Подови настилки от естествено дърво и порцелан, имитиращи дърво

Подови настилки от естествено дърво и порцелан, имитиращи дърво
Подови настилки от естествено дърво и порцелан, имитиращи дърво
Anonim

Дървените подове добавят топлина към всяка стая в къщата. И те са идеални, разбира се, за зимата, но и за всеки сезон от годината. То ги гледа и вече ти се иска да си събуеш обувките.

Естественото дърво, ламинати и керамични материали, които имитират покритието му, ще ви накарат да се чувствате много комфортно.

Паркетът "рибена кост" придава величествен вид на всяка стая, , както и гостоприемен и топъл.Поставянето на ъглови дървени летви имаше своето великолепие през 60-те и 70-те години и сега този ресурс, който придава динамика на подовете, отново е тенденция.

Естественото дърво и ламинати се предлагат в голямо разнообразие от дизайни и покрития, което може да усложни избора ви. За Лаура Томас, отговаряща за маркетинга и комуникацията в Gabarró, е важно да се вземат предвид както измервателните уреди и осветеността на помещението, така и мебелите и естетиката, които искате да пресъздадете.

Новите ламинати имитират точно външния вид и усещането на естественото дърво и като цяло издържат добре на удари и драскотини. Един от основните аспекти, които трябва да се вземат предвид, преди да се вземе решение за модел, е неговата твърдост. Това се измерва по AC скала, като AC6 е максимумът. Освен това, в зависимост от трафика в помещението, е важно да се обърне внимание и на дебелината на ламелите: от 7 мм, препоръчително за спални, до 8 и 12 мм, валидни за цялата къща.

Керамичните подове с визия на паркет са все по-реалистични и поради устойчивостта си на вода и влага се превърнаха в един от предпочитаните варианти за бани и кухни. В допълнение, той предлага предимството, че един и същ подов материал може да се използва за покриване на прегради и по този начин да се постигнат непрекъснати повърхности.

Ако искате да се насладите на чара на паркет тип "рибена кост",, но бюджетът ви е ограничен, ще намерите порцеланови плочки, които възпроизвеждат подредбата на ъгловите летви в една плочка. Тези дизайни ускоряват процеса на монтаж - могат да се поставят директно върху пода, без да се налага да премахвате съществуващия -, не изискват поддръжка, не се нуждаят от нарязване или лакиране и значително намаляват крайната цена, което обикновено е по-високо, когато става дума за масивно дърво.

Защото пасва на всичко

модерна отворена кухня с дървен под и шестоъгълни плочки

Играта с различни материали за покриване на пода е перфектно решение за определяне на среди, които споделят едно и също пространство. Ако имате съмнения, истината е, че дървото се съчетава с всяка друга подова настилка,, въпреки че с хидравличните и керамичните плочки е десет. И без необходимост от поставяне на мигачи, които скриват срещата! В тази къща, реновирана от Egue и Seta, дъбовият паркет от фирмата Winco се редуваше с шестоъгълни парчета от Equipe.

Много лесен за поставяне

бяло бюро с дървен под

Ламелите, които се съединяват с едно просто щракване, без лепило, полиране или лакиране, позволяват смяната на пода бързо и без остатъци.И го възстановете отново, за да го преместите в друг дом в случай на преместване. Тази монтажна система е създадена и патентована от Quick-Step, фирма, която благодарение на иновативното покритие, отблъскващо течности, има водоустойчиви ламинати, като този дизайн от гамата Classic, от естествен дъб (22,09 /m2).

Какъв цвят да го направя?

сив дъб бардолино ламиниран паркет

В малки пространства с малко естествена светлина е препоръчително да изберете ламели в светли тонове, с дискретни жилки и възли. Сивите подове, изчистени и елегантни, лесно се комбинират с останалата част от декорацията. Ламинат дъб сив ​​Bardolino, от Egger (13,31 /m2, в Gabarró).

В кухнята

Големите ламелни формати ценят големи пространства, за да покажат своята топлина и благородство. Обикновено се избират с идеята да се постигне ефект на приемственост между средите, но се комбинират и с други материали за зониране. Това е, което екипът на Reforminthouse направи в този дом: те редуваха дъбова подова настилка с порцеланова плочка Caprice от Nais!, за да дефинират кухнята.

Устойчиви и страдащи почви

Това е FINfloor Natural Obelisque Oak Intense Original ламинат (17,99 /m2 в Leroy Merlin).

МИКСЪТ ОБОГАТЯВА

Една много декоративна идея, която генерира визуална динамика и по-голямо въздействие, е комбинирането на порцеланови парчета в различни нюанси. А ако се сложат в рибена кост, резултатът ще е още по-богат. Повечето от колекциите керамични материали включват различни нюанси, за да редуват различни гами и по този начин да подсилят външния вид на естественото дърво, което се характеризира с липсата на две еднакви летви. Порцеланова плочка Cava Verdejo, от Grespania.

Керамика имитираща дърво

De Roca: на пода, порцеланова плочка Indiana Roble, в 19,5 x 120 cm (42 /m2), и на стената на душ кабината, бяла паста Suite Indiana Roble, в 40 x 120 cm (42, 77 / m2).

Същото като първия ден

Как да се грижим за вашия дървен под, така че да изглежда перфектно дълги години? Tarkett, компанията собственик на паркета Noble Oak Scandinavia Basket Weave, който придружава тези линии, съветва да го почиствате със специфични продукти и да избягвате агресивните, за да продължи блясъкът му. Също така е важно да действате върху петната веднага щом се появят, за да предотвратите изсъхването им и да станете лесни за премахване.

Алтернатива на естественото дърво

Ректифицирани порцеланови плочки Lenda Chevron Cream, от Keraben, в 150 x 75 cm (72,60 /m2).

