадете чрез цвят визуално ограничен ъгъл.

11

Системи за поставяне на книги

Също така се възползвайте от перваза на прозореца (когато ширината на стените създава опори), за да поставите няколко книги, вертикално или няколко копия, подредени хоризонтално.

В това изображение три библиотеки са поставени около прозорецаa, две вертикално от всяка страна и една хоризонтално над прозореца. Няма място в хола? Тази библиотека украсява трапезарията и е идеална.

12

Оформете своята лавица

Лек, в същия цвят като стената и без гръб. Остава почти незабелязано и ви предлага толкова много място за съхранение… Познавате ли системата String? Класически дизайн, който никога не излиза от мода. Решете системите, които сами съставяте в зависимост от нуждите.

13

До телевизора

Няма по-добро от това да поставите рафта за книги до шкафа на телевизора и да завършите това пространство, което като цяло е непривлекателно. По този начин винаги ще разполагаме с нашите книги и други декоративни предмети, които помагат за декорирането на всекидневната.

14

Пространство за четене

За да създадете зона за четене във всекидневната, нищо по-добро от рафта до нея с добре организирани книги. Състои се от различни рафтове и се адаптира до стената, за да бъде идеално рамкиран.

15

Ъгъл

Какво мислите за този ъглов рафт? Покрива значителна повърхност и се адаптира много добре към пространството. Помага ни да организираме книги и файлове по такъв начин, че да се използва от функционална гледна точка и да се характеризира като е прост; тоест не се откроява с никакви естетически особености.

16

Ние рамкираме телевизора

Етажерка, с която рамкираме телевизора и се възползваме още повече от цялата стена. Вместо да оставяме голи повърхности, в този случай имаме цялостен и широк рафт, който рамкира телевизора и ни помага да организираме всички книги за четене, както и други ресурси.

17

Библиотечен салон

Тези рафтове са перфектно адаптирани към стената. Те изобщо не пречат и помагат за завършване на образа на стаята. Освен това имат достатъчно вътрешно пространство за поставяне на книгите. Те са функционални, прости и много практични.

18

скандинавски стил

За да декорирате всекидневната не е необходимо да използвате пищни рафтове, които заемат целите стени. В този случай имаме обикновен вертикален рафт, с врати и стъкло. По този начин тя се превръща във важна част от мебелите и всичко вътре е добре защитено.

19

Широка библиотека

За любителите на четенето, този тип библиотеки покриват голямо пространство в хола, до степен да надхвърля рамката на вратата. В това изображение е използвана цялата стена по такъв начин, че абсолютната известност накнижарница се потвърждава в тази всекидневна в стил от средата на века.

20

До прозореца

Тази библиотека е разположена в много интересно пространство във всекидневната. Организирано е в диференцирани пространства и разделени асиметрично, придавайки динамика и по-фин образ на помещението; освен това се поставя до прозореца, за да получи естествена светлина.

21

Библиотека в хола

Консервативен и елегантен стил за библиотека, която заема голяма част от стаята. Книгите се разпределят подредено и се постига онази организация, която ни помага да се чувстваме добре, оставяйки всичко под ръка и с други декоративни елементи, които спомагат за създаването на спокойна атмосфера.

22

Индустриален стил

Семпла, базова и функционална етажерка, в индустриален стил и с елегантен дизайн, така че да не изпъква естетически, а да участва леко в декорацията и да поддържа реда.

23

Рафт за книги

Рафтове като този изглеждат страхотно в хола. Те са направени така, че да забравим да купим мебели. Те предлагат функционалност и са ефективни и за поставяне на книги и декорация.

24

Разделение на интервали

Едно добро нещо, което предоставят рафтовете, е, че помагат за разделяне на пространствата. Ако имаме голяма всекидневна, рафтът позволява на частите да общуват, но от своя страна те са разделени. В допълнение, те помагат за поддържане на ред и декорация.

25

Иновация

Една оригинална книжарница, която разчупва традиционните стереотипи и предлага напълно иновативен и различен формат. Постигнат е дизайн, който допринася за декорацията и зарежда с енергия образа на помещението.

Популярна тема