12 оригинални, красиви и практични душове за баня

12 оригинални, красиви и практични душове за баня
12 оригинални, красиви и практични душове за баня
Anonim

Банята трябва да бъде оборудвана по възможно най-добрия начин. Нашата цел е да постигнем приятна декорация и тоалетните да предлагат максимална ефективност. В този смисъл душът играе много важна роля. В зависимост от размера на пространството, такива ще бъдат и неговите размери. Ето защо искаме да ви представим тези 12 оригинални, красиви и практични душове за баня.

Модерният дизайн позволява естетиката на дома да бъде актуализирана и ние сме в челните редици на новите тенденции. Ако искате да имате модерна и красива баня, трябва да условие според вашите нужди, но това не означава отказ от внимателно и персонализирано изображение.Всичко е въпрос на познаване на различни примери, с които да ни вдъхновите и да изберем модела душ, който ни харесва най-много.

Довиждане вана, здравей душ

Ежедневният ритъм на работа, семейство и свободно време ни кара да почистваме бързо и ефективно. Искаме всичко да е незабавно и за това душът изпълнява основна мисия. Ваната губи присъствие в баните. Това е основно защото заема много място, когато наистина искаме личната хигиена да е бърза; следователно душът все повече измества ваната. В крайна сметка това е една от новите тенденции за бани.

Днешните домове често имат душ вместо вана. Защо не направите реформата у дома и не сложите душ? Ако разполагаме с много място в банята, няма значение дали тя заема голяма част от пространството. Ако обаче ни липсват големи размери, тогава може да се приспособи към малки ъгли или пространства. Въпреки това, винаги има възможност да имате душ и вана в една и съща баня.

Ресурси за качествен душ

Безопасността под душа е нещо, което трябва да се вземе под внимание. Корито за душ трябва да не се плъзга, в голям или малък формат, а стъклото на закаления параван, или с врата на панти, плъзгаща се врата или просто покриваща част. Това е една от тенденциите, които присъстват в домовете. За да улесните достъпа, можете да поставите душа на нивото на земята, като избягвате стъпала или промени в нивото.

Винаги има възможност за създаване на душ по поръчка. Поради тази причина има един интересен модел: душ кабината. Може да бъде малък по размер и да се приспособи към всяко пространство. Усещането да имаме удобна баня, която е добре адаптирана към нашите нужди, е нещо, което ни доставя удоволствие, поради което ви насърчаваме да намерите идеалния душ за модерна баня.

Накратко, ако ви предстои ремонт на душ кабината и искате да имате по-ясна представа за видовете душове, които се произвеждат в момента, разгледайте цялата селекция, която ви показваме по-долу.Всички те следват дизайна на съвременните тенденции.

1

Подвижни душове

душ кабина със спрей на тавана

В тази баня душът от стена до стена е снабден с душ глави за обновяване на душ зоната на тавана и ръчния душ. Интериорен дизайн, Марта Естеве. Ректифициран порцеланов дъб Бостън от Porcelanosa с дървесен ефект. Окачена тоалетна и биде, от Roca. Модулът за мивка Block от Cosmic също е спрян.

Непрекъсната повърхност: Тенденцията в днешните бани са душове на нивото на земята, с изключително плоски корита, почти винаги в изискан и минималистичен дизайн. Вашият перфектен партньор, само в големи тави, единични паравани с прозрачно стъкло и без профили.

Предимства от инсталирането на душ корито на същото ниво на пода: елиминират се препятствията и се засилва усещането за простор.

2

Душ + вана: стилно дуо

баня с душ и дървена вана

Душът и ваната са монтирани на една и съща стена, за да оптимизират пространството в тази баня. Заедно те образуват изключително топла зона с облицовка от дъбова дървесина, обработена с устои на влагата. За да подчертая, идеалното прилягане между надвисналия стъклен плот на мивката и фиксирания панел на паравана. Душ комплект, от Hansgrohe, с ръчен душ Raindance Select E 150 Air 3 Jet, бар и термостат (€518). Мивка и вана; и двете от фирма Roca.

В екраните има безкрайни възможности. Дизайн, отваряне, стъкло, профили, панти, размери, височини… Преди да вземете решение е удобно да знаете всички опции.В тази баня с душ корито, изравнено с пода, фиксирано крило е комбинирано с друго отваряемо, няма метални профили, а панти и гумени уплътнения.