Печелете с оптични илюзии

Летвите с голям формат са идеален ресурс за постигане на визуална амплитуда. Точно както намираме изключително дълги дървени дъски, керамичните парчета също се произвеждат във версия XL, което позволява да се намали броят на фугите - ако са много, те правят пространствата по-малки. Те трябва да се поставят по посока на навлизане на светлината, за да се постигне дълбочина. Алпийски глазиран порцелан, от Gala, в 19,5 x 120 cm (32,55 /m2).

Системи за монтаж на подови настилки от твърда дървесина

Подът от масивно дърво изисква различна процедура от многослойния паркет.Първият е залепен за земята или прикован към летви. Във втория инсталацията е плаваща - както в тази стая, декорирана от 2 Arquitectos Architecture Studio с дъбово дърво - или с листове, залепени заедно, или със система за сглобяване.

Екологични дървени подове

Уверете се, че вашият дървен под е от устойчиви гори. Като колекцията Habitat от фирмата Kährs. Гамата Linnea е с дебелина само 7 мм - в сравнение със стандартните 15 мм - което прави възможно обновяването на пода в домовете без неравности във височината, където се среща с други помещения, което би наложило изрязването на вратите отдолу. Въпреки че подът е многослоен, размерът на дъските му 180 х 15 см му придава вид на солидна платформа.

Подове с вечен дизайн

Ако обичате да сте модерни, искате подът да пасва на мебели от всички стилове. Липсата на чепове и деликатните вени на модела White Oak от серията Perspective Wide предлагат повърхност, подходяща за рустикална, романтична или дизайнерска среда. Освен това отдолу могат да се монтират подови настилки, за да се смекчи ехото от стъпки в стаята и звуците на съседите. В чинии с размери 138 х 19 см. Това е от фирмата Quick Step.

Перфектни подове в слънчеви къщи

Директното попадане на слънчевите лъчи върху дървото може да го обезцвети с времето.Ако подът на къщата ви получава добра дневна доза слънчева светлина, поздравления! Но трябва да изберете подходяща алтернатива, за да предотвратите влошаването му. Ламинатът Tundra на Ikea има бяло меламиново покритие, което отразява светлината, но остава непроменено от износването на слънцето. Инсталира се със система за кликване.

Подови дървени подове за цял живот

Ако искате подът да е в добро състояние, когато децата ви пораснат, потърсете модел с гаранция. Дъските Polar Oak на Quick Step са направени от три слоя дърво плюс 7-слойно лаково покритие, което е устойчиво на износване, надраскване, вода и домакински химикали. Тук дървото е изчеткано и с матов лак, но се предлага и с копринен и сатенен лак. В 182 x 14,5 x 1,4 см. Най-доброто? Има доживотна гаранция!

Дървен под с дълги дъски

Дългите маси подчертават усещането за дълбочина. Ако желаете да засилите този ефект, поставете ламелите по посока на входа на светлината. Изберете модел със скосени страни, като този паркет от опушен дъб: с маркирани фуги пространството ще изглежда по-дълго. В зони като кухни и бани е от съществено значение дървото да има водоотблъскваща обработка - което означава, че ако набъбне, обемът му не се увеличава над 18% - така че да е устойчиво на влага и възможни течове на вода.

Как да се грижим за дървените подове

Изтривалката ще попречи на песъчинките от обувки да разядат дървото.Защитните филцове под краката на мебелите ще предотвратят драскотини. И ако има скосени ръбове, като този ламинат Winter Oak от Pergo, след като го изцедите, подсушете пода с моп, така че да не остава вода във фугите.

Под за кът за хоби

За какво сте най-страстен: рисуване, Направи си сам…? Имате нужда от устойчив под, способен да следва вашия творчески ритъм. Ламинатите съчетават твърда сърцевина с последователни слоеве във финала по ваш избор, което означава, че е по-здрав от дърво и лесен за почистване. Моделът Expression Roble Natural, от фирмата Pergo, комбинира слоеве чрез топлина и натиск до получаване на устойчивост, подобна на тази на титана. Ако по време на работа се зацапа с катран, молив, мастило или пепел, можете да го почистите с метилов спирт, ацетон или уайт спирт.

Дървен под за спалня

Нека никакъв шум не отнема съня ви. Корковите подове са отлични акустични изолатори, тъй като намаляват предаването на звука към конструкцията на сградата, което смекчава затръшването на вратите и ударите, които се случват дори на други етажи. Моделът Alaska Oak, от Wicanders, принадлежи към колекцията Vinylcomfort: корков под, покрит с винилов лист в широка гама от покрития.

Почистете дървения под

Дървеният под е за живеене: така че му се насладете! Петната от плодове или мляко се отстраняват с изцеден моп и неутрален сапун; а тези от мастило - с мека кърпа, напоена със спирт.Малките драскотини се прикриват със специален маркер за дърво. В дълбоките се нанася шпакловка, която след това се шлайфа и покрива с лак със същия тон. Всичко в Leroy Merlin. Спалня, декорирана от фирмата Laura Ashley: мебели, тапети Etta Geranio и завеси с плат Giselle Geranio.

Външен дървен под

Термично обработеното дърво не мухлясва и не гние. За разлика от тези, които са импрегнирани с химикали, за да издържат на вятър и дъжд, тази процедура щади околната среда. Пластините от масивно ясеново дърво Thermory се подлагат на този термичен процес. И тъй като идват от устойчиви северноамерикански гори, те са екологична алтернатива на експлоатацията на тропическите гори. Предлага се в плоскости с размери 95 x 20 cm и 132 x 20 cm.От Gabarró.

Не пропускайте: НАЙ-ГОТИНИТЕ ПОДОВЕ ЗА ЛЯТОТО… ВЪТРЕ И ВЪН

Популярна тема