15 идеи за декориране на малка къща с много стил

15 идеи за декориране на малка къща с много стил
15 идеи за декориране на малка къща с много стил
Anonim

Декорацията на малка къща се работи чрез проучване на пространството и размерите на стаите. Периметърът на стаята влияе, без да забравяме, че искаме всичко да е добре оборудвано и да се наслаждаваме на всички ресурси, без да жертваме комфорта. Искате ли да изясните съмненията си и да намерите вдъхновение? Представяме ви 15 идеи за декориране на малка къща с много стил и без загуба на функционалност.

Адаптиране към космоса

Декоративните средства, които използваме, трябва да бъдат съобразени с пространството. Възможно е да имаме малки по размер стаи, в които ще трябва да използваме изобретателността си, за да обзаведем.В този смисъл трябва да анализираме размерите, да предложим възможности и да направим скица на хартия, ако е необходимо.

По принцип търсим празнини там, където изглежда, че няма, за да получим място, така че прибягваме до добри идеи за съхранение, които на свой ред допринасят, като приемливи естетически подходи: стенни рафтове, рафтове, шкафове с множество чекмеджета, куки за закачане на всякакви неща и др.

В малките кухни имаме решения от всякакъв вид. Вместо да имаме голям хладилник, имаме възможността да прибегнем до по-малък, който пасва на шкафа. Същото може да се каже и за масата за закуска и обяд, която може да ви постави в чекмедже, което отваряме и затваряме, когато пожелаем.

Използвайте ъглите

Ъглите могат да бъдат обработени с функционални мебели, които се адаптират към формата Например, в малък апартамент, където стаите са малки, можем да имаме маса със стол за ежедневна употреба, по същия начин като малко бюро, притиснато между шкафовете в стаята, за да не губи място.

Когато декорираме малка къща със стил, не трябва да усложняваме живота си. Целта е да се обзаведе с полезни средства и да не се претоварват стаите. Ето защо всеки ъгъл е от значение, но ако искаме да се възползваме напълно от цялата къща, нямаме друг избор освен да закупим мебели по поръчка, които се вписват правилно в пространствата.йени

Интересни решения за дома

Ако къщата е малка, не се случва абсолютно нищо. Има много интересни формули домът да бъде подхранен от красива и грижлива декорация В света на интериорния дизайн винаги има алтернатива, когато смятаме, че няма решения. Всичко, което трябва да направим, е да търсим в много магазини и да намерим мебелите по поръчка.

Малките уреди стават все по-модерни. Те улесняват живота ни, не заемат много място и предлагат функционалност. Въпросът е да оставим достатъчно пространство, за да позволим вътрешно движение и да насърчим декоративната хармония.

Ако искате да имате по-ясна визия за най-добрите идеи за декориране на малки къщи,ние ви показваме по-долу поредица от примери, с които по същество ще можете да разреши всичките ти съмнения.

1

Скроено и много оригинално

Дърво, Стая, Интериорен дизайн, Жълто, Под, Стена, Мебели, Подови настилки, Интериорен дизайн, Покриване на прозорци,

Когато измервателните уреди са оскъдни, персонализираните решения решават проблеми, които може да изглеждат невъзможни за нас. В тази мини младежка стая разположението на учебната маса беше проблем, тъй като леглото заемаше почти цялото свободно пространство на пода. Héctor Ruíz-Velázquez, отговорен за обновяването на апартамента, измисли дървена кутия, фиксирана около прозореца като бюро, със същата дълбочина като стената на растението в ъгъла.Като поставите леглото нагоре, вие също печелите място за съхранение в конструкцията.

2

Добре похарчен апартамент

хол

В този малък апартамент се наслаждаваме на всички удобства и постигаме отворено пространство. Това се дължи на добрата организация на мебелите и правилното им разпределение. Хладилникът е мини и се побира в кухненския шкаф, както масата за хранене се побира отстрани, без да пречи.

