10 Идеи да украсите дома си с най-красивите изкуствени растения

10 Идеи да украсите дома си с най-красивите изкуствени растения
10 Идеи да украсите дома си с най-красивите изкуствени растения
Anonim

Харесвате ли растенията, но натоварената ви рутина не ви дава почивка, за да прекарате времето, от което се нуждаят? Понякога спираме да се грижим за растенията поради невъзможността да водим ежедневен контрол върху тях. Също така може да се окаже, че вътрешните пространства не предлагат най-добрите условия. Е, това вече не е проблем.

Изкуствените растения са решението за липсата на естествени щрихи във вашия дом… и с почти никаква поддръжка! Искате ли да знаете най-добрите модели, които да ви вдъхновят? След това ви даваме ключовете, чрез които можете да вземете решение за изкуствени растения, които да украсите къщата.

Защо да декорирате с изкуствени растения?

Декорирането с изкуствени растения може да бъде добър вариант за дома. Те са универсални, защото нямат висока цена и можем да ги сменяме когато пожелаем (по сезон, по стилове…), без да забравяме лесната им поддръжка (почистване на повърхността от прах и измиване със сапун и вода от време на време).

Всъщност е вярно, че те имат много противници. Мисълта, че това са фалшиви и грозни цветя, е в съзнанието на всички онези, които не са виждали настоящите реалистични предложения. Те са изискани, елегантни и не създаватпроблеми с поддръжката за разлика от истинските (напояване, трансплантация…), като естествени стайни растения.

Няма нищо по-различно от едно докосване на зелено от естествен елемент. Никой не трябва да знае дали е истински или изкуствен. Декорирането на къщата със стайни растения е мечта, която не всеки може да си позволи, тъй като естествените видове изискват грижа и внимание.По принцип има алтернативи, също толкова красиви и реалистични, които предават същия образ като самите естествени растения.

Като начало, можете да ги смените, когато пожелаете, за да създадете нова атмосфера. Те не изискват повече грижи от това да ги държите в чанта до следващия път (без страх от увяхване!). Не забравяйте, че вие ​​също имате възможност да прибягвате до големи и красиви кашпи, за да ги направите по-цветни.

Предимства и недостатъци на изкуствените растения

Едно предимство е, че тъй като са изкуствени, омразните насекоми-вредители изчезват. Също така, този разхвърлян проблем, който възниква, когато прекалите с поливането и прелеете водата в сеялката, е нещо от миналото, ако изберете изкуствено растение като част от вашата декорация. Друго предимство е, че винаги запазват оригиналния цвят и изглеждат автентични.

Недостатъци? Да, някои други. Очевидно изкуствените растения не съдържат аромата на естествено цвете и прахът лесно полепва по техния пластмасов материал (или плат). Въпреки това е възможно да се реши проблемът и със сапун и вода. Привидно изглеждат реалистични и верни, но също така е вярно, че нямат онази естествена същност, която се комбинира много добре, ако поставим дървени кашпи.

Видове изкуствени растения

Кактусите за дома са много добър вариант, както и сукулентните. Те имат дебели стъбла и по-груб вид, по същия начин, по който са направени от прозрачни синтетични материали, които придават на растенията много естествен вид. На практика повечето видове имат своя изкуствен съименник с реалистичен дух.

Има също изкуствени саксийни дървета (палми, папрати, висящ бръшлян, храсти…), а за любителите на минимализма ще се зарадват бамбуковите стълбове. Разбира се, дилемата „на закрито или на открито“също е спестена.Поставете ги където пожелаете!

Този сезон изкуствени полски цветя като лавандула са предложени да влязат в дома ви, за да го разкрасят, така че да не се налага да се тревожите за нищо. Отворете вратата към зелена и естествена декорация, за да посрещнете пролетта, без страх от изсъхване или преждевременно разваляне.

1

Изберете размери

украсете с изкуствени растения

В зависимост от това кой ъгъл искате да украсите с изкуствено растение, можете да изберете по-едри или по-малки видове, които да поставите на скрин.

Атмосфера, подписана от Greengate.

2

Хубави композиции

изкуствени растения в стъклени вази

Клонки от евкалипт, хидра, сорбус, хортензия… Във флоралното изкуство няма строги правила, а желанието да се отрази в околната среда онази специална нотка, която характеризира всеки един от нас, така че всичко ще зависи от вкуса на човека, който декорира и стила на пространството, където ще бъдат поставени цветята.

Естествените цветя имат свой собствен чар, като мирис или свежест, но също и срок на годност; напротив, изкуствените цветя не се нуждаят от поддръжка, като също избягват присъствието на насекоми и показват голям естествен реализъм. е показано на снимката. Страхотна идея за вашата зала!

3

Maia Shop

Изкуствени бананови дървета около басейна

99, 90 €

Създайте тропически пейзаж във вашата градина. изкуствени бананови дървета, въпреки че можете да ги използвате и за декорация на интериора, в градината те са много красиви.

4

Орхидеи? Да!

изкуствена бяла орхидея

Клон с бели цветя ще бъде най-специалният елемент във всеки ъгъл, ако го включите до естетична стъклена ваза като тази.

Кутията с плодове ще бъде чудесна импровизирана странична маса за малка композиция от вази със зелени клони или цветя.

5

Сукуленти, сукуленти и кактуси

Трябва да се отбележи, че малките растения, като сукуленти, сукуленти и кактуси, са много интересни, защото заемат малко място и предлагат поразителен и красив образ. Идеята е че с тях украсяваме маси, рафтове и рафтове; можете дори да направите хубав терариум за сукуленти и сукуленти.

6

Няколко цвята

И за най-смелите, тази красива идея: колаж отзелени клони и цветни изкуствени цветя в хартиена торбичка. Деко еко много, много красиво!

Можете да намерите всички цветя в магазините на Muy Mucho.

7

За украса на маса

Имате възможност да украсите масите за елегантна храна и без насекоми, които се роят около растението. В крайна сметка те предлагат и предимства.

Атмосферата на изображението е подписана от Greengate.

8

За центъра на масата

Когато декорирате всекидневна или самата трапезария, красиво изкуствено растение може да заеме центъра на масата. Този диво изглеждащ модел е много добър избор за разкрасяване на интериора. Добавя зелена нотка към пространството и красиво естетическо значение на стаята.

9

На странична маса

Страничните маси във всекидневната или спалнята могат да имат тази зелена нотка благодарение на използването на изкуствено растение. Интериорът е оформен и се създава положително усещане за естественост и приятност. Целта? Те изглеждат истински и очевидно си сътрудничат в декорацията.

10

Maia Shop

Изкуствена палма

86, €90

Възползвайте се от площадката на стълбите или ъгъла на всекидневната, за да поставите палма, дори и да е изкуствена, тя ще придаде на къщата ви свежа нотка.

Популярна тема