Спалня на двама братя с две L-легла

Спалня на двама братя с две L-легла
Спалня на двама братя с две L-легла
Anonim

Възможността за споделяне на стая между братя и сестри е реалност. Много пъти сме ограничени от пространство, но също така е възможно и двамата да имате място за срещи, където да спите, да учите и да бъдете заедно. Всичко е въпрос на организация. Затова искаме да ви представим тази спалня с две легла, поставени в L.

Когато разглеждаме тази стая, разбираме, че тя няма толкова много място, колкото може да изглежда. В действителност се е опитал да спаси цялата повърхност и да се възползва от всеки ъгъл. Имайте предвид, че те ще прекарат много часове заедно там, така че трябва да имат определено пространство и капацитет за движение.За да се постигне това, е направено много успешно разпространение.

Поставяне на леглата под ъгъл

В детските спални леглата се превръщат в мебелите, които заемат най-много място. Вместо да ги поставим успоредно, имаме възможност да ги поставим под прав ъгъл. По този начин получаваме повече прозрачност в стаята и това ни позволява да се скитаме по-добре. От друга страна, чрез поставянето им отстрани се постига адаптация към заграждението, без да се пречи на вътрешния трафик. В края на деня трябва да търсите комфорт преди всичко.

Г-образната подредба ни позволява да заемем един от ъглите, а останалите да останат свободни. В този смисъл можем да се фокусираме върху декорацията. Когато оборудвате стаята, не можете да пропуснете рафтове, лампи, маса в зоната за игра и др. Няма съмнение, че при поръчка и правилно адаптиране на мебелите към пространството се постига степента на благополучие и комфорт.

Добре организирана спалня

Както посочихме, организацията е от съществено значение. Детска спалня като тази трябва да бъде подхранвана от ресурси за забавление, учене и почивка. Някои мебели са необходими за съхраняване на книги, поставяне на играчки или дори за декориране. Всъщност под леглото има чекмеджета, където можем да съхраняваме дрехите си, което е наистина полезно в малка стая.

Организираната спалня е синоним на ред Най-малкият в къщата трябва да бъде обучен в домашни грижи; Поради тази причина е от съществено значение те да имат всички възможни удобства, следователно леглата са поставени под функционален подход, за да се гарантира комфорт и по този начин да има повече пространство за игра. Освен това има достатъчно място, в случай че в бъдеще се наложи да се направи учебен кът.

Най-добрият начин да разберете как е организирана тази спалня е да разгледате следните изображения.Само тогава ще разберете добрата функция, изпълнявана от двете легла поставени в "L" форма. Ще разберете, че това е добро решение; винаги обаче можете да оптимизирате допълнително пространството и да поставите детски двуетажни легла, ако сметнете за подходящо.

1

Стените

детска спалня с две легла поставени в л

Pía Capdevila проектира лакиран MDF цокъл за защита на долната част. На нея раирана хартия дава усещане за височина. Zócalo, направено от Basora y de la Osa. In altera Paper, от La Maison (€68/ролка).

2

Рафтове

детска спалня с две легла поставени в л

Този малък рафт, прикрепен към едно от леглата, служи както за табла, така и за нощно шкафче. Тъй като не е много висока, за децата е лесно да поставят своите книги и играчки на рафтовете без помощта на възрастни, което им позволява да стимулират чувството си за автономност. Естетиката, типична за младежка спалня, е очевидно оценена.

3

Спалня зона за игра

детска спалня с две легла поставени в л

Децата имат завидно свободно пространство с две зони: чиста - между леглата, прикрепени към стените - за игра на килима, и втора, до терасата, която е обзаведена с маса и столове по ваш вкус. Леглата са по дизайн на декоратора Pía Capdevila, изработени от лакиран MDF от Basora и de la Osa.Юргани, изработени от Patch-mon, с плат Sarja (€190 всеки).

4

Масата на зоната за игра

бе поставен до прозореца и вратата за достъп до терасата, за да могат децата да рисуват на естествена светлина. Когато започне да се стъмва, подовата лампа осигурява подходящо осветление Ikea Lack Table (€9,90). Лампата с бяло лакирано дървено краче и син ленен абажур, в тон с щорите и спалното бельо, е от La Maison.

5

Детска площадка

Игровата зона беше завършена с маса и няколко ъглови рафта. В бъдеще може да се използва за децата да пишат домашните си. Играта на покрития, с цокъл и хартия, беше повторена, за да интегрира тази зона, далеч от зоната за почивка, в декорацията на спалнята.

6

Чекмедже под леглото

Идеално за съхранение на чаршафи и възглавницата за леглото за гости. Имайте предвид, че за удобен достъп до вътрешността му трябва да има поне 80 см свободно място пред чекмеджето.

7

Ъглови легла

Оставащият ъгъл в ъгъла беше използван с ракла с капацитет за съхранение; всъщност служи като споделена маса.Леглата включват съответно чекмедже и допълнително легло, за да поканите приятели. Зарове, изработени от лен (40 €), от фирмата Jardin D'Ulysse.

8

Щори

Те са идеални за спални, които получават много слънце, тъй като тяхната система за вертикално отваряне позволява светлината да бъде нюансирана в зависимост от времето на деня. В крайна сметка това е начин за пестене на електроенергия. Сини ленени щори с бордюр от Patch-mon (120 евро всяка).

9

Капак на радиатора

Таблата на едно от леглата е конструкция от MDF с две отделения: едното крие радиатора, а второто включва рафтове. Общ работен плот ги обединява и предлага повече опорна повърхност.

10

Маса или пейка?

Може да се използва както за рисуване, така и за домашна работа или като допълнителна седалка, ако поставите възглавници тип постелка отгоре. Мястото по-долу се използва за съхранение на по-големи играчки в кошници.

11

План на спалнята

Дизайнерът Pía Capdevila беше отговорен за декорирането на тази стая за двама братя.

  1. Легла. Те бяха поставени във формата на L между вратата за достъп до спалнята и вратата на терасата. Пространството в ъгъла беше използвано с маса-ракла.
  2. Зона за игри. Състои се от две части, едната е свободна между леглата, така че децата да могат да се движат свободно, а другата се състои от маса и столове.
  3. Ъглова маса. Заема пространството между вратата и прозореца. Неговият дизайн, също в L, балансира ъгловото разположение на двете легла.

Популярна тема