3

Пейка с рафт за обувки

рафт за обувки с различни размери обувки, показващи концепцията за семейство

За да се възползвате максимално от пространството, нищо по-добро от това да използвате мебели, които изпълняват двойна цел. В този случай, рафт за обувки с малка пейка отгоре. Става добра алтернатива за поставяне на входа на къщата.

4

Възползвайте се от ъглите и ъглите

Те са мъртви места, които обикновено са украсени с огледало, картини, ваза… но когато всеки метър е от значение, този ъгъл е много ценно място за поставяне на рафт за обувки, гардероб, бюро, зона за четене… Тук, на тази снимка от Иб Лаурсен, в транзитна зона е създадена работна зона, която се възползва от естествената светлина от прозореца. Масата спестява височината на радиатора. На стената, рафт.

5

Виждани и невиждани или многофункционални мебели

Това е мебел, която решава няколко функции. Мебели, които се трансформират, маси за кафе, които стават маси за хранене, пуфове, които стават легла или, както е на това изображение, чекмедже, което крие маса в кухнята Това е идеалното решение да се насладите на закуска всяка сутрин в малка кухня, където няма място за фиксирана маса.

6

Отворени рафтове

Рафтовете винаги ни предлагат складови решения Отворените със светли страни или без гръб се интегрират добре с декорацията, независимо от вашия стил, и не отнемат пространството.Поставете високо или ниско дъно дори в проходите. Освен това можете да се възползвате от горната част на стената, за да инсталирате рафт за съхранение. Снимка от Affari.

7

На всяка стена, персонализирани рафтове

Рафтове по поръчка се адаптират към особеностите на пространството. Създайте композицията, която предпочитате за вашата книжарница. Рафтовете са с малка дълбочина и не заемат място. Разбира се, те трябва да са добре фиксирани, за да не се деформират от тежестта. Комбинирайте книги с декоративни предмети, така че резултатът да е привлекателен.

8

Малка кухня

В тази кухня всяко пространство е използвано максимално. Витрината заема ъгъла и идеално пасва на плота. Отляво хладилникът е поставен в малко пространство, така че най-накрая да имаме място за движение и прозрачност.

9

Перфектното оформление

В тази малка къща всички мебели са идеално разпределени. Няма празно пространство по такъв начин, че имаме в едно и също пространство кухнята, леглото за спане, пералното помещение и дивана като всекидневна. В крайна сметка всичко опира до организиране.

10

Рафтове

Трябва да се отбележи, че рафтовете са много често срещана опция за декорация и съхранение. В тях можем да поставим книги, предмети, списания, растения и др. Те изобщо не пречат и предлагат по-естетичен образ в интериора.

11

Нощни шкафчета

Не забравяйте, че нощните шкафчета са добър декоративен вариант. Те допълват пространството, предлагат функционалност и ни позволяват да поставим други декоративни елементи отгоре.

12

Винаги има празнота

Дори да мислите, че не, винаги има решение. В тази таванска стая е създаден гардероб и след това, под покривния прозорец Velux, бюро с конзолен рафт. Пълното бяло има успех в малки пространства, защото умножава яркостта на стаята и също така разширява визуално.

13

В малки младежки стаи

В малките младежки стаи е обичайно да се избира модулно решение, при което работният плот в зоната за учене се простира до леглото.Процепът между таблата и стената,под плота, възползвайте се от него! Или с ракла, с подвижен скрин, с модул с врата или с библиотека, прикрепена към стената.

14

Зад вратите

Както на стената зад вратата, така и от вътрешната страна на самата врата, монтирайте куки за организиране на тънки предмети като сгъваеми столове, количката за покупка, чантата хляб…

15

Малки уреди

В малка кухня трябва да адаптираме добре уредите. Този хладилник пасва перфектно на мебелите и не заема нищо, така че не губи функционалност и не пречи. Тази концепция е много интересна за малки апартаменти.

Популярна тема