Организирайте добре смяната на гардероба

Организирайте добре смяната на гардероба
Организирайте добре смяната на гардероба
Anonim

Само тези, които обичат реда, карат да поддържат гардероба подреден всеки ден е факт. Истината е, че ускорените процедури предизвикват от време на време някакъв друг хаос на съхранение и ред в района, който парадоксално ни се налага да посещаваме абсолютно всеки ден. Към това се добавят (за някои) "ужасните сезони" на смяна на гардероба, в които летните дрехи отстъпват място на пухкавите пуловери и есенно-зимните якета. Пазете реда непокътнат всеки ден и спрете да играете tetrix в гардероба ви, събрахме десет полезни съвета. Следването им ще бъде въпрос на практика и в дългосрочен план усилията ви ще бъдат възнаградени:

1. Извадете всички дрехи и класифицирайте

Първата стъпка е да изпразните напълно гардероба Извадете всички дрехи, закачалки, разделители, органайзери… Целта е да оставите целия гардероб празен за следващата стъпка. С дрехите, които са излезли, изберете тези, които трябва да се изперат, тези, които няма да използвате и тези, които можете директно да съхранявате в кутиите за следващата година

2. Дълбоко почистване на килера

Колкото и да се опитвате да поддържате гардероба си чист, няма начин да го направите, ако не е празен. Започнете с чекмеджетата, почистете старателно целия прах, който се е натрупал през цялото това време и така ще имате готов и свеж гардероб, за да поставите дрехите за новия сезон. Допълнителен съвет: можете да поставите парфюмни топки в шкафа, така че всяко отваряне да е удоволствие.

3. Рециклиране

С промяната на сезона е време да направите равносметка на това, което сте използвали, какво не сте поглеждали дори един ден от месеци, какво си струва, което е твърде използвано… По този начин ще разтоварите района и ще го оставите свободен за нови сезонни покупки.И не, не го изхвърляйте. Най-добрият избор? Дарете го.

4. Всяка овца със своя партньор

НОВИНЕН СТИЛ

15,99 €

Спестете време в търсене на комплект бельо, който сте разпръснали в чекмеджето, където никога не намирате това, което сте намислили. Има много алтернативи за организиране на чекмеджета с отделения, където можете да съхранявате бельото си по по-подреден начин. Освен това ще помогнете за поддържането му в по-добро състояние, като удължите полезния му живот.

5. Сортиране по цветове

Опцията хроматичен ред е идеална за намиране на стила, който имате предвид този ден. Тази червена блуза, която толкова много харесваш? Веднага ще знаете къде да го намерите. Освен това ще предотвратите лесно избледняване на цветове като бялото, ако са в постоянен контакт с други по-тъмни тонове.

6. Погрижете се за обувките си

Без купища токчета, набръчкани ботуши или небрежни сандали. Подредете всеки по най-подходящия начин. Петите, по-добре стоящи на рафтове или рафтове, които можете да инсталирате вътре в самия шкаф. И ако не… кутиите за обувки са там с причина! Ако не се побират в гардероба ви, дръжте ги под леглото си, но помислете, че това е най-добрият начин да запазите покупката, която е била толкова специална навремето.

Това е най-добрият начин да поддържате рафта си за обувки в ред.

Що се отнася до ботушите, поставете топки от вестник вътре, за да запазите формата на глезена и прасеца. Ще избегнете ненужните бръчки.

Елате лятото, поставете корниза между скрина и стената на гардероба си и с помощта на малки закачалки или щипки поставете сандалите си. Вижте колко лесно ще бъде да намерите чифта, от който се нуждаете в точния момент.

7. Ако имате допълнително място, отделете място, за да поръчате външния вид на седмицата

Ще си спестите много главоболия всяка сутрин. Имате нужда само от малко пространство, седем закачалки и няколко минути всяка неделя, за да трябва да мислите малко по-малко всяка сутрин какво ще носите всеки ден.

8. Навийте дънките си

Това е най-лесният начин да съхранявате вашите дънки. Ще спечелите място и по този начин те няма да се мачкат.

9. Спестете място

Поставете халка за завеса за душ на закачалка. От него можете да поставите друга закачалка с друга халка. И колкото искаш. Максимумът? към вертикално сортиране. Това е идеален трик за организиране на блузи и ризи.

10. Тениските, в "режим на архивиране"

Ако нямате друго място освен чекмедже за съхранение на тениските си, сгънете ги на правоъгълници и ги поставете като шкаф за документи. По този начин те ще останат добре сгънати и ще намерите този, който търсите за първи път.

В крайна сметка подреждането на килера ще се превърне в забавна игра, която ще помогне на ежедневието ви повече, отколкото можете да си представите.

Популярна тема