Как да спечелим светлина у дома без разходи: по-светли къщи

Как да спечелим светлина у дома без разходи: по-светли къщи
Как да спечелим светлина у дома без разходи: по-светли къщи
Anonim

Естествената светлина е декоративен плюс. Визуално разширява пространството и го изпълва с топлина и комфорт. Когато отворите прозореца, дръпнете завесата и оставите слънцето да проникне, стаята изглежда обновена, свети. Има трикове и ресурси, за да подобрим яркостта в дома си и да се възползваме от естествената светлина, която получава. как? Казваме ви основните аспекти, за да можете да ги приложите на практика, независимо дали вече имате светла къща или имате нужда от допълнителна светлина.

1. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЦВЯТ

Както в мебелите, така и в текстила и покритията, светлите, бели, неутрални, пясъчни и кремави тонове противодействат на усещането за тъмнина.Сивите и пастелните разновидности на цветовете също постигат този ефект. Синьото носи лекота. Разбира се, бялото е цветът, който най-добре отразява светлината. И на тавана, и на пода заложете на меки цветове. Ако подовото покритие е тъмно, покрийте го с килими. Важно е тези две повърхности да са чисти, защото изкуствените светлини се отразяват от тях. Ако кухнята или банята са с тъмни покрития, винаги можете да боядисате плочките, да поставите винилов под върху този, който имате, или да използвате и килими.

Чрез вграждането на декоративни аксесоари в бяло ние също олекотяваме средата. Металните покрития и прозрачното стъкло също "осветяват".

Смяната на текстил е друг много ефективен и лесен ресурс. Да на кориците! Също така за дивани и фотьойли, чиято тапицерия е визуално тежка.

2. ИЗЧИСТВАНЕ НА WINDOWS

Поддържайте прозорците чисти. Ако гледката и дограмата на прозореца позволяват, не поставяйте пердета, а ако го направите, заложете на леки щори или пердета в светъл цвят. Леките материи пропускат светлина. Изрязани мотиви и фолио също. Не поставяйте високи предмети пред прозореца, които пречат на потока светлина или насищайте рафта, ако имате такъв, с тежки или обемисти предмети. Когато е възможно, покривните прозорци или капандурите са идеален вариант за увеличаване на светлината.

3. ОГЛЕДАЛА

Оптичната игра работи за умножаване на светлината, отразена в огледала и кристали. Поставете ги в стаята, но помислете и за мебели с фронтове или огледални повърхности. Работи за замяна на слепите врати с други със стъкло, прегради със стъклени панели.

4. РАЗПРОСТРАНЕНИЕ

За да работи светлината по-добре, поставете няколко парчета в удобно и течно разпределение, което създава отворено пространство, в което светлината е добре разпределена.По-малкото прегради благоприятстват циркулацията на светлината. Дизайнът на мебелите също влияе върху този разпределителен аспект (заложете на светли линии).

5. ИЗКУСТВЕНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Когато липсва естествена светлина, включете други светлини. Лампата, чийто лъч светлина е ориентиран отдолу нагоре, къпе околната среда с повече светлина. Поставете точки светлина в най-тъмните ъгли, дори светодиоди на пода. За да контролирате времето за включване и изключване, да предотвратите възможни кражби в дома или да пестите енергия, инсталирайте седмичен програматор за цифрови контакти. Evology, за продажба в Leroy Merlin, има до 140 програми и допълнителна батерия, в случай че токът спре моментално.

8,99€

Популярна тема