3

Довиждане вана, здравей душ

таванска баня с душ и стъклена преграда

Идеята за замяна на ваната с душ винаги се оценява, когато обмисляте ремонт на стара баня. В полза на душа разнообразието от форми и размери на коритото умножава възможностите за преразпределение на тоалетните. Плюс стил в тази баня: супер естествен ефект, постигнат върху стените чрез комбиниране на части от различни формати. Реформа, от PoP Arquitectura. Rock & Rock смесители и стенни плочки, от Roca. Шкаф за мивка Maasai, от Maderó.

4

Преден екран

Минималистичен дизайн, който пасва перфектно в ъгъла, това е, което наричаме ъглов душ. Картата има сгъваема врата, като е напълно покрита, за да не изтича вода навън. Освен това има матово черен полиран алуминий със закалено стъкло. Следователно се превръща в интересен продукт, който предлага модерен и алтернативен характер. €685 в Leroy Merlin.

5

Плоча с ефект на шисти

Този душ се отличава със своята адаптация към ъгъла на банята Тъмната корита предлага елегантен и мощен ефект на шисти, като не се плъзга. Душ кабината с черна решетка има черна хромирана облицовка, покривало против пръски и прави интериора видим по-елегантен начин.Продукт на Hudson Reed с много добро качество.

6

Душ корито от смола

Една от характеристиките на душа е, че не се плъзга. Когато имаме достъп до него, има определени рискове; душ коритата от смола обаче са напълно безопасни. Има дренажна решетка, масово багрило и предлага устойчивост на времето. Без съмнение, добър залог за вашата баня. Това копие е от shower.es.

7

Голям душ

В тази баня има възможност за адаптиране на душа към пространството; по този начин е избрана плоска плоча с леко издигане.Параванът е семпъл, с дебелина 6 мм и с алуминиев профил. Така се постига изтънчен, семпъл и функционален дизайн. По принцип пространството е използвано максимално.

8

Вграден душ

Цветът добавя визуален интерес към тази душ кабина. Тази зона се превръща във фокусна точка с многоцветни подови настилки, които хармонират с дуото огледало-мивка. Важно при монтажа на работна плоча, правилно да хидроизолирате пода и фугите, за да избегнете бъдещи течове. Моаи кранове, от Roca. Бяла плочка Bali Nieve, от Porcelanosa. Плъзгащ се параван, от фирма Duscholux.

9

Широформатно душ корито

Душ коритата се изработват във все по-големи размери, които дори надвишават повърхността на вана. Те вече не са опция за малки бани. От фирмата Roca: акрилна корита Neo Daiquiri, изключително плоска (от €302), параван Ura Express (от €312) и душ колона Victoria-T, термостатична (от €337).

10

Градски оазис под душа

Екстериорът се слива с интериора в банята на този мезонет със самостоятелна тераса благодарение на стъклената стена. Предвид изключителното навлизане на естествена светлина, за облицовката бяха избрани тъмни тонове: подова настилка от шисти и венге. В бани с прозорци и прегради, за да се насладите на по-голям топлинен комфорт през зимата-лятото, се препоръчва поставянето на двоен стъклопакет с въздушна камера, като SGG Climalit Plus Reinforced Thermal Insulation, на Climalit, от Saint Gobain (www.climalit.es).

11

Душ корито според вас

Ширината от 70 см е минималната и най-използвана за душ, но за свободно движение се препоръчват 80 см или повече, ако пространството го позволява. Дължината варира, но е по-добре да изберете стандартен формат, защото душ корито, изработено по мярка, и параванът му винаги увеличават цената. Баня Leroy Merlin с плоча Houston (151,95 евро); Страхотен екран и стъклена мозайка (9,95 €/

30 x 30 cm парче).

12

Простор и комфорт

Този душ е ясен пример за простор и комфорт. Позволява ни лесно да се разгърнем вътре.Смолистото душ корито е нехлъзгащо в бяло, а параванът за входа е с стъкло против пръски. На свой ред има хромирана облицовка и външният вид е много интересен. Продукт на Hudson Reed, който ясно демонстрира модерната и семпла линия, която се търси в съвременните бани.

Популярна тема